Joulukuun kirjalista

Mon dieu, vuoden viimeinen kuukausi on kohta käsillä. En malta odottaa (joulu ja kaikki), mutta ennen kaikkea kalenteri rauhoittuu ja on aikaa keskittyä lukemiseen.

fll3.jpeg

Kirjalistallani ovat muun muassa Daniel Millerin the Comfort of Things (teos kertoo kolmestakymmenestä ”tavallisesta” ihmisestä ja asioista, ja nyt puhumme ennen kaikkea materiaalista, jotka merkitsevät heille eniten koko maailmassa. Teos tutkii tavaroiden ja ihmisten suhdetta ja samalla kuvastaa, kuinka ihmiset luovat merkityksiä elämilleen.)

Sharon Zukinin the Cultures of Cities puolestaan käsittelee kulttuuria kolmesta eri näkökulmasta – etnisestä, esteettisestä ja markkinavoittoisesta – ja niiden vaikutuksesta kaupunkipolitiikkaan ja eri elvytysyrityksiin. 

fll4.jpeg

Kaunokirjallisuudesta listallani puolestaan ovat Kahlil Gibranin Profeetta, jonka sain äidiltäni ennen muuttoani Dohaan. Se unohtui, mutta löysin sen hiljattain. Silmäilin teosta eilen – kieli vaikuttaa uskomattoman kauniilta ja koskettavalta. 

Tsingiz Aitmatovin Balladi ensimmäisestä opettajasta odottaa myös lukemista. Teoksessa liikutaan 1920-luvun Kirgisiassa rakkauden ja intohimon kera.

Listallani on myös Emma Clinen Tytöt, jonka ostin alun perin lentokonelukemiseksi, mutta nukahdinkin koneessa ja lukeminen unohtui. Tätäkään teosta en malta odottaa, sillä useat ystäväni (ja muistaakseni media/muut blogit myös) ovat kehuneet kirjaa kovasti. 

fll5.jpg

Aion palata myös Sara Karlssonin ja Pia Sievisen Hyvän elämän anatomiaan. Kirja on vain niin ihana ja täynnä lempeyttä. 

Helen Perssonin Shoes, Pleasure & Pain odottaa minua myös. Kyseessä on ensyklopedinen teos, joka käsittää ajan Qing-dynastiasta Louboutineihin ja Manoloihin, punaisena lankanaan kenkien kulttuurillinen merkitys. 

fll.jpeg

Suomessa sitten tarkistan ensimmäiseksi oman ja vanhempieni kirjahyllyn ja mikäli mikään siellä oleva ei inspiroi, menen kirjastoon. Tosin mitä todennäköisemmin menen kirjastoon joka tapauksessa ja lainaan liian monta teosta, joiden lukemista en malta lopettaa. Suomenkielinen nykykirjallisuus kiinnostaa eri toten ja otan avosylin kaikki lukuvinkit vastaan. 

fll2.jpeg

Kirjat…onko mitään parempaa. <333

— 

Interview with the Vampire, For Love & Lemons, fall 2013. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *