Itse tehty gluteeniton tuorepasta

Päivän oppi: Syö juo mies nainen. 

Joulukuussa pitäisi varmaankin jakaa glögintuoksuisia pipariohjeita, mutta poikkean nyt hivenen tuosta ja lähden pastalinjalle. Kirjoittelin aiemmin jo juttua GlutO:n gluttenittomasta tuorepastasta ja tuolloin mietiskelin, että pitääpä kokeilla joku kerta tehdä tuota gluteenitonta tuorepastaa myös itse. Tässä kohtaa on jo pakko sanoa, että pelko pois. Jos ajatus tuorepastan tekemisestä itse tuntuu jotenkin haastavalta, niin huoli on turha. Olen tehnyt tätä tuorepastaa jo useaan otteeseen, enkä ole vielä epäonnistunut. Jos siis kaltaiseni nakkisormi onnistuu vääntämään tuorepastat itse, niin kuka tahansa pystyy. Pelottomasti vain kokeilemaan. Tähän ei tarvita edes pastakonetta. Ainoa neuvo on se, että pastataikina pitää uskaltaa kaulita riittävän ohueksi. Sen jälkeen onkin sitten mielikuvitus rajana. Tuorepastasta voi tehdä vaikkapa leveää tai ohutta nauhapastaa, tortellineja tai vaikkapa lasagnelevyjä.

img_5656_0.jpgAmmattilaisen pastantekovälineet: pizzapyörä ja viivotin…..

Tämän postauksen kuvissa on tuorepastasta tehtyjä ravioleja, jotka täytin paisetuilla herkkutateilla ja punasipulilla, mozzarellalla ja rucolalla. Meikäläisen ravioleista tuli vähän giganttisia, mutta sellainen oli jälleen nälkäkin. Syöjänsä näköisiä siis nämä. Pastan teon nyt muutenkaan ei tarvitse olla lainkaan ryppyotsaista. Homma sopii hyvin tällaiselle suurpiirteiselle ihmiselle, joka ei niin perusta piipertämisestä. Seuraavaksi on pakko koittaa lasagnen tekoa itsetehdystä tuorepastasta. Veikkaan, että tulisi aika herkkua.

img_5661.jpg

Alkuperäisen tuorepastan ohjeen löysin Mieliruoka –blogista täältä. Sattuipa muuten sopivasti, että tuolla Outin blogissa on myös tämän tuorepastan kylkeen varsin jouluisen lisukkeen ohje – tuorepastaa ja piparikurpitsaa. Pastan ja piparintuoksun yhdistäminen onkin kuin onkin siis mahdollista. Käykääpä ihmeessä tutustumassa tuohon Mieliruoka blogiin muutenkin kuin pastanhimoissa. Se on täynnä ihania ja insproivia reseptejä.

Laitan tähän jakoon tuon alkuperäisen pastataikinan ohjeen, mutta kerrottaakoon, että ohjetta pystyy myös tarvittaessa varioimaan. Minulta oli päässyt näitä ravioleja tehdessä riisijauho lähes loppumaan, joten korvasin 3dl riisjauhosta maissijauholla (eli 3/4dl riisijauhoa ja 3dl maissijauhoa). Onnistuisi varmaan myös kokonaan maissijauhosta. Ohessa siis pelkän pastataikinan ohje. Sitten vain luovuus peliin kastikkeen kanssa tai kokeilkaa tuota Mieliruoka blogin piparikurpitsa –ohjetta. Näyttää niin herkulliselta, että täytyypä itsekin kokeilla.

capture-4.png

 

 

Kommentit (2)
  1. Kiitos ohjeesta! Tortellineja onkin ikävä. 😀

    1. Oleppa hyvä Suvi 🙂 Sullahan oli just se herkulta näyttävä pinaatti-pasta ohje blogissas. Se toimis varmaan tän tuorepastan kanssa. Mut ehdottomasti värkkää tortellineja myös. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *