Siem Reap

Kambodžan neljänneksi suurin kaupunki Siem Reap on kuuluisa muinaisista palatseistaan, mutta myös itse kaupunki on aika viehättävä.

Kuljimme pyörillä ympäri kaupunkia ja se oli aivan parasta lystiä. En muista milloin olisin tuntenut oloni niin riemukkaaksi. Siem Reap on kaunis kaupunki, ja erityisesti joen seutu on tutkimisen arvoista. Liikennekin on pyöräilijän näkökulmasta miellyttävä.

Voin suositella Angkor National -museota ennen visiittiä Angkor Watiin. Museo tarjoaa mainion johdatuksen Khmer-valtakuntaan ja erityisesti itse palatsiin.

Muinaisten temppeleiden lisäksi Siem Reapin keskustassa on mielenkiintoinen Wat Preah Prom Rath -temppeli, jonka juuret juontavat 1200-luvulle.

Siem Reapissa on laaja valikoima erilaisia kahviloita, ravintoloita ja baareja. Pub Street tosin vaikutti aivan hirveältä.

Aamiaiselle oikein passeleita ovat The Little Red Fox Espresso ja Sister Srey Cafe. Molemmissa on tarjolla kivoja bowleja, bageleita ja toasteja. Kahvi on erinomaista myös.

Illallispaikoista kokeilimme Bugs Cafeta ja Cuisine Wat Damnakia. Bugs Cafe on nimensä mukaisesti omistettu hyönteisille. Ihan kiva kokemus, maistoin tarantellaa ja skorpionia.

Cuisine Wat Damnak sen sijaan on yksi Kambodžan parhaita ravintoloita. Ravintola on kuuluisa innovatiivisesta otteestaan kambodžalaiseen ruokakulttuuriin. Tasting menun maut olivat raikkaita ja mielenkiintoisia. Menestyksestään huolimatta Cuisine Wat Damnak on todella rento ja sympaattinen paikka, ei perinteinen fine dining -rafla ollenkaan.

Miss Wong on uusi baari-ihastukseni.Miljöö tuo mieleen 1920-luvun Kiinan niin elävästi, että tunsin eläväni jonkinlaisessa rinnakkaistodellisuudessa. Valitettavasti interiööri oli mielestäni jopa parempi kuin paikan drinkit, vaikka aika kivoja nekin olivat. Baari on muuten saanut nimensä Tretchikoffin Miss Wong -maalauksen mukaan – ja näitä Miss Wongeja on kaikkialla.

Jatketaan taideteemalla: suosittelen myös Picasso Baria, joka on sympaattinen ja rento, sellainen pubmainen hengausmesta.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *