Voidakseni paremmin: henkinen detox

En niinkään perusta fyysisistä detox-kuureista. Kaikki ne joita olen kokeillut (siis kaikki hurjat kaksi) saivat minut vain kaamean nälkäiseksi (enkä voi sietää itseäni nälkäisenä – olen kuin the devil who wears Prada). Mutta henkiset detox-jaksot, niillä olen usein.

Ja tietysti nyt, tammikuun alussa, uuden vuoden ja vuosikymmenen alkaessa, detox on itselleni ajankohtainen.

Omaan henkiseen detoxiini kuuluvat niin arkipäiväistä meditaatiota pidemmät harjoitukset, kiitollisuusvihkosen päivitys ja kaikenlainen hyvien vibojen keräily.

Teen joka päivä kivoja asioita (ml. eilen matkalaukun purkamisen keskellä Englannin kummallisen lämpimässä säässä tehty kävelyretki, toissapäivänä taasen uusien soittolistojen teko.) Käyn myös jatkuvaa kehityskeskustelua itseni kanssa: mikä on hyvää arjessa ja elämässä, mikä innostaa, voimaannuttaa, energisoi, tuntuu rakkaudelta ja toisaalta mikä on kuluttavaa tai tuntuu hankalalta.

Tähän detoxiin kuuluu myös Instagramin siivoaminen (taidan olla melko tiukka unfollow-painikkeen käyttäjä, mutta toisaalta: miksi seurata sisältöä, joka ei miellytä? Oli se sitten missä thansa. Ja, btw, en suinkaan kietoudu mihinkään kuplamuoviin: en voisi ikipäivä olla uutispaastolla tai sulkea silmiäni maailman tapahtumilta.)

Muttei tässä tietenkään ole kyse pelkästä sosiaalisesta mediasta. Merkittävämmässä roolissa on omien ajatusten siivoaminen, tuulettaminen ja vaihtaminen. Ja se jos mikä on yllättävän vaikeaa. Huoh. No, onneksi tiedän, että sekin helpottuu: kunhan detox etenee.

Lue myös:

Rauhoittumiseen (eli ei viinibaareja arki-iltaisin ja muita huomioita)

Irti päästämisestä

Intohimomme eivät ole satunnaisia (ja muita oivalluksia hyvästä elämästä)

hyvinvointi oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *