Kirjavinkkejä jouluun

Mikä sen mukavampaa, kuin pino kirjoja ja lasi punaviiniä tai mukillinen höyryävää glögiä joulunpyhinä. Ainakin mun jouluun kirjat kuuluu olennaisesti. Yritän varata etukäteen kirjastosta kirjoja ja luen myös oman hyllyn aarteita uudelleen. Ja elokuvien katselu on toinen jo lapsuudesta tuttu joulutraditio, mutta siitä enemmän myöhemmin.

Nyt lukulistalla joulua ajatellen:

Margaret Atwood: The Handmaid’s Tale/Orjattaresi

Kirja on dystopia, jossa Yhdysvalloissa ekokatastrofin seurauksena syntyvyys on laskenut ja hedelmällisessä iässä olevat naiset alistettu synnyttäjiksi. He eivät saa lukea, eivätkä kirjoittaa tai jutella toistensa kanssa. Kirjasta tehtyä sarjaa on kovasti hehkutettu, mutta en ole vielä uskaltautunut sitä katsomaan. Ajattelin lukea ensin kirjan. Kirjan aihe ja juoni kuulostaa kauhealta, mutta kiehtoo lukea millaista orjattarien elämä on ja mitä kirjassa tapahtuu.

Elly Griffiths: Käärmeen kirous

Neljäs kirja dekkarisarjassa, jonka päähenkilö on arkeologi Ruth Galloway. Ruth ja komisario Harry Nelson selvittävät mysteeriä, jossa museosta löytyy ruumis. Museota vaaditaan palauttamaan aboriginaalien luukokoelma Australiaan tai käärmeen kirous tuhoaa heidät. Jännitystä, ihmissuhdesolmuja ja henkilöhahmoja jotka eivät ole täydellisiä.

Audrey Niffenegger: The Timetraveler’s Wife/Aikamatkustajan vaimo

Rakkaustarina Clairesta ja Henrystä jotka menevät naimisiin, mutta elämää hankaloittaa miehelle tapahtuvat ajassamatkustamiskohtaukset. He tapaavat kun Claire on 6-vuotias ja Henry 36-vuotias, menevät naimisiin kun Claire 23-vuotta on ja Henry 31-vuotta.. Kuulostaa sekavalta ja erikoiselta. En muista mistä bongasin tämän kirjan ensimmäisen kerran, mutta kiinnostuin heti. Tästäkin on tehty elokuva. (Tarinasta tuli mieleen Benjamin Buttonin erikoinen elämä-elokuva, vaikka siinä ei matkata ajassa, vaan Benjamin syntyy vanhana ja nuorenee elämänsä edetessä. Katsoin leffan joskus vähän vahingossa ja kuulin myöhemmin että se perustuu F. Scott Fitzgeraldin novelliin.)

Nicholas Sparks: The Notebook/Kuuntele vain muistojasi

Tämä kirja on odottanut hyllyssä jo yli vuoden avaamattomana. Ostin kirjan kun olin katsonut siitä tehdyn leffan ja huomannut että kirjakin on. Pidin leffasta. Se oli romanttinen, surullinen, itkettävä. Se kertoo vuosikymmeniä kestävän rakkaustarinan, joka alkaa 1940-luvulla ja mielestäni varsinkin nykyhetkeä kuvaavat kohdat elokuvassa oli sydäntäsärkeviä. Välillä sellaista oikein kaipaakin katsottavaksi. Yritän jouluna lukea vihdoin tuon kirjankin.

 

Sofia Lundberg: Punainen osoitekirja

Kirja kertoo yli 90-vuotiaan Doriksen uskomattomista elämänvaiheista, jotka avautuvat osoitekirjan myötä. Doris on lähtenyt kotoaan 13-vuotiaana ja nähnyt maailmaa, mutta asuu nyt Tukholmassa ja kirjoittaa sukulaistytölleen Jennylle elämästään. Sota, rakkautta ja seikkailuja. Tätä kirjaa odotan innolla.

Ruth Ware: Valhepeli

Kirjassa on neljä nuoruuden ystävää joiden salaisuus uhkaa paljastua vuosien jälkeen. Tytöt ovat kouluvuosinaan pelanneet Valhepeliä, jossa valheesta ei saa jäädä kiinni ja toisilleen tytöt eivät saa valehdella. Mutta entä jos yksi ei noudatanutkaan sääntöjä? Nyt kouluvuosien tapahtumat alkavat vähitellen tulla esiin ja alkaa selvittely mitä kauan sitten oikeasti tapahtui.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (2)
  1. Punainen osoitekirja ja Aikamatkustajan vaimo olivat sykähdyttäviä lukukokemuksia itselleni, tuo Valhepeli pitää etsiä jostain luettavaksi, vaikuttaa loistavalle sohvannurkkaopukselle (+suklaa + punaviini).

    1. Kiva kuulla. Mun tekis mieli jo lukea, mutta yritän malttaa vielä. Saa myös vinkata lisää luettavaa!

      Pitää varata Coffee Shop punkkua itselle suklaiden kaveriksi, pitäisi kuulemma sopia hyvin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *