Kotor, Montenegro

thumb_IMG_9806_1024.jpg

thumb_IMG_9837_1024.jpg

thumb_IMG_9869_1024.jpg

thumb_IMG_9802_1024.jpg

thumb_IMG_9847_1024.jpg

thumb_IMG_9843_1024.jpg

Vietimme neljä päivää viehättävässä Kotorin kaupungissa Adrianmeren rannalla. 

Kotor sijaitsee Montenegron lounaisosassa, maagisen kauniilla Kotorinlahdella. Kroatian Dubrovnikiin on ajomatkaa vain noin kaksi tuntia.

Maisema Kotorinlahdella on kerrassaan upea. Vuoret ympäröivät sinisenä kimmaltavaa vettä. Auringon laskiessa vuorten taakse taivas on kauttaaltaan vaaleanpunainen. 

Yövyimme majatalossa aivan veden äärellä. Aamu-uinnille oli matkaa noin kaksikymmentä askelta.

Prčanj -nimisestä kylästämme oli Kotorin keskustaan noin viidentoista minuutin taksimatka. Vanhassa kaupungissa vierailimme tosin vain kerran. Olihan se todella upea juu, mutta makuumme liian täynnä kanssamatkustajia. 

Päivät vietimme veden äärellä eri puolilla Prčanj -kylää, iltaisin ruokailimme Konoba Marius -nimisessä ravintolassa. Naapurimme suositteli ko. raflaa ja voi että kuinka ihana se olikaan. Ruokailimme kirjaimellisesti veden päällä suurella laiturilla. Maisema oli mitä kaunein. Ja ruoka oli ihanaa, ihan tavallista (ei mitään fine diningia todellakaan), mereneläväpainotteista, mutta todella hyvää. Ja palvelu oli vilpitöntä ja erinomaisen kohteliasta.

Päivämme Kotorissa olivat todella yksinkertaisia siis, juuri sitä mitä silloin tarvitsimme. Yhtenä iltana tosin päädyimme terassille, jolla esiintyi paikallinen iskelmäduo. Se ilta jos jokin oli hauska. Tarkkailimme terassilla iltaansa viettäviä seurueita ja nautimme kesäyöstä.

Noissa neljässä rauhallisessa päivässä oli oma taikansa. Olimme matkalla ja päivämme olivat hyvin yksinkertaisia. Koen, että pidemmillä reissuilla on joskus tärkeää ottaa rauhallisesti. Se on vähän kuin ottaisi lomaa lomastaan. Seuraa vain intuitiotaan ja tekee just niitä asioita, joita tekee mieli.

Nukkuu hyvin, syö hyvin, liikuttaa vartaloaan, on läsnä, havainnoi. 

Four pretty great days in Kotor, Montenegro.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *