Toriterveisin

Viime viikot ovat olleet eilistä lukuun ottamatta miltei kuolettavan tylsiä. Arkipäivieni kiinnostavin asia on ollut Post Malonen ja Ty Dolla $ign’n uusi sinkku Psycho (traagisin asia on puolestaan lempisatiinilakanoideni tuhoutuminen pesussa. Huuhteluaineen käyttö on siis totaalisesti no-no?). En kuitenkaan tohdi valittaa, sillä Psycho on soinut kuulokkeissani miltei yötä päivää. Ja okei, myönnettäköön myös, että torstaina tanssin koko illan La Cigale-hotellin kattoterassilla. Kyseessä oli hauska, muttei kuitenkaan kovin kiinnostava ilta. (Ja toisekseen, miksi klubi-iltojen kohokohdat ovat nykyään korujen valinta ennen illan varsinaista alkua ja meikkien poisotto kotona illan jälkeen – ja tietysi, mitä aikaisemmin sen parempi.) 

Ehdottoman kiinnostavaa sen sijaan oli eilen torilla kolmen hyvän ystävä-kollegan kanssa. Meillä oli työprojektiin liittyvä agenda, mutta koko aamupäivä oli silti rentouttavin naismuistiin. 

IMG_5029.JPG

Souq-kokemus on tuhat kertaa mielenkiintoisempi ja hauskempi paikallisen henkilön kanssa. Qatarilainen ystävättäreni on kuin toinen tyyppi tinkiessään arabiaksi…oh la la. Kunpa minustakin kuoriutuisi samanlainen tinkijä kuin hän on. Kenties voisin ainakin harjoitella hänen minimalistisen dramaattisia – ja todella vakuuttavia – eleitään. 

IMG_5032.JPG

Löysin uuden tuoksun. Kyseessä on machmoum, ystäväni mukaan se on jonkinlainen kasvi. Googlatessani saan kuitenkin vaihtelevia tuloksia kukkakimpusta kaulakoruun. Kenties kyseessä on jasmiini. Mutta tuoksu on ihanan sitruksinen ja todella raikas. Suurin osa arabialaisista tuoksuista on makuuni liian voimakkaita, sillä on huomaamattomien ja hiljaisten tuoksujen ystävä, mutta tämä machmoum on miltei täydellinen. 

IMG_5031.JPG

Torishoppailukokemus on kivan eksoottinen. Onhan siellä kamalasti kaikkea turhaa, mutta esimerkiksi erilaisten tuoksuasioiden tutkiskelu on tosi jännittävää. Öljylleen voi valita esimerksiksi upean pullon, eri tuoksuja voi nuuhkia tuntikaupalla, keskustella putiikinpitäjän kanssa, vertailla ja niin edellen ja niin edelleen. Toisekseen, voi myös tutkiskella kaikkia niitä asioita, jotka täällä tuoksuvat, esimerkiksi hiekkamaustesekoite, jota voi käyttää sisustuksessa. 

Tuoksuista tulikin mieleeni, bokhoor on oleellinen osa qatarilaistan vierailukulttuuria. Kutsujen päätteksi bokhoor-tuoksu, tai pikemminkin savu, kiertää vieraalta toiselle. Tuoksun tarkoituksena on karkoittaa mahdolliset illallishajut, eli tuoksusavussa tavallaan peseydytään, tuoksun annetaan imeytyaä vaatteisiin ja hiuksiin. Ja sit avot kotiin. 

Souq <3 

suhteet oma-elama suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *