Currently (alkuvuoden parhaita)

Maaliskuussa olen tehnyt paljon hienoja ”löytöjä” kulttuurin saralla ja fiilistellyt muutamaa vanhempaa helmeä.

Ateneum on esitellyt nettisivuillaan jo vuodesta 2016 kuukauden vieraan. Tunnetut suomalaiset presidentti Tarja Halosesta kirjailija Kaari Utrioon jakavat museosuosikkejaan ja kertovat suhteestaan taiteeseen ja museoihin sekä omasta elämästään ja urastaan. Lyhyet artikkelit ovat kerrassaan ihastuttavaa ja inspiroivaa lukemista. Suuri suositus myös museonjohtajan blogille, jonka kautta voi kurkistaa museon arkeen ja asioihin, joita museon johto saa – ja joutuu – pohtimaan.

Viime viikot olen kuunnellut Lana del Reyn Born to Die –levyä, Lorden Melodramaa ja Lykke Lin So Sad So Sexy -levyä. Ensimmäinen vie vuoteen 2012, toinen loppukesään 2017 ja jälkimmäisen ”löysin” vasta pari viikkoa sitten. Kaikkien soundi erityisesti juuri nyt.

Maaliskuu on ollut myös erinomainen tv-kuukausi. Netflixissä ovat ihastuttaneet After Life ja Russian Doll, Areenassa puolestaan Eroja ja avioeroja, Catastrophen uusi kausi ja Aikuiset. Olen nauranut ja kyynelihtinyt sopivassa suhteessa. Katsoin myös Empire of the Tsars -dokkarin Netflixistä, suuri suositus sille myös.

Olen kokonaan unohtanut mainita Vankina Venäjällä: suomalaisen huumekuriirin uskomaton tarina –kirjasta. Ahmin sen yhdessä päivässä matkalla Kambodžan halki. Kaikessa karmivaisuudessaan minua solidaarisuus, joka tuntui vallitsevan venäläisissä vankiloissa hyvinkin vahvasti.

kulttuuri oma-elama leffat-ja-sarjat musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *