Mielenkiintoiset näyttelyt Suomessa tänä kesänä

Alvar Aalto – taide ja moderni muoto

Ateneum

Maailmaa kiertänyt retrospektiivi on tuotettu Vitra Design Museumin ja Alvar Aalto -museon yhteistyönä. Ateneumissa näyttelyssä tarkastellaan myös Aallon läheisimpien taiteilijaystävien, kuten Jean Arpin, Fernand Légerin ja László Moholy-Nagyn teoksia. Näyttely on avoinna 11.5.-24.9.2017.

Helene Schjerfbeckin elämä ja taide

Tammisaaren museokeskus EKTA

Helene Schjerfbeckin elämää ja taidetta esittelevä pysyvä näyttely avattiin itse asiassa jo vuonna 2012. Näyttelyssä on esillä noin 30 teosta, joita vaihdetaan aika ajoin. Näyttely perustuu Schjerfbeckin Tammisaaressa asumaan aikaan. Näyttely on avoinna vuoteen 2021. 

Francesca Woodman: Enkelinä olemisesta

Suomen valokuvataiteen museo

Amerikkalainen valokuvaaja Francesca Woodman (1958-1981) menehtyi vain 22-vuotiaana. Lyhyen ja intensiivisen elämänsä aikana taitelija loi uskomattoman tunnevoimaisten ja häkellyttävän intiimien kuvien maailman. Woodmanin kuvat kuljettavat yllättäviin paikkoihin kuten hylättyihin rakennuksiin tai peilien ja lasien avulla luotuihin surrealistisiin tiloihin. Enkelinä olemisesta -näyttely koostuu noin sadasta valokuvasta ja muutamasta videteoksesta. Näyttelyn on tuottanut Moderna Museet. Avoinna 24.8.-15.10.2017. 

Minä: Omakuva ajassa

Helsingin Taidehalli

Taidehallin kesänäyttelyssä on esillä lähes 200 kotimaista taiteilijaomakuvaa 1800-luvun lopulta nykytaiteeseen saakka. Maalauksia, veistoksia, valokuvia ja videota sisältävässä kokonaisuudessa nähdään mm. Ellen Thesleffin, Tyko Sallisen, Rauha Mäkilän ja Iiu Susirajan teoksia. Näyttely on avoinna 27.5.-6.8.2017.

Joel Lehtonen ja taiteilijaystävät

Savonlinnan maakuntamuseo

Näyttely tarkastelee Joel Lehtosen suhdetta kuvataiteeseen ja kuvataiteilijoihin. Näyttelyn keskiössä ovat Lehtosen sanat; kauniit ja tarkat kuvaukset eteläsavolaisesta luonnosta ja maisemasta ja hänen taiteilijaystäviensä impressio-ja ekspressionistiset maisemamaalaukset. Mukana myös sarja taiteilijaystävien maalaamia henkilökuvia Lehtosesta. Näyttelyssä ovat mukana mm. Ilmari Aalto, Eero Nelimarkka, Juho Rissanen ja Tyko Sallinen. Näyttely avoinna 3.9.2017 saakka.

Taiteilijattaret – teoksia Riihimäen taidemuseon kokoelmista

Riihimäen taidemuseo

Näyttelyssä esitellään suomalaisten naistaiteilijoiden teoksia pääosin 1900-luvun alkupuolelta. Mukana on maalauksia mm. Ellen Thesleffiltä, Helene Schjerfbeckiltä, Sigrid Schaumanilta ja Elga Sesemannilta. Näyttely on avoinna 17.6.-29.12.2017.

Jukka Rintala – Muotitaiteilija

Didrichsenin taidemuseo

Jukka Rintalan 40-vuotista taiteilijauraa esittelevä retrospektiivi esittelee monipuolisesti Rintalan tuotantoa. Mukana on mm. pukuja, luonnoksia, maalauksia, tekstiilejä ja valokuvia. Näyttely pyrkii esittämään muodin uudenlaisessa kontekstissa ja synnyttämään vuoropuhelua muodin ja taiteen välillä. Näyttely on avoinna 8.6.-27.8.2017. 

Minä en ole minä – Tunnettuja ja unohdettuja muotokuvia

Sinebrychoffin taidemuseo

Näyttely tutkii muotokuvataidetta vallan, identiteetin, muistamisen ja muiston vaalimisen kautta. Mukana näyttelyssä on muotokuvamaalauksen koko kirjo mahtavista hallitsijakuvista ja virallisista edustusmuotokuvista intiimeihin perhemuotokuviin ja taiteilijoiden omakuviin. Näyttely on avoinna 8.6.-31.12.2017.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *