Kesänäyttelyitä

Kesä on oivallista aikaa taiteelle. Tässä muutama erinomainen (tai erinomaiselta vaikuttava) kesänäyttely:

Hiljainen kauneus Ateneumissa

Hiljainen kauneus tutkii Pohjoismaiden ja Itä-Aasian taiteen yhteyttä. Näyttely esittelee rinnakkain kuvataidetta, keramiikkaa, tekstiilitaidetta ja arkkitehtuuria suomalaisista, ruotsalaisista, tanskalaisista ja japanilaisista kokoelmista erityisesti 1950- ja 1960-luvuilta. Näyttelyssä nähdään noin 250 teosta, joista noin kolmasosa on Ateneumin kokoelmista. Näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Heidi Blomstedt, Shoji Hamada, Erkki Heikkilä, Rune Jansson, Aimo Kanerva, Carl Kylberg, Maija ja Ahti Lavonen, Bernard Leach, Ufan Lee, Ulla Rantanen, Kyllikki Salmenhaara, Key Sato, Helene Schjerfbeck, Jaakko Sievänen, Per Stenius, Zao Wou-Ki ja Samiro Yunoki.

Näyttely on avoinna 14.6.-6.10.2019.

Marita Liulia Mysterium Didrichsenin taidemuseossa

Didrichsenin Marita Liulia Mysterium esittelee Liulian uusia teoksia. Marita Liulia on ollut taiteen monialainen suunnannäyttäjä jo neljällä vuosikymmenellä. Ajankohtaisuudesta kertovat nyt Liulian suuret maalaukset, joiden taustalla ovat ilmastonmuutoksen tuottamat luonnonilmiöt, joissa kauneus ja kauheus ovat yhtaikaa läsnä.

Näyttely on avoinna 18.5.-1.9.2019.

Ars Fennica 2019 Amos Rexissä

Ars Fennica 2019 -näyttely esittelee Suomen merkittävimmän kuvataidepalkinnon viisi ehdokasta: Petri Ala-Maunus (FI), Miriam Bäckström (SE), Ragnar Kjartansson (IS), Egill Sæbjörnsson (IS) ja Aurora Reinhard (FI). Amos Rexin ja Ars Fennican järjestämän yhteisnäyttelyn keskeisiksi teemoiksi nousevat taiteilijan rooli, valtasuhteet, uudet kuvatodellisuudet ja länsimaisen maisemamaalauksen perinne.

Näyttely on avoinna 19.6.-8.9.2019.

Susanne Gottberg: Kolmas tekijä Taidehallissa

Taidehallin kesänäyttelyssä nähdään Susanne Gottbergin teoksia 2010-luvulta. Näyttelyn pääpaino on taiteilijan uudessa tuotannossa, johon sisältyy kuvanveistäjä Markus Kåhren kanssa yhteistyössä tehty läpikuljettava maalausinstallaatio Samaan aikaan toisaalla.

Näyttely on avoinna 1.6.-4.8.2019.

Hertta Kiiski: Violetti Meri Suomen valokuvataiteen museossa

Suomen valokuvataiteen museo esittelee kuvataiteilija Hertta Kiiskin teoksia viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Näyttämöllä ovat tytöt, muunlajiset eläimet, kivet ja aika.

Näyttely on avoinna 12.6.-1.9.2019.

Kuvat:

Ulla Rantanen: Kivi vedessä (1980). Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen.

Kuva Marita Liuliasta: Hemmo Hytönen.

Susanna Gottberg, Yhteenotto (2018). Kuva: Jussi Tiainen.

Hertta Kiiski: Planet (Melankolia2047) (2017).

kulttuuri museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *