TOIVEPOSTAUS: Ensikertalaisen Pietari (III)

Ensikertalaisen Pietari -minisarjan toistaiseksi viimeisessä osassa vien mielikuvitusystäväni viikonloppulomalle Pietariin. Kenties kuvitelmani antaa jollekin inspiraatiota matkustaa kaupunkiin, niin ainakin toivon. Tehtävä ei kuitenkaan ollut erityisen helppo – kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia paikkoja ja ensikertalaisen soisi kokevan kaupungin kauneus mahdollisimman täydellisesti…yritin kuitenkin parhaani.

Perjantai

Saavumme Pietariin junalla (kaupunkiin on ehdottomasti kätevintä matkustaa junalla Suomesta käsin ainakin), kirjaudumme hotelliin, vaihdamme nopeasti vaatteet ja huokaisemme…

…ennen lyhyttä kävelykierrosta hotellin naapurustossa ennen illallista.

Illallinen. (Todennäköisesti suuntaisimme georgialaiseen jo ensimmäisenä Pietari-iltanamme, esimerkiksi Khachapuri i Vinoon tai Kakha Bariin. Italialainen Percorso Four Seasons -hotellissa kuuluu myös suosikkeihini, joten kenties se voisi olla myös vaihtoehto. Fine diningin ystävät sen sijaan veisin EM-ravintolaan.)

Ensimmäinen Pietari-ilta loppuisi maltilliseen baarihyppelyyn, joka pitäisi sisällään ainakin Bar 812:n, eli lempibaarini koko maailmassa. (Ja, btw, vaikkei cocktailit/viinilasilliset olisi sun juttu – totuuden nimissä minä juon itse asiassa melko vähän – Pietarin baariskene on kiinnostava, vaikka lasissa olisi ”vain” kokista.)

Lauantai

Herätyskello soi melko aikaisin ja suuntaisimme aamiaiselle Julia Child Bistroon, josta kiiruhtaisimme Eremitaašiin (first things first, jne). Eremitaašissa näyttäisin entisen toimistoni lisäksi Talvipalatsin kauneimpia saleja ja museon italialaisen taiteen osaston. Kenties ennättäisimme myös piipahtaa antiikin Rooman ja Kreikan saleissa.

Kävely Moikan varrella ja lounas Pizza 22cm:ssa. Söpöllä pizzerialla on hyvä sijainti melko lähellä (noin 10 minuuttia) Eremitaašia ja Moikaa.

Lounaalta jatkaisimme Stroganovin palatsiin ja sieltä Gribojedovin kanavaa pitkin kohti vanhoja kulmiani. Kävelisimme Gribojedovia pitkin aina Pyhän Nikolaoksen katedraalille saakka (toki kahvi- tai viinitauolla huilaisimme hetken). Gribojedovilla ja sen lähestöllä on lukuisia kivoja baareja ja kahviloita, joten valinnanvaraa on.

Kävelykierroksen jälkeen kiiruhtaisimme takaisin hotellille, todennäköisesti taksilla. Pikainen vaatteidenvaihto ja rientäisimme oopperaan/balettiin tai konserttiin.

Ja kulttuuririentojen jälkeen illalliselle (mielikuvitusystäväni ruokavaliosta riippuen) esimerkiksi L’EuropeenAptekaan, tai Palkiniin. Ilta huipentuisi kanavaristeilyyn Nevan siltojen ollessa ylhäällä.

Sunnuntai

Suuntaisimme aamiaiselle Schastyeen ja sieltä Aleksanteri Nevskin luostariin. Luostarikierroksen jälkeen hurauttaisimme metrolla lähelle Eremitaašia, josta kävelisimme Kesäpuistoon.

Sitten olisikin jo valitettavasti aika viimeisen lounaan (kenties menisimme Charlie-raflaan Gribojedovin lähellä tai Made in Chinaan (jonka sijainti olisi järkevämpi) ja sitten takaisin hotellille…

…ja suuntaisimme takaisin kohti Suomea – pikku hiljaa ja hieman haikeina, mutta kiitollisina Pietarin kauneudesta.

Lue myös:

Ensikertalaisen Pietari I

Ensikertalaisen Pietari II

Viisi hetkeä Pietarissa

kulttuuri matkat museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *