Kurkistus taaperon huoneeseen

Asumme kerrostalokolmiossa, jossa viihdymme niin hyvin, että haluaisimme asua täällä niin pitkään kuin mahdollista. Tällä hetkellä taaperolla on vielä oma leikkihuone, mutta pian se luonnollisesti muuttuu kahden lapsen yhteiseksi huoneeksi. Eilisiltana sain päähäni räpsiä kuvia taaperon huoneesta nyt kun se vielä on hänen valtakuntaansa. Tai itse asiassa minä seisoin ja osoitin, mistä haluan kuvia ja mies valokuvasi, sillä itse olen aivan onneton kameran kanssa.

Taapero on itse kovin tykästynyt huoneeseensa ja saattaa olla aika tarkka sen suhteen, missä mitäkin lelua säilytetään. Vielä jokin aika sitten suurin osa leikeistä tapahtui olohuoneessa, jonne tyttö järjestelmällisesti aamuisin kantoi senhetkisiä lempilelujaan, mutta nyt leikit ovat pysyneet paremmin lastenhuoneen sisällä.

Alla olevat koko huoneen kuvat on otettu panoraamakuvina, minkä takia kuva näyttää paikka paikoin vähän hassulta:

kokohuonemuoks.jpg

wp_20140426_19_50_28_panorama.jpg

 

Suurin osa alla olevalla seinällä näkyvistä korteista on taaperon mamman lähettämiä; hänellä kun oli mukava tapa lähettää vauvavuoden aikana lapselle kortteja joka kuukausi. Hyllyn päällä olevista kirjoista ainoastaan Koiramäki-kirja on ostettu varta vasten taaperolle, muut olen itse saanut tai ostanut aikoinani. Aakkosvalaan ostimme viime kesänä Tukholmasta ja se saa toistaiseksi toimia koristeena, mutta ehkä sekin vielä joskus pääsee elämään ihan oikeaa palapelin elämää. Isänisäni tekemä tuohilipas on sekin omilta nuoruusajoiltani peräisin, mutta tuo Marimekon ihana Karkuteillä-salkku on ostettu tytölle viime kesänä, se taisi olla yksi hänen yksivuotislahjoistaan, ja tuon vaaleanpunaisen lippaan tyttö sai ristiäislahjaksi mummilta ja ukilta.

Lelu- ja vaatehylly on Ikean Expedit-sarjaa. Säilytämme hyllyssä vain tytön jatkuvassa arkikäytössä olevia vaatteita, loput vaatteet ovat hoitolipastossa. Lelulaatikot ovat Sotkasta ja sopivat hyvin käyttötarkoitukseensa, sillä ne ovat tarpeeksi kevyitä lapsen liikuteltavaksi. Yllättävän hyvin taapero muuten malttaa antaa laatikoiden pysyä hyllyssä. Työkalupakin hän sai joululahjaksi ja se onkin ollut ahkerassa käytössä – aina kun mieheni korjaa tai kasaa jotain tai muuten vain käyttää työkalupakkiaan, hakee tyttökin oman pakkinsa esille ja ryhtyy hommiin. Vihreässä muovilaatikossa on leluastiasto, joka on päivittäisessä käytössä, ja Hello Kitty -lippaassa (jonka muuten olen ostanut itselleni parikymppisenä – mitä ihmettä?) säilytetään paria palapeliä. Norsusangon tyttö on saanut vauvana isotädiltään ja se sisältää kaiken maailman sälää aarteita Ti-Ti Nalle -esitteistä repaleiseen lauluvihkoon. 

expeditmuoks.jpg

 

Mamma kerää tytölle Tammen kultaisia kirjoja, joita onkin luettu niin ahkerasti, että muistan edelleen melkein kokonaan ulkoa yhden viime kesän hitin, Oi mikä talo! Sellaiset kirjat, joissa on mukavat, riimitetyt tarinat tai jotka ovat muuten sopivan pituisia, ovat tuossa Brion kärryssä, loput kultaisista kirjoista odottelevat hyllyssä. Expeditin ylähyllyillä säilytetään myös muita sellaisia kirjoja, jotka eivät ole ajankohtaisia, ahkerassa käytössä tai joita muuten vain haluan erityisesti ”suojella”. Joukkoon mahtuu sekä mieheni että minun lapsuudenkirjoja, mummilta ja ukilta saatuja loru- ja Pupu Tupuna -kirjoja, kirpparilöytöjä, jouluaiheisia kirjoja sekä loppuvuoden tyttökirjahuumassani hankittuja vanhoja tyttökirjoja. Oikealla alhaalla olevista Vaukirjan ABC-kirjoista tyttö tykkää kovasti. Ostin kerran Facebookin kirpparilta kaikki saatavilla olevat kirjainkirjat ja naapurilta sain muutaman lisää, mutta olisin kiinnostunut ostamaan niitä vaikka yksittäin, jos joku haluaa omistaan eroon. (Meiltä löytyy tällä hetkellä A-, C-, F-, G-, H-, J-, M-, O-, P-, T- ja U-kirjat. A-, F- ja T-kirjoja meillä on itse asiassa kaksin kappalein eli jos joku haluaa juuri nuo omakseen, saa ne tulla meiltä hakemaan ihan ilmaiseksi.)

karryexpedit.jpg

Alla olevassa kuvassa vasemmalla näkyvät suloiset eläinkortit tulivat erään Vaukirjasta tilatun iltasatukirjan mukana. Niiden takapuolella on iltasatuun liittyvä lisäsatu, mutta halusin ne kehyksiin, koska mielestäni ne toimivat niin hyvin tauluina.

Tuo pehmeä röykkiö, jonka huipulla hirnuu keppihevonen, on tytön pehmolelutynnyri, Ikeasta sekin. Tynnyrin alapuolella oleva Ikean tunneli oli vielä alkuvuodesta melko ahkerassa käytössä, nyt se taitaa olla jo vähän plääh, koska tyttö käyttää sitä lähinnä istuimena. (Joka kerta, kun luemme Pumpulin pehmoisin peti -nimistä kirjaa, tytön on välttämättä istuttava juuri tuossa tunnelissa.) Nukkekaukalon ostimme hiljattain naapurintytöltä. Tällä kertaa kaukaloon on päässyt nukkumaan Molla. Keskimmäisessä kuvassa näkyvät verhot tilattiin viime keväänä Ellokselta, tykkään niistä edelleen tosi paljon.

taulutverhopehmot.jpg

Kahdessa ylimmässä kuvassa ja alla olevassa peilin kautta otetussa räpsäisyssä näkyy taaperon duplonrakennusnurkkaus. Ikeasta (surprise, surprise) ostettu pöytä on melko tuore hankinta, josta tyttö on ollut tosi innoissaan. Tuolitkin ovat Ikeasta, mutta ne ostin viime vuoden puolella naapurilta. Alla olevassa kuvassa näkyvä Pikku Myy -kello on raksuttanut jo lapsuudenkodissani ja kuupeilin ostin 2000-luvun alussa nyt jo toimintansa lopettaneesta turkulaisesta Huitsin Nevadasta (siinä vasta oli kauppa!). Oikealla näkyvä taulu on lahja tytön isotädiltä, sen alla roikkuu pari tytön ensimmäisinä kuukausinaan käyttämää kolttua. 

pehmotpeilitaulu.jpg

Alla olevan kuvan valkoinen lokerikko on ostettu Loviisan Aitasta muistaakseni jo seitsemän vuotta sitten, mutta sille on aina ollut vähän hankala löytää sopivaa paikkaa. Taaperon lahjaksi saamien pienten aarteiden säilytykseen se on mielestäni tosi hyvä. Oikealla ylhäällä näkyy yksi taaperon ikisuosikeista – sanko täynnä Ikeasta ostettuja pehmoelintarvikkeita, jotka ovat päivittäin käytössä. Tytön joululahjaksi saamaa Brion hellaa ei toistaiseksi ole käytetty kovinkaan paljon, mutta kyllä hellan päällä välillä keitellään muusia ja uunissa paistetaan kakkuja. Alhaalla oikealla oleva värikäs seinälokerikko on ostettu Skanssin Monitorista; jos oikein muistan niin se on jollain täkäläisellä nuorisopajalla tehty. Punainen Pikku Myy -kassi, jonka ostimme tytölle synttärilahjaksi viime kesänä, on sekin melkein päivittäin käytössä. 

lokerikkouunilaukku.jpg

Joskus ennen muinoin kaikki tytön lelut mahtuivat alla olevaan Hennesin Storage-koriin. Nyt sinne mahtuu vain joitakin tällä hetkellä käytössä olevia kirjoja. Päällimmäisenä näkyvä Lauluaarteiden kirja on joululahja mummilta ja ukilta, ja joudun varmaan päivittäin raakkumaan kehnolla lauluäänelläni tytön lempilauluja. Onneksi hän nykyään osaa joitakin lauluja jo itsekin eli minua ei tarvita aivan jokaiseen laulutuokioon. Kirjojen vieressä lojuu Luppa, yksi tytön rakkaimmista pehmoista. Voi sitä taaperon hämmästystä, kun hän löysi eräänä aamuna Lupan rakentamasta duploilla. (Illalla tekemäni jäynä meni täydestä ja tyttö ihmetteli koko päivän Lupan yöllisiä seikkailuja.)

wp_20140426_19_57_05_pro_0.jpg

Seuraavassa kuvassa on lisää Ikea-hankintoja: alun perin valkoiset tauluhyllyt, jotka mieheni on maalannut turkoosiksi. Tykkään näistä tauluhyllyistä tosi paljon, koska niiden avulla saa helposti lisää väriä lastenhuoneeseen. I Love You, Mommy -kirja on tuliainen Bostonista ja tuon kissa-aiheisen palapelikirjan olen itse ostanut aikoinani Lontoosta Stanstedin lentokentältä. Vaikka olin ostohetkellä parikymppinen sinkku, ostin kirjan sillä ajatuksella, että annan sen tulevalle tyttärelleni. Alimmalla tauluhyllyllä näkyvä, mummilta ja ukilta saatu Ai ai veitikkaa -kirja on lähellä sydäntäni, sillä kesällä 2012 tytön ollessa vielä tosi pieni, pläräsin kirjaa usein melkein epätoivoisena hyssytellessäni levotonta tyttöä sylissäni ja lauloin lähes kaikki kirjan lorut läpi Nuku, nuku nurmilintu -nuotilla.

wp_20140426_19_56_36_pro.jpg

 

Alla vielä hiukan lisää kirjoja…haluaisin kerätä koko Viisikko-sarjan, vaikka kirjat hiukan ahdasmielisiä ovatkin. Viisikko karkuteillä oli ehdoton lempparini – olisin niin kovasti halunnut piiloutua Viisikon kanssa samalle saarelle pakoon ilkeää rouva Stickiä, joka toimi hetken aikaa Paulin perheen taloudenhoitajana. Muistan yhä ne kuvaukset kanervilla pehmustetusta hiekkaluolasta, jossa lapset nukkuivat, herkullisista eväistä puhumattakaan. Saattaa kyllä olla, että tytön tullessa ”Viisikko-ikään”, häntä ei voisi vähempää kiinnostaa Viisikon, Tiinan tai Annan seikkailut. ”Ai kirja jostain tyypeistä, jotka piileskelee jossain kanervaluolassa? EVVK. Oliks siellä jämäsaarella ees kuuluvuutta? Missä ne latas niitten tabletit?”

wp_20140426_19_57_40_pro.jpg

 

Millaiselta teidän perheenne lastenhuoneessa / lastennurkkauksessa näyttää? Minua kiinnostaa kovasti, millaisiin säilytys- ja tilaratkaisuihin muissa lapsiperheissä on päädytty, joten jos innostut vaikka tekemään aiheesta oman postauksen, vinkkaa siitä minulle!

Kommentit (6)
 1. Mäkin tykkäsin noista postikorteista! Ollaan tekemässä parhaillaan talokauppoja ja odotan NIIIIIIN kovasti, että saan Lilliputille oman huoneen <3 ja kun sen saan, niin ihan varmasti esittelen sen myös täällä 🙂

  1. Voi miten mukavaa, että pääset pian sisustamaan lapselle omaa huonetta 🙂 tule sitten vinkkaamaan mullekin, jos esittelet huonetta blogissasi!

   1. Sitten kun se on JOSKUS valmis, niin ihan varmasti esittelen sen 🙂 ja vinkkaan kyllä sullekin 🙂 Haastavaa on se, kun ideoita olis vaikka kuinka ja paljon, ja nyt niistä ideoista pitäisi valita, että mitä lähdetään toteuttaa, kun päästään muuttamaan…

 2. KIvan näköinen huone! Nuo postikortit on ihan mahtavia, mikä hieno idea lähettää pikkuiselle tervehdyksiä!

  Mäkin voisin jossain kohtaa esitellä pikku herran huonetta, jos vaan muistan. Isoin ongelma on varmaan muistaa ottaa kuvia silloin, kun huone on edes suurin piirtein siisti. 😀

  1. Mekin otettiin kuvia illalla just sen takia, että huonetta sai ensin vähän siistittyä. Päiväsaikaan olisi ollut paremmin valoa, mutta tytön hereillä ollessa olisi ollut aivan mahdotonta yrittää saada huonetta pysymään edes hetken siistinä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *