Muistiinpanoja kevättyylistä (tai: oppaat hiiteen ja oopperaan)

On taas keväisten tyyli- ja asupohdintojen aika. Euroopassa asumisessa olisi se hyvä puoli, että vuotta rytmittäisivät hyvinkin erilaiset vuodenajat, jotkat ovat oiva tilaisuus verrattain radikaaleillekin asu- ja tyylivaihteluille.

Olen toki sitä mieltä, että talvellakin voi pukeutua rantavaatteisiin, eikä kukkakuosi ole varattu vain kesälle. Toisin sanoen: en pidä säännöistä tai ”normeista”, mutta eri aikoina tekee mieli pukeutua vähän erilaisiin juttuihin, osittain käytännöllisistä syistä, osittain fiiliksen pohjalta. Toisekseen, talvivaatteet luovat usein siluetin, johon pukeutuminen on kesäisin huomattavasti hankalampaa ja toisin päin. Mielestäni myös erilaiset kausivaatteet tuovat kivaa vaihtelua elämään, ja fiiliksen uudesta voi luoda vaatekaapin vanhoilla vaatteilla, jotka eivät vain ole olleet käytössä toviin.

Toinen asia, josta on yhtään pidä ovat tyylioppaat ja naistenlehtien listat, joissa listataan vaatekappaleita, jotka jokaisen naisen tulisi omistaa. Minulla esimerkiksi ei ole yhtäkään valkoista kauluspaitaa tai mustia housuja kaapissani. Ainoat ”tyyli”neuvot, jotka mielestäni ovat järkeviä ovat hyvän ompelijan etsiminen (ja käyttäminen!) ja panostaminen materiaaleihin.

Mutta nyt keväisiin asu- ja tyylipohdintoihini. Tänä keväänä kiinnostavat mm.:

Valkoiset farkut yhdistettynä kaikkeen, erityisesti hentoihin sävyihin kuten hyvin haalean vaaleanpunaiseen.

Midipituiset hameet yhdistettyinä pitkiin, kevyisiin takkeihin.

Monolookit eli pukeutuminen päästä varpaisiin yhteen väriin.

Punainen ja fuksia samassa asussa.

Silkkihuivi solmittuna babushka-tyylisesti. Inspiraationa toimii kazakstanilainen ystäväni, joka näyttää huivissaan aina uskomattoman elegantilta.

Katsoin taas Aamiaisen Tiffanylla (vakkarileffani pitkillä lennoilla Casablancan lisäksi) – ja inspiroiduin Hollyn hiuksista ja erityisesti kaikista nutturakampauksista. Kevätlistalla ovat siis kampaukset ja hiusten asustaminen.

Korut kiinnostavat myös, eritoten sormukset (more is more) ja kaulassa riippuvat amuletit.

Toiveissa on myös sellainen viehättävä sisäinen hehku, joka kokemukseni mukaan syntyy parhaiten sielua ravitsemalla. Eli paljon kulttuuria; kirjoja, oopperaa, teatteria, musiikkia, whatever works.

___

Photos: So It Goes Magazine, issue 10, Phoebe Tonkin by James Wright.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *