Missä syödä ja juoda Roomassa?

IMG_7090_1024.jpg

IMG_8265_1024.jpg

IMG_4964_1024.jpg

LET’S HAVE A DRINK

1/ Salotto 42

Piazza di Pietra 42

Salotto 42:n olen maininnut jo aikaisemmin, ja paikka on niin ihana, että sen soisi olevan jokaisen Rooma-listalla. Salotto 42 on todella chic, ja cocktailmenu on ihastuttava (nyt jo vaihtunut, viimeksi siellä vuosi sitten juhlin syntymäpäivääni. Paikallinen lähteeni kertoo, että drinkit ovat vähintään yhtä hyviä vuonna 2016). Baari on sisustukseltaan viihtyisä, muttei liian kotoisa ja se sijaitsee mitä kauneimmalla pikku-Piazzalla, jolta voi ihailla Hadrianin temppeliä. Salotto 42 perustettiin vuonna 2004, ja tänä päivänä Caprilla ja Kööpenhaminassa sijaitsevat baby Salotot. 

2/ Terrazza San Pancrazio

Via di Porta S. Pancrazio 32

Toinen suosikkini, jonka olen myös jo kertalleen maininnut, on viehättävä San Pancrazion terassi Gianicolo -kukkulan juurella. Cocktailit ovat hyviä, mutta eivät huippuluokkaa. Sen sijaan terassin sisustus ja fiilis ovat ainutlaatuisia, samoin crowd, joka on hämmentävän kaunista ja tyylikästä.Täydellisyyttä hipova ilta à la Roma alkaa drinkeillä San Pancraziossa ja sieltä siirrytään keskiyön paikkeilla yllämainittuun Salottoon. 

3/ Jerry Thomas Speakeasy

Vicolo Cellini 30

Pääsy yhteen Rooman parhaimmista cocktailbaareista ei ole yksinkertaista. Tähän salakapakkaan eli Jerry Thomas -baariin on tehtävä varaus kello 14 ja 18 välillä puhelimitse, ja tiedettävä ’salasana’ (vastaus kysymykseen, joka löytyy baarin nettisivuilta. Kysymykset vaihtuvat ilman mitään erityistä kaavaa). Baarissa ei tarjoilla vodkaa ja siellä voi maksaa vain käteisellä. Mutta niin, itse asiaan, cocktailit ovat loistavia, siis todella hyviä ja baari on sisustettu viehättävään 20-luvun tyyliin. Jerry Thomas Speakeasy hipoo täydellisyyttä hioittuine yksityiskohtineen. 

4/ Freni e Frizioni

Via del Politeama 4/6

Freni e Frizioni Trasteveressa saa pisteet helposta sijainnista, anteliaasta aperitivosta, hyvästä musiikista ja kivoista drinkeistä. Rento, helppo baari.

5/ Magick Bar

Lungotevere Guglielmo Oberdan 2

Tevere -joen varrella sijaitseva Magick Bar on sympaattinen ja viihtyisä. Plussaa kivasta dj lineupista. 

 

HAVE YOUR PASTA AND EAT IT TOO

1/ Da Augusto

Piazza de Renzi 15

Konstailematon trattoria Trasteveren sydämessä. Ruoka on yksinkertaista ja erinomaista, palvelu perin roomalaista (välillä todella huomaavaista ja ystävällistä, välillä kaameaa). Mutta niin, ah se ruoka. Roomassa asuessani vierailin Da Augustossa usein, koska paikka on niin mutkaton ja muistuttaa minua ensimmäisestä Rooman matkastani. Ei varauksia, varaudu jonoon. 

2/ Open Colonna

Via Milano 9/A

Palazzo delle Esposizionissa sijaitseva ravintola Open Colonna on viehättävä paikka. Lounas ja brunch tarjoillaan all you can eat -tyylisesti, illallinen on à la carte. Tasting menu on myös saativalla (95e). Lounaan hinta sen sijaan on 16e ja se on mitä parhain vaihtoehto. Ruoka on taivaallista, eikä ihme, monsieur Antonello Colonna tietää, mitä tekee. Ekstrapisteitä modernista sisustuksesta ja arkkitehtuurista. Ravintolassa on ihana vain olla ja hengittää. 

3/ Flavio al Velavevodetto

Via di Monte Testaccio 97

Flavio al Velavevodettoa pidetään yhtenä Rooman parhaimpana ravintolana, eikä suotta. Ravintola on rakennettu Monte Testaccio -kukkulan sisään. Ja voi ah ja oh sitä ruokaa. Primi piatit ovat noin 10e ja secondo piatit noin 16e. Hintalaatusuhteeltaan parempaa ravintolaa saa etsiä. 

4/ Osteria Bonelli

Viale dell’Acquedotto Alessandrino 172/174

Osteria Bonelli on konstailematon, teeskentelemätön, lähinnä roomalaista ruokaa tarjoileva osteria kaakkois-Roomassa. Lounasaikaan voi tulla ilman varausta, illalliseen se on sen sijaan suositeltavaa, sillä paikka on todella suosittu. Ruoka on taivaallista: yksinkertaista, maukasta, rakkaudella valmistettua. 

5/ Sitar

Via Cavour 256/A

Mikäli kaipaa vaihtelua italialaiseen keittiöön, on tämä Montissa sijaitseva intialainen ravintola Sitar mitä parhain valinta. Ruoka on todella hyvää ja palvelu erinomaista. 

 

Kuvissa erään pratilaisen asunnon kattoterassi ja näkymä sisäpihan parvekkeelta. Sielläkin maistui carbonara ja cacio e pepe erityisesti. Ja kaunis rakennus Testacciossa, joka lienee yksi parhaimmista alueista kulinaristiseen elämykseen. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *