Lokakuinen Lontoo

Lontoo on edelleen yksi suosikkikaupungeistani. Vietimme pitkän viikonlopun Lontoossa ystäväni S:n kanssa. Tarkoituksenamme oli kierrellä kaupungilla ja käydä hieman Lontoon ulkopuolella, mutta lauantainen junalakko sotki suunnitelmamme ja pysyimme Lontoon rajojen sisäpuolella koko viikonlopun ajan.

Paddington Basin auringonlaskun aikaan

Perjantaiaamun Lontoon lentomme joutui hetken kiertelemään taivaalla ennen kuin saimme laskeutumisluvan Heathrown lentokentälle. Se ei toki haitannut, sillä lensimme Lontoon keskustan ylitse ja pääsimme katselemaan uuteen päivään heräävää kaupunkia.

Heathrown lentokentälle saavuttuamme huomasimme Brexitin vaikutuksen. Passintarkastuksesta on aiemmin päässyt melkein suoraan kävelemällä läpi, nyt jonotimme ihmismassassa noin 45 minuuttia ennen kuin pääsimme passintarkastuksesta läpi.Lähdimme metsästämään uutta junavaihtoehtoa Paddingtonin asemalle siirtymiseen, uutta Elizabeth linea. Matka kaupunkiin taittuisi nopeammin kuin metrolla, mutta hieman hitaammin, mutta huomattavasti halvemmalla kuin Heathrow Express-junalla. Veimme laukkumme säilöön viikonlopun majapaikkaamme Point A Paddington -hotelliin. Hotellilta oli lyhyt kävelymatka Paddingtonin juna-asemalle ja hotellia vastapäätä oli Paddington Basin-niminen asuin- ja liikekorttelisto.

Perjantai-iltapäiväksi S oli onnistunut saamaan meille paikat Sky Gardeniin. Olen yrittänyt käydä täällä monella eri reissulla, tuloksetta. Nyt vihdoin pääsisin tutustumaan tähän paikkaan. Ravintoloita, baareja ja mahtavat näköalat joka puolelle Lontoota.

Sky Gardeniin on kaksi jonoa: ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta. Tuntui ajoittain, että ilman ajanvarausta olisimme saattaneet päästä jopa nopeammin sisälle. Odotimme kiltisti omassa jonossamme, näytimme passimme ja pääsimme lopulta Sky Gardenin korkeuksiin ihailemaan Lontoota hieman korkeammista metrimääristä.

Joimme kalliit GT:t ja siirryimme pikkuhiljaa kohti Paddingtonin aseman lähellä sijaitsevaa hotelliamme.

Oxford Streetillä lauantaina kävellessämme löysimme kivan pikkukadun, jonka päädyssä oli todella ”instagrammable” kahvila. Ja itseasiassa kun etsin kahvilan netistä niin heidän mottonsa on most instagrammable cafe in the world! Ja hintakin oli sen mukainen! Kahdesta kakun palasta, teestä ja kahvista maksoimme noin 30 euroa. Muutama lisäminuutti aurinkoa maksoi siis tämän verran. EL & N Cafe, skippaa ja ota instakuvasi jossain muualla.

Lauantain shoppailukierroksemme jatkui. Päädyimme John Lewisin tavaratalon jouluosastolle (joka oli auki jo lokakuussa!) ja sen kattoterasille, joka on mahtava paikka piipahtaa pakoon Oxford Streetin hulinaa.

Joulu- ja kesätunnelmaa lokakuussa, täydellistä!

Kenelle maistuisi pubilounas?

Sunnuntaina tarkoituksenamme oli rauhassa nauttia auringosta ja kävellä Hyde Parkissa, mutta maraton-tapahtuma laittoi suunnitelmamme uusiksi. Ihmettelin miksi juomapisteen henkilöillä oli yllään kertakäyttöiset sadetakit. Ymmärsin sadetakki-kikan kun suurempi juoksijajoukko tuli juomapisteen luo.

Hyde Parkin sijasta lähdimme kävelemään kohti Buckingham Palacea. Kuningatar Elisabet oli juuri pari viikkoa sitten kuollut ja puiston laitamilla oli paljon hänen muistolleen jätettyjä kukkia.

Moni oli tullut jättämään jäähyväisiään kuningattarelle. Kaikissa sunnuntaina vierailuissa kirjakaupoissa oli aina erillinen muistopaikka kuningattarelle, kukkia ja kuningatarta käsitteleviä kirjoja.

Matkamme jatkui pubilounaan kautta pikkuhiljaa kohti Heathrown lentokenttää. Oi kunpa Lontoon hotellien hinnat olisivat maltillisempia niin Lontoossa tulisi käytyä useammin 😀

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *