Mielessä nyt: kulttuuri ja kauneus

Ajatuksissani juuri nyt: kulttuuri ja kauneus (otsikointini on tosin siinä määrin harhaanjohtavaa, että ensiksi mielessäni pyörivät Yhdysvaltojen lähestyvät vaalit, maailman henkinen ja fyysinen tila [hello, Weltschmerz], Macronin puheet, Jordanian kansallisarkiston mahdollinen avautuminen ja meitä kaikkia koskettava kysymys milloin tämä kaikki loppuu? No, ei varmaankaan kovin pian, joten parempi keskittyä asioihin, joihin voin vaikuttaa: vastuulliseen COVID-19-käyttäytymiseen, kuluttamaani kulttuuriin ja kauneuteen.)

Kulttuuri- ja taiderintamalla eletään vaikeita aikoja, se on selvää, ja myös oma kulutukseni on rajoittunut leffoihin ja sarjoihin kotona, kirjoihin ja muutamaan museovierailuun. Juuri nyt Rakasta muaJäähyväisten kesä ja Kaikki synnit ihastuttavat. Curb Your EnthusiasmSeinfeld ja Bored to Death taas tuovat iloa ja paljon kaipaamaani naurua (voiko elämässä olla liikaa naurua? Vuoden 2020 jälkeen uskoisin että ei.) Blacklistin uudet jaksot Netflixissä  puolestaan tuntuivat miltei taivaanlahjalta (Raymond Reddington, on ollut ikävä!!!)

Mitä elokuviin tulee, viime aikaisia löytöjä ovat olleet libanonilainen Stray Bullet (2010), Sand Storm (2016) ja saudiarabialainen Wadjda (2012). Pyrin katsomaan mahdollisimman paljon arabiankielisiä leffoja – passiivinen kielitaito jne., – joita esimerkiksi Netflixissä on jonkin verran. (Tästä tulikin mieleeni erinomainen Bar bahar – tanssin jos huvittaa, yksi suosikkielokuvistani ever!)

Kirjallisuusrintamallakin tapahtuu. Saku Tuomisen Kaikki on hyvin -teos puhutti minua ja äitiäni erityisesti. Ahmin kirjan yhdessä hetkessä ja nyt taidan lukea vielä toiseen kertaan. Kenties kirjoitan teoksen pohjalta postauksenkin – vaikken voi puhua varsinaisesta valaistumisesta tai inspiroitumisesta, kirja silti vaikutti – jokin liikahti sisälläni, sanotaanko vaikka niin.

Muita viime aikojen vaikuttavia teoksia ovat olleet Adam Kayn Kohta voi vähän kirpaistaOttessa Moshfeghin Vuosi horroksessaHiro Arikawan Matkakissan muistelmatSayaka Muratan Lähikaupan nainenReetta Aallon Vadim ja Pihla Hintikan Hetken Pariisi on meidän. Luen kaunokirjallisuutta lähinnä suomeksi, koska luen niin paljon muuta (=väitöskirjakamaa ja muuta alani kirjallisuutta) muilla kielillä. Ja koska suomenkielisen kirjallisuuden löytäminen Suomen ulkopuolella on melko haastavaa, olen viime kuukausina käyttänyt poikkeuksetta BookBeat-sovellusta. Aikaisemmin olen yleensä jossain vaiheessa kironnut puhelimelta lukemisen alimpaan helvettiin ja lopettanut tilauksen, mutta nyt pidän sovellusta lähinnä loistavana: niin kätevää, helppoa ja silmille ok kunhan luen lasit päässä.

Mitä kauneuteen tulee, viime viikkoina olen etsinyt ratkaisuja ekseemani hoitoon. Ihottumani oli pitkään under control, kunnes noin kaksi viikkoa sitten tilanne paheni radikaalisti. Tänään kävin  vihdoin ihotautilääkärillä (lääkärikäynnit ”ulkomailla” ovat aina mielenkiintoisia tilanteita, vaikka olen asunut Suomen ulkopuolella jo kohta kymmenen vuotta) – miksi oi miksi en mennyt lääkäriin aikaisemmin – nshallah käteni tulevat nyt parempaan kuntoon.

Kauneuden saralla tapahtuu muutakin. Testissä ovat tällä hetkellä Pain Rosehip Bioregenerate, Rosehip Seed & Fruit Universal Face Oil (vaikuttaa lupaavalta, mutta päiväkäyttöön ei mielestäni ideaali, sillä iho hehkuu aavistuksen oranssina), Odacitén Mo+P Very Dry Skin Serum Concentrate (Moringa + Petitgrain) (noin viikon käytön jälkeen voin todeta tyhjentävästi, että love love love. Toimii atooppisella ihollani tosi hyvin.) ja La Roche-Posayn Toleriane Ultra Eye -voide (heavenly! Vaihtelen Whamisan silmänympärysvoiteen kanssa.)

Ja sitten tietty ne vanhat tutut: Whamisan Tonder Deep Rich -kasvovesi ja Organic Flowers Water Cream -voide; vedenjuonti, TeaHouse of Wehmaisin teet (he postittavat myös ulkomaille, pssst ulkosuomalaiset kanssasisaret) ja aamuastanga. (Kaksi jälkimmäistä eritoten tehokkaita erityisesti sisäiseen kauneuteen.)

Atopiasta ja ekseemasta kärsiville haluan lähettää megahalauksen: ei oo helppoo, mutta kyllä me pärjätään. Oikeiden tuotteiden ja ihotautilääkärin löytäminen ei ole yksinkertaista, mutta onneksi mahdollista. <333.

Lue myös:

Seuraavaksi haluaisin olla babushka

Viime päiviä

Onni on

hyvinvointi museot-ja-nayttelyt suosittelen hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *