Lokakuussa kiinnostaa

Totuuden nimissä sanottakoon, että Dohassa ei kyllä tunnu ollenkaan lokakuulta. Olen fiilistellyt syksyisiä NYC-kuviani ja Instagramia, joka tuntuu täyttävän upeista väreistä. Täällä miltei kaikki on beigeä ja tällä hetkellä myös todella pölyistä. Mutta, uusi kuukausi, yhtä kaikki inspiroivaa. Ja jotenkin tuntuu, että viime aikoina eteen on tullut extramielenkiintoisia juttuja: artikkeleita, näyttelyiden avajaisia, ideoita, kirjoja, vähän kaikenlaista, par exemple…

1/ Items: Is Fashion Modern?

New Yorkin Modernin taiteen museossa avautui hiljattain todella mielenkiintoinen näyttely muodista ja modernista. Näyttelyn on kuratoinut design-jumalatar Paola Antonelli ja se vaikuttaa kaikin puolin todella puoleensavetävältä. Go MoMA!

unnamed34.jpg

2/ Reflections: Van Eyck and the Pre-Raphaelites 

Lontoon National Galleryssa puolestaan avautui tänään todella kiinnostava näyttely, joka tutkii, kuinka Jan van Eyckin ”Arnolfini Portrait” vaikutti mm. RossettinMillais’n ja Huntin kuvakielen syntyyn. 

3/ Uuden oppiminen

Olen aloittanut tänä syksynä arabiankielen tunnit (hehhe, itse asiassa jo toista kertaa. Viimeksi istuin arabian luennoilla Edinburghissa vuonna 2011. Kärsin suuresta keskittymiskyvyn puutteesta, sillä professorini oli luvattoman komea. Nyt motivaatio on paljon korkeammalla.) ja suosittelen uuden harrastuksen hankkimista ihan kaikille. Kenties ranskankieli kiinnostaa? Tai virkkaus? On hyvä pitää huolta myös mielen virkeydestä. 

4/ Headspace

Olen löytänyt meditaation uudellen (tai niin ainakin vielä tällä hetkellä toivon). Suosikkini on ehdottomasti Headspace-sovellus. Mikä lieneekään jäpylin oikea nimi, en tiedä, mutta olen nimennyt hänet Johniksi. On ihanaa, että hänen rauhoittava äänensä on päivän viimeinen ja aamun ensimmäinen ääni, jonka kuulen. 

5/ Heikki A. Reenpää

HS:n haastattelu legendaarisesta Heikki A. Reenpäästä on kenties parhain asia, jonka olen lukenut toviin. 

”Toisin sanoen: eniten Reenpää arvostaa ihmisen halua ja kykyä ottaa toinen ihminen vertaiseksi.”

Picture courtesy of MoMA. https://www.moma.org/calendar/exhibitions/1638

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *