#oivalluksiahaaste

Pumpui -blogin Lotta haastoi minut mukaan oivalluksiahaasteeseen. Tässä Ninan Verkkareissa -blogista lähteneessä haasteessa tarkoituksena on kaivella puhelimen kätköistä ajatuksia ja oivalluksia herättäviä fotoja ja jakaa ne muiden iloksi/ihmetykseksi. Hauska haaste, sillä meikkis räpsii kännykkäfotoja ihan turkasen paljon ja suurin osa niistä jää iteltäkin unholaan. Oli kiva käydä läpi vanhoja kuvia ja tsekkailla, mitä kaikkea sitä on tullut puuhattua :D 

Tässäpä siis meikäläisen panos haasteeseen. Kuvat on taattua kännykkälaatua, mutta tässä haasteessa kuvien laatu onkin nyt toissijainen juttu. Tärkeämpää on se, mitä kuvista oivaltaa/mitä niistä haluaa kertoa. 

-----------------------------------------------

1. Aikuinen. Joskus mä mietin aikuistunko koskaan? Todennäköisesti en. Nappasin tän kuvan jonkun kauppareissun päätteeksi, kun oltiin Sekopääjuoksijan kanssa kinasteltu kaupassa kuin kaksi kakaraa. Oli meille sopivat kärryt. 

2. Puujalkavitsit. Sekopääjuoksija sattuu olemaan puujalkavitsien kruunaamaton kuningas. Varmaan niiden ansiosta aikanaan onnistui hurmaamaan meikäläisenkin, koska arvostan suuresti kunnon puujalkahuumoria. Tässä suosikkimme, jonka olen tallentanut luuriini ja jolle repeillään kerta toisensa jälkeen aina uudelleen ja uudelleen.

3. Kiltteys. Mä fanitan kiltteyttä. Ite olen ehkä joskus vähän liiankin kiltti, mutta kovat ja tylyt ihmiset pelottaa mua. En tykkää siitä, että suorapuheisuuden varjolla saa luvan loukata toista. Tän kuvan olen tallentanut puhelimeen muistuttamaan siitä, että mun kiltteys tulee aina olemaan enemmän vahvuus kuin heikkous. 

4. Ravintolakateus. Porissa ärsyttää oikeestaan ainoastaan se, että kaupungin kahvila- ja ravintolavalikoima on ihan hirveän suppea. Erityisesti kunnon katuruoan puute ottaa päähän. Mulle iskee hyvin usein kauhee ravintolakateus Hesaa kohtaan. Fafa'sin menu on tallentunut puhelimeen joltakin Hesan reissulta ja näen vieläkin päiväunia noista safkoista. Poriin oma Fafa's please!!!

5. OOTD-kuvat ja maailman mukavin asu. Mä harvemmin otan mitään outfit of the day kuvia, mutta puhelimesta löytyi yksi. Sekopääjuoksija hankki itelleen kotoiluasuksi Mons Royalin merinovillahaalarin, joka on eittämättä maailman mukavin asu. Oman haalarin puuttuessa mulla tuli samoin tein hirveä haalarikateus ja olenkin säännöllisesti pöllinyt kyseisen asun omaan käyttöön. Nykyään haalari taitaa olla useemmin mun päällä kuin avomiehen. Laitan hänelle sitten vaan kuvaviestinä ilmotuksen, että "haalari sosialisoitu meikäläisen käyttöön täksi viikonlopuksi". Olen kuulemma kleptomaanimuija. (Ja kyllä, lattialla on kananmunapaketti...)

6. Luontokuvat ja rauhoittuminen. Ylivoimasesti eniten mun puhelimesta löytyy luonnosta napsittuja kuvia. Räpsin välillä niin paljon kuvia puista, sienistä, kasveista, öttiäisistä ja maisemista, että se luonnossa rauhoittuminen jää toissijaiseksi. Pakkomielle ikuistaa asioita on välillä jokseenkin ärsyttävää. Tästä olis ehkä hyvä opetella hieman eroon. Toisaalta, ikuistamalla asioita, voi joskus oppiakin jotain. Esim. tähän kuvaan tallentui ilmeisesti tikan sulkia.

 7. Lettukuvat. Toiseksi eniten mun puhelimesta löytyy kuvia letuista/pannukakuista. Oivalsin juuri, että jos jotakin tässä maailmassa osaan tehdä, niin se on lättyjen ja pannarien paisto. Oon tehnyt niitä jo vaikka mistä raaka-aineista ja joskus haaveilen oman pannukakkubaarin perustamisesta. Pystyisin varmaan paistamaan maistuvan lätyn vaikka tiskirätistä. Jokainen on hyvä jossakin. Mä oon pannukakuissa! 

8. Kipu. Välillä tuntuu siltä, että mulla on aina joku paikka kipeenä. Jos ei oo lihakset jumissa, niin sitten sattuu nilkka tai polvi tai joku muu paikka. Ja jos ei muuta, niin sitten irtoilee nahat käsistä. Tää tuli yhden maanantaiaamun Crossfit-treenistä. Taidan olla myös välillä kova valittamaan vammoistani. Auts!

9. Työ. Tässä on näkymä mun työhuoneesta. Meren äärellä on kiva työskennellä, vaikka harvemmin tulee näistä maisemista nautittua työpäivän aikana. Ajankohtainen kuva siinäkin mielessä, että aihe "työ" on ollut mielenpäällä viime aikoina paljon. Eilen kirjoitin työsopimuksen uuden työnantajan kanssa ja lähden ainakin vuodeksi seikkailemaan ihan uusiin ympyröihin. Jännittävää ja hieman pelottavaakin. Pidän peukut ja varpaat pystyssa, että reilun vuoden päästä pääsen palaamaan takasin tähän mun omaan huoneeseen tuulimyllyjen katveeseen. Nyt lähden kuitenkin innolla haistelemaan uusia tuulia hetkeksi. 

10. Ilo. Kuva kertoo tässä tapauksessa kaiken.

---------------------------------------------

Haastan kaikki seuraamani blogit (löytyy sivupalkista), joita haaste ei ole vielä tavoittanut. Erityisesti näkisin, että Juoksuaskeleet-Satu, Sporttaillaan-Hanna, Pikkuliten-Poppis, Luontoloinen-Sini, Kispen Ploki-Kaisa, Wannabejuoksija-Taru, Endorfiinejä-Kirsi tää olis teille! Lähtekää ihmeessä mukaan. (Ja Kevyet kilometrit, raskaat raudat-Mika - mä veikkaan, että sä saatat olla anti-haaste tyyppinen miäs, mutta näkisin mielelläni myös sun kuvat tähän haasteeseen) Mikäli osallistutte, tulkaa linkkaamaan postauksenne tuonne kommenttiboxiin. Kivoja oivalluksia kaikille!

Oivalluksia-haaste eli #oivalluksiahaaste

"Poimi puhelimesi kätköistä 10 (tai itsellesi sopiva määrä) kuvaa, jotka spontaanisti herättävät ajatuksia. Pikku oivalluksia tai muuta jakamisen arvoista. Kuvien laadulla ei nyt ole väliä vaan sillä, mitä niistä haluat kertoa. Lyhyesti - lause tai kaksi/kuva riittää, varsinkin jos kuvia on paljon. Voihan niistä kiinnostavammista tehdä vaikka omat postauksensa. #oivalluksiahaaste"

Kommentit

Satu / juoksuaskeleet (Ei varmistettu) http://juoksuaskeleet.blogspot.fi

Hei ihana juttu ja haaste, otan vastaan haasteen ja kirjoittelen oivalluksia joku päivä. Erityisesti näissä sun kuvissa pompsahti esiin letut. NAM. Mä oon surkein letunpaistaja, joten jaahan vinkkisi joku kerta ;)

Hymyileoletupea

Jipiii - kivaa kun otit haasteen vastaan :) On tosi hauskaa nähdä muidenkin oivalluksia. 

Mun lahjakkuus näissä lettujen ja pannukakkujen paistossa on se, että osaan tehdä niitä muilla kuin sillä perinteisellä ohjeella. Elikkäs gluteenittomasti ja maidottomasti. Ja mitä erilaisemmista pääraaka-aineista :) Toi oliskin muuten hyvä idea - koota mun omituiset lettureseptit yhteen. Kiitti vinkistä. Täytyypä tehdä Lettu-postaus joku kerta. 

Satu / Juoksuaskeleet (Ei varmistettu) http://juoksuaskeleet.blogspot.fi

Nyt haasteeseen vastattu! Oivalluksia blogissa:)

Hymyileoletupea

Jippiii!!! Meen heti lukemaan :) 

Hanna / Sporttaillaan! (Ei varmistettu) Http://sporttaillaan.com

Kiitos haasteesta :) Tartun siihen piakkoin! Muakin kiinnostais lettuvinkit ja -ohjeet ;)

Hymyileoletupea

Jipii Hanna! Ihan mahtavaa, kun otit haasteen vastaan :) 

Täytyypä pläjäyttää joku lettupostaus jossakin vaiheessa kasaan :D 

poppis

Olipa hauska katsella kuviasi ja lukea oivalluksiasi! 

Kiitos haasteesta. Tässä linkki omiin oivalluksiini: 

http://pikkuliten.blogspot.fi/2016/10/oivalluksia-haaste.html

Hymyileoletupea

Kiitos Poppis :)

Ja kiitos samoin - mahtavaa, kun osallistuit! Kävin lukemassa sun postauksen ja tykkäsin valtavasti sun kuvista ja oivalluksista. Tää oli joteskin ihana, semmonen hyvänmielen haaste. Tarvii toteuttaa toistenkin :) 

Lotta Katariina
Pumpui

En edes kehtaa sanoa kuinka usein käyn Fafa'sissa :D

Hymyileoletupea

Damn!!! Kateus vaan kasvaa :D

Mutta en kyllä ihmettele, että käyt usein. Ihan tautisen hyvää ruokaa! 

Mika (Ei varmistettu) http://kevyetkilometrit.blogspot.com

Haha, tunnet mut jo aika hyvin :D Pyysit kuitenkin niin kivasti että lupaan ainakin harkita vakavasti osallistumista!

Muakin kiinnostaa lettusetit erityisesti noilla spekseillä (gl., m.). Oon tehnyt yllättäen just tänä syksynä enemmän pannaria kuin koskaan elämässäni.

Jos mun duunit loppuu niin perustetaan yhdistetty street food/lätty-mesta. Jos hoidat köökin ni mä voin heittää läppää asiakkaille ja maistella. Oon tosin hyvä tekemään falafeleita. (eli kaatamaan Pirkka-falafelia pakastimesta pannulle).

Hymyileoletupea

:D Joo joteskin mä aattelin, että sä et lämpee tämmösille. :D Mutta ihan mahtavaa, jos osallistut. Mun mielestä tähän tarvittais nyt myös miehistä näkökulmaa! Jään mielenkiinnolla odottamaan. 

No vitsit - nyt on pakko alkaa kokoomaan reseptejä (mä meinaan teen noi pancaket normisti sillä tyylillä, että vedetään hatusta ja toivotaan parasta), niin että voin jakaa ne täällä. Vetäydyn siis koekeittiöön ja lupaan julkaista josain kohtaa oikeen kunnon plätty pläjäyksen :) 

Joo ja todellakin pistetään tommonen mesta pystyyn, jos kortisto kutsuu. Tosin tosta työnjaosta täytyy kyllä vielä vähän jutella.... 

Taru/WJ (Ei varmistettu) https://wannabejuoksija.blogspot.fi

Hehe, hauska :). Todellakin osallistun. Joskin täytyy hetken hautua ja sitten kaivella niitä kuvia pilvipalvelusta ja puhelimen kätköistä. Niitä nimittäin on :D. P.S. Vähänkö ootan ratsastuspostausta

Hymyileoletupea

Jipii! Mä oon nyt ihan otettu siitä, kun ootte kaikki lähteneet mukaan tähän. Jään innolla odottamaan sun kuvia ja oivalluksia :) 

Ja pitääpäs pistää sitten pykäten tuo ratsastuspostaus jossakin vaiheessa, kun sitä niin moni toivoo :)

Kirsi N. (Ei varmistettu) Http://Kirsberry.blogspot.fi

Haaste hoidettu, aikaa meni kun selaili niitä satoja ja satoja kuvia. Pitää ihan pitää siellä siivouspäivä...mutta kiva haaste oli, kiitokset siitä...täältä löytyy...
Kirsberry.blogspot.fi/2016/10/oivalluksiahaaste.html

Kirsi N. (Ei varmistettu) Http://Kirsberry.blogspot.fi

No eihän tuo linkki toiminut...kokeillaan uudestaan...
Http://Kirsberry.blogspot.fi/2016/10/oivalluksiahaaste.html

Hymyileoletupea

Jipii! Ihanaa kun osallistuit. Juoksen heti kattomaan, minkälaisia oivalluksia ja kuvia sä löysit :)

Kirsi N. (Ei varmistettu) http://kirsberry.blogspot.fi

Kiva kun oivaltaa että viimekädessä onkin ihan tumpelo :)
mutta blogissa siis #oivalluksiahaaste

Hymyileoletupea

:D Repesin! Et oo tumpelo!!!

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

Puuhattu! Kolahti.

Hymyileoletupea

:D Yes! Mahtavaa, että säkin arvostat kunnon puujalkahuumoria :D

Kommentoi