Malta, Välimeren helmi

Syyskuun piristykseksi päätimme ystäväni T:n kanssa lähteä rantalomalle Maltalle. Olihan edellisestä yhteisestä rantalomastamme kulunut jo 15 vuotta. Edellisellä kerralla seikkailimme Kroatiassa, nyt vuorossa oli Maltan saari.

Malta ei ole ahtaanpaikan kammoisen paikka. Linja-automme viiltää millin päästä vastaan tulevaa autoletkaa. Samppanjaa kuljettavan jakeluauton kuski vetää sivupeilinsä viime hetkellä sisään. Minua ei saisi auton rattiin täällä! Vasemman puoleinen liikenne tuo liikennekulttuuriin omat arominsa myös!

Olimme varanneet majoituksen Msidan alueelta, turistialue Slieman ja pääkaupunki Vallettan puolesta välistä. Kävellen ja busseilla pääsimme liikkumaan paikasta toiseen kätevästi, oikeastaan Maltan saaren päästä päähän kahden euron lippuhinnalla. Lentokenttäkuljetukset hoidimme kohtuuhintaisella ecabs-nimisellä taksifirmalla.

Syyskuun viimeisellä viikolla oli edelleen kesäisen lämmintä, mutta turistien lukumäärä oli kääntymässä laskuun.

Nappaa oma pyyhe mukaan ja pulahda uimaan!

Ensimmäinen lomapäivämme kului kävellessä ja shoppaillessa Slieman alueella ja pulahtaen uimaan aina välillä. Hotellimme lähistöllä ei ollut kunnon hiekkarantaa (niitä löytyy Maltalta vain muutamia), mutta pääsimme pulahtamaan viilentävään meriveteen kallioilta. Joissain paikoissa oli kunnon uimaportaatkin liukkaiden kivien joukossa, mutta uinti meressä vaatii varovaisuutta, sillä isot kivet ja merenkäynti tekevät uimisesta haastavaa.

Pääkaupunki Valletta

Pääkaupunki Vallettan muurien sisälle pääsimme kätevästi lyhyen bussiajelun jälkeen. Bussit olivat usein varsin täynnä, mutta mukaan mahduimme aina. Vallettan linja-autoasemalla oli selkeät kyltit ja linja-autojen vuoroväli oli tiheää. Vallettaan pääsee myös vesiteitse Sliemasta omalla lautallaan.

Vallettan söpöillä kivikaduilla on iltaisin kiva kävellä. Päivällä kuumuus meinaa tuntua liian voimakkaalta ja pitää sujahtaa aina välillä ilmastoituihin kauppoihin sisään.

Tähän ihanaan ravintolaan emme valitettavasti päässeet syömään, ehkä seuraavalla Maltan reissulla?
Vallettan pikkukadut kasvattavat kävelykuntoa!
Vallettan sataman puolen muureilta on mahtavat näköalat!  Upper Barrakka Gardens on todella hieno!
Ihanissa ravintoloissa pääsee illastamaan hieman Suomen hintoja huokeammalla loppulaskulla

Historiaa ja rantaelämää

Halusimme tutustua saaren historiallisiin paikkoihin lisää. Meidän piti napata hop on hop off -bussi, mutta emme löytäneet bussin pysäkkiä joten otimme normaalin bussin kohti keskiaikaista Mdinan kaupunkia, joka hurmasi meidät täysin! Pistäydyimme Mdinassa hetkeksi hurmaavaan Coogi’s -nimiseen ravintolaan!

Kaupungin muurien sisään ei pitäisi päästä autoilla, mutta silti näimme autoja kapeilla kujilla

Suomalainen turisti Mdinassa
Mdinan muureilta oli mahtavat näkymät lähikyliin

Mdinasta jatkoimme bussilla matkaa kohti Maltan saaren suosituinta hiekkarantaa, Golden bayta. Tänne olisimme voineet tulla toistekin jos olisimme olleet pidempään reissussa! Rantatuolien vuokraaminen oli helppoa. Kova tuuli piti ihmiset valppaina etteivät tuulen mukana lennelleet aurinkovarjot päässeet karkaamaan.

Golden bay beach
Lisää suomalaisia turisteja löytyi 😉

Cominon saari

Eräänä päivänä buukkasimme retken Comino-saarelle vieraillaksemme tunnetulla Blue lagoon -rannalla. Laivamme pysähtyi ensin Comino-saarella toisella pienemmällä rannalla ennen saapumistaan Blue lagooniin, josta ehdimme nauttimaan hyvin, sillä suurin osa turisteista suuntasi pois saarelta ennen meidän laivaa. Laivasta saimme mukaamme lounassämpylät ja saimme nauttia pienistä muovimukeista All you can drink -tarjonnan puitteissa limuja ja olutta. Suurin työ oli saada juomat istumapaikoillemme kiikkuvan laivan portaiden kautta.

Blue lagoon. Itse pääranta on vain parin metrin mittainen rantakaistale. Uhkarohkeimmat hyppäävät kirkkaaseen veteen suoraan kallioilta.

Aurinko laskee Gozo-saaren taakse paluumatkalla Cominolta

Neljän päivän reissu Maltalle antoi rutkasti aurinkoenergiaa ja antoi pienen jatkoajan kesään.Jos joskus vielä palaan Maltalle niin haluaisin ottaa majoituksen St. Juliansin alueelta ja vierailla myös Gozon saarella. Retki Sisiliaan saattaisi myös sisältyä reissuuni.

Tulevalla kaudella Finnair ei taida lentää Maltalle suoraan, mutta pompun kautta Maltalle pääsee useilla eri lentoyhtiöillä.

Slieman rantabulevardi

Reissun kustannukset:

  • Suorat Finnairin lennot 259 euroa per henkilö
  • Neljän yön majoitus kahden hengen huoneessa 162 euroa per henkilö
Msidan venesatama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *