Secret Single Behaviour

HOMEALONE-DanHilburn_1.jpg

Eilen lounaalla päädyimme keskustelemaan Man Repellerin viimeviikkoisesta Secret Single Behaviour -artikkelista. Keskustelu sai alkunsa kollegan esittämästä toivomuksesta, että kunpa olisi ihan vähän enemmän aikaa olla täysin yksin. Toinen ystäväni innostui ja rupesi luettelemaan asioita, joita hän tekisi iltaisin, mikäli aviomies olisi jalkapallotreeneissä. Kolmas mainitsi Haleyn artikkelin ja voilà, pääsimme itse asiaan: Secret Single Behaviour -käyttäytymiseen. Termi sai alkunsa Sinkkuelämän Carrien kommentista ja kuvastaa (outoja) asioita, joita ihmiset tekevät ollessaan täysin yksin. 

HOMEALONE-DanHilburn_6.jpg

Ahhh yksinolo, onko mitään parempaa, naurahdan ja ystäväni nyökkäilevät. Tai no, on tietysti, kaikkien omien mieltymysten toteuttaminen yksikseen. New Yorkissa minulla oli yksi todella tärkeä perjantairutiini (kenties myös tärkein ja rakkain SSB-aktiviteettini). Matkalla töistä kotiin ostin W79th Streetin delistä meetvurstiavokadojuustosämpylän ja pienen appelsiinimehun, menin pitkälleni sänkyyn ja laitoin Uuden päivän pyörimään. Silloinen poikaystäväni oli joka perjantai kunfutreeneissä, joten saatoin olla täysin yksikseni, syödä sängyssä (hänen mielestään sängyssä syöminen oli totaalisen kammottavaa, epähygieenista ja laiskaa. Ja joo, onhan se ehkä vähän ällöä, mutta teen sitä silti. Vain itsekseni tosin.) ja katsoa suomalaista lempisarjaani. Rutiinissani tuskin on mitään aidosti kummallista tai sellaista, jota en voisi tehdä toisen ihmisen ollessa läsnä, mutta sen harjoittaminen tuntuu kaikista parhaimmalta täysin yksin. On myös niin ihanaa kuunnella suomen kieltä ilman, että tarvitsee tulkata tai selittää, miksi sarjassa näyttää juuri tuolta. 

HOMEALONE-DanHilburn_7.jpg

 

Toinen käyttäytyminen, jota harjoitan vain ja ainoastaan ollessani yksin on itseni haastatteleminen. Joskus olen politiikko ja leikin olevani Eduskunnan kyselytunnilla, joskus annan haastatteluja uuteen kirjaani liittyen Huomenta Suomi -ohjelmassa ja joskus minusta tehdään lifestyle-juttua Gloriaan. Kerron esimerkiksi elämänfilosofiastani, lempimatkoistani, oopperasta ja rakkaista muistoista toimittajalle. Tätä haastatteluleikkiä olen leikkinyt läpi elämäni. Se taisi alkaa joskus 7-vuotiaana saunassa, kun pyysin äitiäni haastattelemaan minua. Kuvittelin itselleni erilaisia elämiä niin merikapteenina, näyttelijänä kuin balettitanssijana ja esitin niitä haastatteluleikin avuin. What can I say…jos Arto Nyberg joskus haastattelee minua olen ainakin valmistautunut, hahaha.

 

HOMEALONE-DanHilburn_2.jpg

Vaatekaapin järjestely on kolmas tunnistamani SSB-aktiviteettini. Sekin on parasta tehdä täysin yksin, totaalisessa hiljaisuudessa. Myös sen takia, että tykkään jutustella vaatteilleni (jep…) ja muistella hauskoja menneitä hetkiä. Prosessi alkaa siirtämällä kaikki vaatteet pois kaapista, sitten puhdistan henkarit ja pinnat, jonka jälkeen järjestän ne paikoilleen värin ja käyttötarkoituksen mukaan. Saan myös suurta nautintoa toisen ihmisen vaatekaapin järjestelemisestä. Varmaankin siksi, koska rakastan vaatteiden viikkausta. Voisin, ja teenkin, vaatteiden järjestelyä toisen ihmisen katsellessa, mutta se on yksinkertaisesti paljon nautinnollisempaa aivan yksikseen. Ja voin halutessani kuunnella JVG:n Älä jätä roikkuu -biisiä repeatillä kaijuttumista. (Kuulun nimittäin siihen koulukuntaan, jotka voivat kuunnella yhtä ja samaa biisiä about 876 kertaa putkeen.)

 

HOMEALONE-DanHilburn_4.jpg

Kyselutunnin katselu Yle Areenasta on myös yksi SSB-jutuistani. Aikaisemmin katsoin sitä poikaystäväni ollessa läsnä, mutta häntä raivoamiseni ja kiukkuni rupesi hermostuttamaan. Nykyään katson ohjelmaa itsekseni, täydellisessä rauhassani, vehnäolut toisessa kädessä, huutaen ja raivoten niin paljon kuin sielu sietää. En tietenkään ihan aina koko aikaa raivoten, mutta, no, sanotaanko niin, että hyvin usein mietin, kuinka ihmeessä tuollainen puhuja/argumentoija/ajattelija on kansanedustaja. Mutta ei siitä sen enempää. (Itsehän olisin vastaavassa tilanteessa loistava, olenhan harjoitellut jo yli 18 vuotta sellaisia tilanteita.) Lasken tämän SSB-käyttäytymiseksi, sillä en halua paljastaa kaikkia raivon tunteitani julkisesti. On paljon miellyttävämpää raivota ja puhista yksikseen omassa sängyssä ja sitten omaksua ratkaisulähtöinen ja analyyttinen suhtautumistapa. 

What’s your Secret Single Behaviour?

Photos: Dan Hilburn for Superior.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *