Une Femme: Anne Berest

Tänään lounastauolla tuli mieleen (kenties maailman valloittavin ihminen ja suosikkinaiseni äitini, isoäitini ja sisareni jälkeen) Anne Berest. Berest on pariisitar extraordinaire, une femme très très très chic & cool, kirjailija, ajattelija ja yksinkertaisesti juuri sellainen nainen, joka haluaisin olla sit aikuisena. Älykäs, tarkkaavainen, kiltti, työhönsä pedantisti suhtautuva ja huumorintajuinen. 

Juuri tänään, maanantaina (joka on itse asiassa mun tiistai), kaipasin ylimääräistä motivaatiota kirjalistojen läpikäymiseen ja leikittelin ajatuksella what would Anne Berest do?

berest.jpg

berest2.jpg

Berest heräisi aamulla, nauttisi aamurutiineistaan (epäilen vahvasti niiden liittyvän Saganiin, kylpyyn ja espressoon) ja ryhtyisi hommiin. Opetus #1: pidä kirjoja kaikkialla, näin ne ovat aina kätesi ulottuvilla. Onneksi asuntoni on niin pieni, että tätä teesiä on helppo soveltaa. Ja kirjoja on totisesti kaikkialla, erityisesti yöpöydälläni ja kylpyhuoneessa (please don’t ask…kehittelen metodia, joka mahdollistaa ihonhoidon ja lukemisen yhtä aikaa.)

berest3.jpg

berest4.jpgBerest kävelisi pitkin Saint-Germain-des-Présin katuja lounasaikaan taltuttaakseen valkoisen paperin kammonsa. Minä samassa tilanteessa sen sijaan istun kampuksen puistossa kuunnellen David Bowien Modern Love -biisiä. Me molemmat vannomme Célinen aurinkolasien ja muiden tuttujen ja turvallisten lempiasioiden pariin. Berest todennäköisesti Chanelin (onhan hän sentään Chanel Ambassador) ja minä suomalaisen Andiatan – merkin, johon olen pukeutunut jo yli kymmenen vuoden ajan (mutta en valitettavasti ole heidän virallinen suurlähettiläänsä – vielä!!!). Opetus #2: Rutiinit ja lempiasiat (ja puhun nyt lempiasioista, jotka ovat itsessään jo miltei rutiineja) ovat arjen perusta. Tuoksut, puistot, kahvinkeitin, aamucroissant, perintökorut – yhtä kaikki. 

berest6.jpg

berest8.jpg

Sanat ovat Beresin taide, mutta hänen suhtautumisensa taiteeseen on vähintäänkin holistinen – ja mitä muuta voisikaan Gabrielle Buffeten ja Francis Picabian lapsenlapsenlapselta odottaakaan. Opetus #3: tasapainoisessa elämässä taide on aina läsnä – kodissa, työpaikalla, harrastuksissa, ulkona. Kodissa on paikka taiteelle, eivätkä taidekokemukset rajoitu museo- tai galleriavisiitteihin. Ei myöskään ole juhla- ja arkiastiastoja tai parempi lautasliinoja vaan kaikkea käytetään ristiin rastiin, fiiliksen mukaan. 

berest5.jpg

berest7.jpg

*Saatoin kenties _hieman_ ylianalysoida nämä aivan ihanat Tung Walshin Berestista ottamat kuvat. But hey…annettakoon se minulle tämän kerran anteeksi. Berestilla vain on minuun tällainen yli-inspiroiva vaikutus. 

**Mikäli Berest lukisi tämän hän todennäköisesti toteaisi olevansa vain ihminen ja että minun olisi parempi keskittyä omiin juttuihini ja lopettaa hänen ihannointinsa. (Mutta en voi! Hänen Instagraminsakin on liki täydellinen – täydellisen hauska ja fiksu ainakin. Ja entäs tämä artikkeli oh la laaaaaaa <333).

Vogue Paris le 30 Décembre 2015. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *