Phnom Penh

Kambodžan pääkaupunki Phnom Penh hurmaa yllätyksellisyydellään. Kaupunki on mielenkiintoinen sekoitus pääkaupungeille tyypillistä mahtipontisuutta ja ylväyttä, kolonialismin jäänteitä ja rentoa kaoottisuutta.

Kaupungin keskustassa sijaitseva kuninkaallinen palatsi on Kuoleman kentän ja S-21-kidutusvankilan lisäksi yksi Phnom Penhin vieraillumpia kohteita. Palatsi rakennettiin vuonna 1866, eli palatsi on verrattain nuori ottaen huomion khmerien historian.

Phnom Penhin keskustassa on paljon mielenkiintoista nähtävää temppelialueista kolonialistiseen arkkitehtuuriin. Kaupunki on myös pullollaan viehättäviä kahviloita. Erinomaisia olivat esimerkiksi Java Cafe & Gallery, Feel Good Cafe ja Backyard Cafe.

Kaupungissa on myös paljon kivoja toreja. Me vierailimme Central Marketissa, Venäläisellä torilla (Russian Market) ja Phsar Chas -torilla.

Kadulla 178 on useita taide- ja käsityöliikkeitä, esimerkiksi Daughters of Cambodia (nro 65) ja Senteurs d’Angkor (nro 33B). Rentoutumiseen täydellinen paikka on Bodia Spa. Heidän inkivääri-limesaippuansa on aivan uskomattoman hyvää ja hieronnat ensiluokkaisia. Illallistimme Piccola Italia Da Luigi -pizzeriassa, jonne päädyimme vahingossa. Pizza oli todella hyvää, siis kertakaikkisen erinomaista. Miltei yhtä hyvää kuin lempipizzeriassani Roomassa (ja se on paljon sanottu se). Luigin pizzerian vieressä oli paljon kivannäköisiä baareja ja pikkubistroja, mutta päivä auringossa ja kaksikymmentätuhatta askelta vaativat veronsa ja me suuntasimme suoraan nukkumaan.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *