Parasta New Yorkissa: Greenpoint

Kaksi lempinaapurustoani New Yorkissa ovat Greenpoint ja Upper West Side.

Greenpoint sijaitsee Pohjois-Brooklynissa Williamsburgin naapurissa. Sinne pääsee L- ja G-junilla. (L ja G olivat toiminnassa ainakin vielä keväällä, enkä osaa sanoa, onko tilanne nyt juuri muuttunut.) Greenpointissa on merkittävä puolalaisväestö ja siellä kuuleekin paljon puolaa ja siellä on myös lukuisia puolalaiskauppoja ja -ravintoloita. Greenpointissa on myös paljon erilaisia lapsiperheitaä ja hipstereitä, eli siellä on kiva mix kulttuureista, ihmisistä ja elämäntilanteista – hyvin toisenlainen meininki siis kuin esimerkiksi UWS:lla.

thumb_IMG_2560_1024.jpg

thumb_IMG_2565_1024.jpg

Greenpointin ravintolaskene on todella hyvä, kenties yksi New Yorkin parhaimmista. Luonnollisesti super fine dining -mestoja (kolmen tai kahden Michelin-tähden ravintoloita siellä ei ole) ei löydy (vielä), mutta muuten siellä on kaikenlaista ja kaikkeen makuun. Suositeltavia ovat esimeriksi Five Leaves (18 Bedford Ave), kenties Pohjois-Brooklynin hypetetyin rafla. Ruoka on hyvää kaikkina aikoina (brunch, lounas, illallinen), mutta palvelu valitettavan vaihtelevaa. Joskus luokattoman huonoa, toisinaan sydämellistä. Mutta ah, se ruoka! Ruoka on erinomaista (erityisesti pancakes ja koko brunssilista <333), joten palvelu oli siedettävää. Kannattaa varautua jonoihin. Glasserie (95 Commercial St) on varma valinta illalliselle – kenties Greenpointin ihanin rafla. Ruoka välimerellistä ja todella, todella hyvää. Palvelu välitöntä ja herttaista. Milk & Roses (1110 Manhattan Ave), ehdoton suosikkini brunsseille ja akuuttiin Eurooppa-ikävään. Myös erinomaisia cocktaileja. Esme (999 Manhattan Ave) ja Anella (222 Franklin St) toimivat sen sijaan tilanteessa kuin tilanteessa. Molemmilla ihanat brunssit, ruoka amerikkalaista twistilla. Anellassa on superkotoisa tunnelma, täydellinen kylmiin syysiltoihin. Esme on hauska ja rento, oivallinen ekoille treffeille tai hengaukselle kavereiden kanssa. Sauvage (905 Lorimer St), ah Sauvage!!!! Yksi mun lempiravintoloista koko maailmassa. Mesta on tehty romanttisille illallisille. Ranskalaisviboilla vahvistettu ravintola-baari on parhaimmillaan hämärän aikaan. Bounty (131 Greenpoint Ave) on kala- ja äyriäisravintoloiden aatelia. Tosi ok hintataso laatuun nähden. Erinomainen oyster happy hour. Rennompaan ja pienempään nälkään loistavia ovat Frankel’s Delicatessen (631 Manhattan Ave), the Brew Inn (924 Manhattan Ave) ja Fornino (849 Manhattan Ave). Ensimmäisestä saa mm. erinomaisia bageleita, keskimmäisestä burgereita ja viimeisestä pizzaa. 

thumb_IMG_5614_1024.jpg

Baariskene Greenpointissa on myös aika hyvä. Suosittelen Torstia (615 Manhattan Ave), jos kaipaa skandiviboja ja tekee mieli bisseä. Ramonan (113 Franklin St) matkustetaan jopa Manhattanilta erinomaisten cocktailien perässä. Broken Land (105 Franklin St) on chic ja turvallinen hyvine cocktaileineen. Spritzenhaus33 (33 Nassau Ave) on hauska olutbaari ja sopii parhaiten rentoihin lauantai-iltapäiviin ja kavereiden kanssa hengaukseen. Berry Park (4 Berry St) (jonka jotkut laskee Williamsburgiksi) on juomien suhteen ihan ok, mutta näköalansa puolesta ihana. Northern Territory (12 Franklin St) on toinen mainitsemisen arvoinen rooftopbaari, kannattaa suunnata sinne alkuillasta ja juoda jotain suht yksinkertaista.

thumb_IMG_8710_1024.jpg

Jos putiikit kiinnostaa, erinomaisia ovat esimerkiksi Dusty Rose Vintage (251 Manhattan Ave), kirjakauppa WORD (126 Franklin St), kulttimaineessa oleva Beacon’s Closet (74 Guernsey St), Wolves Within (174 Franklin St), In God We Trust (70 Greenpoint Ave) ja pas mal (99 Franklin St). Kaikkialla Greenpointissa on oikeastaan tosi söpöjä putiikkeja, eli kannattaa kävellä katuja ristiin rastiin ja mennä rohkeasti mielenkiintoisiin liikkeisiin sisälle.

thumb_IMG_5149_1024.jpg

Parasta Greenpointissa lienee kuitenkin se, että siellä oli niin hyvä elää. Matka Midtowniin vie about 15-20 minuuttia ja kotiovelta toimistolle minulla kesti noin puoli tuntia, eli ei paha ollenkaan. Kaupunginosa on vihreä ja lähellä East Riveriä. Manhattania on kiva ihastella pienen välimatkan päässä. Greenpointissa asuu kaikenoloisia ihmisiä erilaisine taustoineen ja siellä on mukavasti lapsia. Ja sympaattisia mummoja! Ei todellakaan pelkkää moneyzzzz-meininkiä. 

thumb_IMG_5151_1024.jpg

Asuessani UWS:lla tein usein sunnuntairetkiä Greenpointiin ja haaveilin, että asuisin kävelymatkan päässä Milk & Roses -raflasta. Olin todella viehättynyt naapuruston rauhallisesta mutta mielenkiintoisesta menosta ja siitä, että kaduilla kuului paljon puolaa. Suloiset puutalot toivat oman tunnelmansa myös ja oli ihana, ettei tarvinnut kurkotella yläilmoihin ja taivas oli aina näkyvillä.

Ja sitten tietty kaikki naapurustojutut kuten ihanat, tervehtivät naapurit, naapurideli ja -vihanneskauppias. Ennen kaikkea onnelliset muistot ja ajatus, että Greenpoint on mun naapurusto.

Ah Greenpoint! Olen varma, että vielä tulevaisuudessa tavataan, puss puss!

thumb_IMG_5534_1024.jpg

 

Greenpoint, NYC’s best neighbourhood <333

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *