Muistiinpanoja Ho Chi Minh Citystä

Ho Chi Minh City tuntuu jakavan mielipiteitä; yhden mielestä kaupunki on tylsä ja kasvoton, toiselle taas liian kaoottinen ja vaivalloinen.

Mielestäni kaupunki on dynaaminen ja mielenkiintoinen sekoitus edesmenneen Saigonin charmia, pilvenpiirtäjiä ja perinteistä vietnamilaista elämänmenoa.

Lienee onneni, että matkustin Ho Chi Minh Cityyn ennen Hanoita. Maan pääkaupunki on huomattavasti lempeämpi ja omaan makuuni mielenkiintoisempi mesta kuin HCMC. Vierailu Ho Chi Minh Cityssä ei silti ole tylsä tai pitkäveteinen, päin vastoin.

Ho Chi Minh City tarjoaa mitä mielenkiintoisimpia kulttuurikohteita. Oman listani kärjessäni oli Independence Palace. Arkkitehtipoikkikseni mielestäni palatsi tosin oli ruma ja ”totally fake”. No, loppupäivän me kiistelimme aiheesta ja argumentaariossa mentiin hyvinkin äärimmäisyyksiin käsitteiden ”colonialism”, ”modernism”, ”fake modernism” ja ”authenticity” kanssa.

Mutta silti: mielestäni palatsi on upea – mieleen tuli Milanon Villa Necchi Campiglio, vaikka yhtymäkohdat ovatkin pelkästään visuaaliset ja silloinkin hyvin pintapuoliset.

HCMC on kahvifanin paratiisi. Kannattaa kurkistaa Coffee Apartment -rakennukseen, joka on täynnä toinen toistaan suloisempia pikkukahviloita.

Kahvittelun lomassa kannattaa myös eksyä kaupungin pikkukujille; sieltä löytyy kovin erilainen Ho Chi Minh City, jossa elämä ja arki jatkuvat kadulle.

Toinen suuri suosikkini oli Museum of Fine Arts, joka hurmasi epätäydellisyydellään ja mielenkiintoisella taiteella. (Ei pitäisi kylläkään koskaan kuvata taidetta niinkin häilyvällä ja epämääräisellä termillä kuin ”mielenkiintoinen”.) Kronologisesti järjestetty perusnäyttely tarjoaa kattavan katsauksen vietnamilaiseen taiteeseen ja sen kehitykseen.

Muita Ho Chi Minh Cityn suosittuja nähtävyyksiä ovat Notre Dame -katedraali, Saigon Opera House, War Remnants MuseumTan Dinh -kirkko ja Gustave Eiffelin suunnittelema postitoimisto.

Kaupungin ruokatarjonta on mainio. Aivan ensimmäiseksi kannattaa tietenkin maistella phota, josta kaupunki on erityisen kuuluisa.

Caravelle-hotellin Saigon, Saigon -kattoterassilta on mainio näkymä kaupunkiin. Valitettavasti muuta erityisen viehättävää hotellissa ei mielestäni oikein ole. Iltamenoihin suosittelenkin Hotel Des Artsin kattobaaria, sillä se on todella ihastuttava. Suosittu Chill Skybar sen sijaan oli mielestäni lähinnä vaivaannuttava kokemus, mutta näköala on toki erinomainen.

L’Usine-miniravintoleketjuun rakastuin (lafkalla on siis Saigonissa kolme paikkaa, eli ei oikeastaan voida edes puhua ketjusta.) Todella chic ja taivaallinen ruokalista, tosi kiva niin aamiaiselle kuin lounaallekin. Pizza 4P’s -ravintola oli puolestaan viehättävä ja maukas illallispaikka.

Ostoksista minulla ei muuta sanottavaa kuin että vierailkaa Authentique Home -liikkeessä, ahhh kuinka suloista keramiikkaa ja muita sisustusjuttuja.

Olimme kaupungissa vietnamilaisen uuden vuoden aikoihin, joka valitettavasti tarkoitti teknobileiden missaamista. Ystäväni suosittelivat eritoten Observatorya ja Lighthousea, mutta molemmat jäivät tällä kertaa kokematta.Tämä oli oikeastaan aika harmillista, sillä olin kuullut hyvinkin ylistäviä arvioita kaupungin teknoskenestä.

Ho Chi Minh Cityn mieleenpainuvin kokemus oli kuitenkin illallinen japanilaisessa Sorae-ravintolassa. Näköala oli fantastinen, kuten myös ruoka, voi ah se ruoka, niin hyvää ja niin kaunista.

Ho Chi Minh City vaikutti ennen kaikkea kaupungilta, jossa voisi olla aika kiva asua hektisyydestään huolimatta. HCMC on kupliva ja sykkivä, ennen kaikkea eteen päin suuntaava ja monipuolinen kaupunki, jonne olisi helppoa uppoutua pidemmäksikin aikaa.

Edellinen Vietnam-kirjoitukseni:

Hanoi on ihana!

kulttuuri matkat museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *