NYC, NYC…

New York, New York…

kaupunki, joka on ehdottomasti parhaimmillaan syksyisin (onko Central Parkin syysruskaa voittanutta) ja joulukuussa. Mulla on ollut viime päivinä suunnaton ikävä Nykiin. Kaikki lähti siitä, kun yks’ kaks’ ylleni kohahti suurenmoinen joulufiilis ja mieleeni tuli viime vuosi just tähän aikaan

Joulukuu New Yorkissa on taianomaista aikaa. Olisinpa siellä just nyt…en kuitenkaan haluaisi olla viime vuodessa. Olin totaalisen ylityöllistetty ja stressaantunut. Luistelemassakin kävin vain kerran. (Vertailun vuoksi, olen luistellut täällä Dohassakin ilman _minkäänlaista_ joulufiilistä). Ensi viikolla Suomessa luistelen sitten urakalla, viime ja tämän, kenties tulevankin, puolesta. 

Mutta, nyt asiaan, mistä on täydellinen loppuvuoden päivä New Yorkissa tehty?

thumb_IMG_4719_1024.jpg

Heräisin Upper West Sidessa, Greenpointissa tai Tribecassa. Ja aamu alkaisi, totta kai, kahvilla ja uutisilla. UWS on ihanteellinen, koska Keskuspuisto on niin lähellä. Tribeca puolestaan on niin uskomattoman kaunis ja Greenpoint suloinen ja todella elettävä. Missä tahansa noista kolmesta olisi hyvä herätä. 

 

thumb_IMG_4803_1024.jpg

Seuraavaksi vuorossa olisi ruokaa. 

Mitä soup dumplingseihin (Xiao Long Bao) tulee, ei ole Joe’s Shanghain (9 Bell St) voittanutta. Miksei myös aamiaiseksi? Cafe Gitane (242 Mott St) on erinomainen paikka aamulatelle ja julkkisbongailulle, mikäli se kiinnostaa. Il Buco (47 Bond St) on toimiva lounasmesta ja kertakaikkisen romanttinen. Jos kyyhkyläismesta on haussa, sinne mahtuu mätsäävissä Massimo Alban kashmereneuleissa ruokailemaan ja vähän hempeilemään myös (ja pussailuhan on olennainen osa loppuvuotta, eikö vain?). Brooklynin puolelta greenpointilainen Milk & Roses (1110 Manhattan Ave) on hyvä lounasvalinta myös ja äärimmäisen romanttinen myös. Ranskalaisvaikutteinen keittiö tarjoaa maukkaita lounas- ja brunssivaihtoehtoja. Kolmas kertakaikkisen romanttinen ja söpö lounasvaihtoehto voisi olla Vin et Fleurs (69 Thompson St). Tosi hyvä myös Eurooppa-kaipuuseen. 

thumb_IMG_4592_1024.jpg

Jos jalat ovat eksyneet SoulCycle-tunnille ennen aamukahvia (aamuviherpirtelöä), Green Symphony (255 W43rd St) tai Terri (esim. 60 W23rd St) voisivat olla mieluisia vaihtoehtoja. Molemmista saa New Yorkin mittakaavalla terveellistä ruokaa (puhumme nyt siis ruoasta, jonka joogahousupimut hyväksyvät). Green smoothie ja acai bowl -mestoja on New Yorkissa todella runsaasti. No worries siis. 

thumb_IMG_5565_1024.jpg

Lounaan jälkeen on kierreltävä kirjakaupoissa. Suosikkini ovat McNally Jackson Books (52 Prince St), Argosy Book Store (116 E59th St), Westsider Rare & Used Books (2246 Broadway) (rakas entinen kirjakauppani…asustelin sen kulmalla hetken aikaa. Vierailin siellä yleensä ainakin kaksi kertaa viikossa ja yhdessä vaiheessa parantelin siellä murtunutta sydäntäni. Auttoi.) ja Book Thug Nation (100 N3rd St). 

Muista kaupoista on nimettävä the Stuff at Clic (255 Centre St), übercool konseptiliike ja Creatures of Comfort (205 Mulberry St). Molemmat vierailun arvoisia (enkä todellakaan sano näin usein liikkeistä). 

thumb_IMG_5550_1024.jpg

Ei ole päivää New Yorkissa ilman taidetta tai museoita (ja taiteesta voi, totta kai, nauttia myös ilman tiukkoja institutionaalisia raameja). Menisin kenties MoMAan (11 W53rd), Brooklyn Museumiin (200 Eastern Pkwy), Neue Galerieen (1048 5th Ave), Frick Collectioniin (1 E70th St), Museum of the Moving Imageen (36-01 35th Ave) tai International Centre of Photographyyn (1114 6th Ave). Tai kenties menisin leffaan Film Forumiin (209 Houston St). 

thumb_IMG_1030_1024.jpg

Sitten olisi tietysti illallisen ja drinkkien vuoro…olemmehan sentään New Yorkissa. Mutta dinner ja drinks on ihan toinen juttu ja se vaati jo huomattavasti suurempaa tarkastelua. Vaihtoehtoja kun on vain niin hirveän paljon. 

Mutta jo tällainen pieni New York -haaveilu teki hyvää ja vahvisti. NYC on minulle kaupunki, jossa kasvoin aikuiseksi. Tai jos en ihan aikuiseksi, niin ainakin kasvoin paljon. New York on myös kaupunki, jossa olin silmittömän rakastunut ja elin siellä onnellisia hetkiä kumppanini kainalossa, mutta se on myös kaupunki, jossa puursin eteen päin sydän murtuneena itsekseni. Joten kai voisin sanoa, että suhteemme on jotenkin…enpowering. Voimaannuttava. Ajattelen New Yorkia ja muistelen, kuinka niin monenlaisista asioista voi jatkaa eteen päin tuntematta minkäänlaista katkeruutta. Ja tietysti muistelen myös ammatillisia kohokohtia ja työmatkoja Keskuspuiston halki…Cheers maailman kutkuttavimmalle kaupungille siis. 

New York, I miss you!!! During this season especially…

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *