Essaouira, raikas tuulahdus Atlantilta

 

P2120210.JPG

 

Marokon loman kolmantena aamuna pakkaamme reppumme Marrakechin riadissa ja suuntaamme kävellen Marrakechin rautatieaseman vieressä sijaitsevalle Supratours-bussiasemalle. Toki olisimme voineet ottaa taksinkin, mutta meillä oli suhteellisen kevyet matkatavarat joten päätimme kävellä bussiasemalle. Olisihan meillä edessä bussissa istumista tulevien tuntien aikana ihan riittävästi. Matkamme jatkuu kohti rannikkoa ja 180 kilometrin päässä sijaitsevaa Essaouiran kaupunkia, jonne on kolmen ja puolin tunnin mittainen bussimatka.

 

P2120191.JPG

P2120200.JPG

P2120203.JPG

Jos olet matkalla Essaouiraan niin bussilippujen ostamista ei kannata jättää matkustuspäivään, sillä Supratoursin bussit täyttyvät nopeasti. Bussiliput voi ostaa etukäteen paikan päällä, netin kautta lippuja ei valitettavasti voi ostaa. Toki Essaouiraan menee paikallisbusseja ja kimppataksejakin, mutta näin turistille Supratoursin bussit ovat kätevin vaihtoehto. Supratoursilla on muutenkin kattava matkaverkosto Marokossa.

Me saimme omat Supratoursin bussilippumme ostettua Marrakechin riadimme kautta. Riadin apumies otti bussilippujemme hankkimisesta 50 dirhamia eli noin 5 euroa, mutta me säästyimme taksimatkoista bussiasemalle jotka olisivat tulleet meille kalliimmiksi kuin maksamamme 50 dirhamin palkkio. Saimme liput hienosti omaan huoneeseemme toimitettuina myös paluumatkan osalta.

Supratoursin busseissa on valmiiksi numeroidut istumapaikat joten ei myöskään tarvitse pelätä, että minne siellä bussissa oman takapuolensa sijoittaa. Reppujamme varten meidän piti ostaa 5 dirhamin eli 50 sentin suuruiset matkatavaratarrat ja niiden avulla saimme reppumme bussin ruumaan. Menopaluulipuista rannikolle ja takaisin Marrakechiin maksoimme 160 dirhamia eli noin 16 euroa per matkustaja.

Kolmen ja puolen tunnin mittainen bussimatka rannikolle sujui leppoisasti pysähtyen puolessa välissä bussiyhtiön käyttämälle taukopaikalle, josta sai ostaa ylihintaisia eväitä ja taukopaikassa oli  myös yllättävän hyvä vessan käyttömahdollisuus. Taukopaikan tarjoilijat tyrkyttivät ruoka-ja juomalistojaan aggressiivisesti jokaiselle bussista ulos astuneelle turistille. Tuli todellinen turisti-olo ja not in a good way.

Essaouirassa bussin päätepysäkki oli lähellä Essaouiran Medinan portteja. Miehet kärryineen yrittivät saada jokaista turistia tarttumaan omaan tarjoukseensa kuljettaakseen kärryillään turistin matkatavarat majapaikkaan. Hoimme ”no thank you, non merci” ja ja kävelimme kohti Essaouiran Medinan portteja ja kohti riadiamme. Majapaikkamme Riad Etoile de Mogador sijaitsi lyhyen kävelymatkan päässä bussiasemalta. Essaouiran vanha kaupunki ei ole muutenkaan ole kovin suuri, joten vaikka majapaikkaa ei heti ensimmäisellä yrityksellä löytäisi niin turhia askelia ei kovin montaa tarvitsisi astella. Maps.men offline-kartat auttavat Essaouirassakin kapeiden kujien keskellä navigoimista.

 

P2120216.JPG

P2120223.JPG

P2120228.JPG

P2120231.JPG

P2120236.JPG

P2120244.JPG

P2120250.JPG

P2120260.JPG

Essaouiran vanhan kaupungin eli Medinan tutkii suhteellisen läpikotaisin alle päivässä. Se tekeekin Essaouirasta kätevän päiväretkikohteen Marrakechistä käsin tehtäväksi. Meillä oli kuitenkin melkein kaksi kokonaista päivää aikaa tutkailla tätä Atlantin rannikon tuulista kaupunkia johon monet turistit ja paikallisetkin karkaavat halutesssan aistia meriveden varpaissaan. Me emme tällä kertaa uskaltaneet mennä kuin huljuttelemaan varpaitamme mereen, mutta kyllä meressä näkyi muutama uskalias ihminen uivan näin helmikuussakin kun merivesi on kylmempää.

P2120274.JPG

P2120284.JPG

Essaouiran tutustumisen pystyy hoitamaan päivämatkanakin. Meillä oli aikaa olla Essaouirassa melkein kaksi kokonaista vuorokautta. Se mahdollisti tutustumisen useampiin ravintoloihin ja rentoilun. Essaouiran Medina on täynnä erilaisia riadeja. Suuremmat kansainväliset hotelliketjut sijaitsevat useamman kilometrin päässä Medinan muureista. Oma riadimme ajoi asiansa, mutta oli kieltämättä Marokon reissumme vaatimattomin vaikkakin huoneemme ikkunasta oli OSITTAINEN merinäköala jos seisoi ikkunan edessä varpaillaan. Oman riadimme vieressä oli riad nimeltä Chems Bleu. Tätä riadia voisin harkita seuraavaksi Essaouiran majapaikaksi, jos Essaouiraan olisin menossa.

Riadimme sijainti oli hyvä suhteessa Medinan keskustaan ja bussiasemaan. Huoneemme sijaitsi riadin katolla. Varsinkin ensimmäinen yömme oli erittäin viileä. Ystäväni J nukkui kevyttoppatakki ja huivi päällään. Itse olin vuorautunut makuupussimaiseen nukkuma-asentoon omaan vuoteeseeni melkein silmiä myöten. Onneksi toinen yö sujui aavistuksen lämpimämmässä lämpötilassa. Riadin aamiainen tarjoiltiin huoneemme vieressä kattoterassilla joten kuulimme heti ensimmäiset aamiaisvieraat huoneeseemme helposti.

P2140285.JPG

Essaouirassa oli kiva käväistä ja nähdä Atlantti vaikka biitsikelejä Essaouirassa ei näin helmikuun alussa ollutkaan. Valkoiset talot sinisine ovineen ja ikkunankarmeineen hurmaa helposti kenet tahansa! Ostosten tekoon Essaouira on Marrakechiä rauhallisempi paikka ja hinnat saattaa saada tingattua Marrakechin hintoja alemmiksi. 

SYÖ

  • Loft. Ravintola jäi mieleen ihanan retron sisustuksensa ansiosta ja huomasin ravintolaa suositeltavan myös Lonely Planetissa joten illastimme ravintolassa. Ruoka oli todella hyvää! Vahva suositus! Kortilla maksaminen onnistui.
  • Le Patio. Toinen illallispaikkamme oli tämä ranskalainen kalaan painottunut ravintola. Todella tunnelmallinen (lue: pimeä) sisustus. Kynttilöitä oli jopa vessassa! Kortilla maksaminen onnistui.
  • Omassa riadissamme olisi ollut mahdollista saada oma kala-ateria. Olisimme ostaneet tuoreen kalan satamasta ja majatalon emäntä olisi sen meille valmistanut. Tällä kertaa keskityimme syömään ihan ravintoloissa.
  • Riad Al Madinan ravintola. Olimme kävelleet tämän ravintolan ohitse monta kertaa ja lopulta paikka valikoitui viimeisen päivämme lounaspaikaksi. Tämä oli hotelliravintola, mutta ruuan hintalaatusuhde oli hyvä! Saimme noin kymmenen euron hinnalla kolmen ruokalajin lounasmenun ja ravintolan sisäpiha oli todella nätti! Kortilla maksaminen ei onnistunut.

JUO

  • Megaloft. Monikerroksinen ravintola, joka sijaitsee kauoungin pääkadun varrella. Tosi kiva kattoterassi! Kävimme täällä juomatauolla kahdesti. Kortilla maksaminen onnistui.
  • Taros. Pääaukion yksi kattoterassipaikka, josta olisi varmasti hyvät aurinkolaskumaisemat. Emme ravintolassa käyneet, sillä ravintolan ruokalista vaikutti ylihintaiselta, mutta varmasti hyvä paikka juoda yhdet juomat ja ihailla horisonttiin laskeutuvaa aurinkoa.

Essaouiran osuuden pakolliset kustannukset:

  • Bussiliput 18,50 euroa per henkilö 
  • Majoitus 43,25 euroa per henkilö (kaksi yötä)

P2140288.JPG

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *