Currently (maastohiihtoihastus ja taidemaailman juoruja)

Olen täysin ihastunut perinteiseen hiihtoon (lause, jota en tosin olisi uskonut sanovani vielä kolmeenkymmeneen vuoteen). Karvasukset ovat totaalinen game changer, joilla jopa minä kykenen hiihtämään kuuskymppisten vanhempieni kanssa 30-40 km päivässä.

Olen ensimmäistä kertaa Lapissa ilman laskettelukamoja, eikä rinne-eloa ole ollenkaan ikävä. Maastohiihto on tällä hetkellä huomattavasti mielenkiintoisempaa (again, karvasukset, mutta myös koska monipuolisempi treeni ja paremmat maisemat.) Ylläksellä on myös lukuisia pienempiä tuntureita, joiden huipulle voi kiivetä maastohiihtosuksilla. Ai että minkälaista lystiä. Kannattaa tutustua esimerkiksi Kukas- ja Kesänki-tuntureihin. The best.

Sitten täysin toisenlaiseen miljööseen. Qatarin kansallismuseo avautui viime viikolla ja avajaisiin kokoontui maailman taidekerma ja suuri joukko julkimoita. Fashion Trust Arabia jakoi myös viime viikolla palkintojaan, joten Kansallismuseon avajaisissa nähtiin suuri joukko muotivaikuttajia Victoria Beckhamista Olivier Rousteingiin ja Diane von Furstenbergista Natalia Vodianovaan.

Rumour has it, että Qatar suunnittelee maailman suurimman nyky- ja modernin taiteen museon avaamista. Maalla lienee yksi maailman merkittävimmistä länsimaisen taiteen modernin ja nykytaiteen kokoelmista, joka pitkälti tietenkin selittyy hurjalla ostobudjetilla – useina vuosina jopa yli miljardi dollaria (US). Qatarin mahdollista modernin ja nykytaiteen museota on taidemaailmassa odotettu jo tovi, mutta prioriteetin otti ymmärrettävästi Kansallismuseo. Nyt sen valmistuttua seuraamme, kuinka nyky- ja modernin taiteen museon kanssa käy. Varmaa on se, että niin kauan kuin Gulf Blockade jatkuu, jatkuu myös kilvoittelu taiteen ja kulttuurin saralla, eli erityisesti Saudi-Arabian, Emiraattien ja Qatarin välillä. Ja Qatar toivoo tulevansa nähdyksi ”länsimaalaisimpana” ja ”liberaaleimpana” maana vis-à-vis (arkkivihollisensa) Saudi-Arabia – mikä tuskin miellyttää koko kansaa.

kulttuuri ajattelin-tanaan museot-ja-nayttelyt hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *