Ihmiskoe – maanantai
Päivän oppi: Älä ryhdy tähän enää toistamiseen!!!!
Non ni, tästä se starttaa. Budjettiruokailuni ensimmäisen päivän eväät ja niihin kulutetut hynät. Pari asiaa todettakoon vielä tähän alkuun. En usko kalorinlaskentaan, joten kalorimääriä ei täältä löydy. Budjettisyistä ruokamäärät ovat luonnollisesti hieman normaalia pienemmät, koska en halunnut tinkiä ravitsevuudesta. Normiruokavaliossani esim. proteiinin määrä on selkeästi isompi ja hiilarien määrä pienempi. Meikäläinen ei kammoa rasvaa (kunhan se ei ole prosessoitua tai rypsi-, rapsi- tai auringonkukkaöljyä) eli jos ravintoainejakauman suuri rasvan määrä kauhistuttaa, niin voin kertoa, että syön rasvaa normaalisti paljon enemmän. Mikäli runsas rasvan määrä lihottaisi, meikäläisen pitäisi olla melkoinen tonnikeiju. En ole, joten kovin helpolla minua ei saa vakuutettua rasvan lihottavuudesta.
No mutta asiaan. Tällainen oli eka päiväni säästöbudjetilla. Melkoista aivojumppaa jouduin harrastamaan ruokieni budjetoinnissa. Tänään mopo keuli 67 sentin verran eli viiden euron päiväbudjetti ylittyi niin, että kolina kävi. Tuo 67 senttiä on meinaan paljon. Nyt täytyy kääriä hihat ja alkaa pähkäilemään, mistä sen nipistäisin seuraavina päivinä. Ylpeydellä voin kuitenkin sanoa, että tänään söin hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Suosikit aamiaisen vihersmoothie ja lounaan tsatsikikaali. Testatkaa ihmeessä!
Mitä olisin tehnyt toisin? Aika paljonkin. Kokeilukeittiön kokki on tällä hetkellä lähes masennuksen partaalla. Tämä kädet sidottuna oleminen meinaan sucks. Big time!!! Mä haluun maustaa, maistella ja maustaa lisää. Pohtia miten tuunata ja maustaa vieläkin. Tuoksutella yrttejä, rouhia mustapippuria, ottaa riskejä chilien kanssa, upottaa voita puuroon, pirskotella pähkinäöljyä salaatin päälle, ostaa myskikurpitsaa ja nauraa, koska se on härskin näköinen. Haluan pitää hauskaa keittiössä. Nyt ei meinaan ole hauskaa. Six days to go. Tästä tulee pitkä viikko….