Eteenpäin

Ei auttanut kolmas inseminaatio. Ei auttanut se, että folleja oli tällä kertaa kaksi ja että kaikki näytti taas erinomaiselta. Ei niin ei.

Nyt olen iloinen, että olin valmiiksi pessimisti ja varasin ajan koeputkihoidon suunnitteluun jo inseminaation aikaan. Pettymys ei ollut niin iso, kun jatko on jo selvillä. Viikon päästä menemme yksityiselle klinikalle ensikäynnille, ja hoito tehdään toivon mukaan jo seuraavaan kiertoon. Tuleehan se kalliiksi, mutta kai tämä lasketaan tilanteeksi, jolloin pahan päivän varalle säästetyt rahat voi käyttää.

Jono julkisen tarjoamiin koeputkihoitoihin on vajaa puoli vuotta, ja siihen jonoon liityimme myös. Mitään en toivo enempää, kuin että julkisen hoitoihin ei tarvitsisikaan mennä. Mitään en pelkää enempää, kuin että sinne me joudumme.

Jonkun kanssakulkijan blogista luin seuraavan viisauden: If you’re going through hell, just keep going. Millään en muista, kenen blogista, mutta kiitos silti lauseesta. Siitä on tullut minun mottoni.

Kommentit (9)
 1. Upea motto, taidan ottaa käyttöön itsellekin 🙂

  Olen itse miettinyt nyt paljon omaa elämääni ja sitä minkälaista sen haluan olevan jos lapsia ei koskaan tulekaan. Lapsettomuuteen liittyy järjetön määrä negatiivisia ajatuksia ja kyyneleitä, joten vastapainona sille, aloin pitämään onnellisuuspäiväkirjaa. Listaamaan niitä asioita mistä olen joka päivä onnellinen. Nauruista, mukavista keskusteluista ystävien ja työkavereiden kanssa, rakastavasta puolisosta, aamuhalailusta herätyskellon soimisen jälkeen kun saa vielä hetken maata peiton alla.

  Ajattelin siis keskittyä positiiviseen ja kaikkeen siihen hyvää mitä elämässä on. Ja tietoon siitä, että lapsettomuus ei määrittele minua. En myöskään koskaan halua, että ainoa identiteettini olisi äitiys. Tai työ, varallisuus, parisuhde tai mikään muukaan ulkoinen asia. Minä olen enemmän. Me olemme niin paljon enemmän.

  Ajattelin asian myös niin, että minulla on oikeus olla pessimisti. Ei se, että tiedän hoitojen onnistumisen todennäköisyyden, heikennä mahdollisuuksiani tulla raskaaksi (vaikka niitäkin kommentteja on ulkopuolisilta kuulunut: ”anna itsellesi mahdollisuus tulla raskaaksi”).

  Ps.tänään kävin juuri ultrassa katsomassa: kaksi nättiä follia siellä odottelee, itsellä vain hyvin vähän uskoa, että niistä raskaus alkaisi.

  1. Tuo positiivisuusajattelu kuulostaa hyvin terveeltä 🙂 Tuota menetelmää pitäisi varmaan itsekin enemmän hyödyntää!

   Hyvin sanottu myös tuo, että on oikeus olla pessimisti. Sen asian kanssa olen nimittäin itse paininut: välillä tuntuu, että ei projekti onnistu, kun ei usko siihen itse. Vaikka eihän se tietenkään niin ole! Ihan älyttömiä tuollaiset anna itsellesi mahdollisuus tulla raskaaksi –kommentit. Ihan niin kuin se siitä olisi kiinni. Eihän syöpäpotilaallekaan sanota, että anna syövällesi mahdollisuus parantua. Tai ainakaan kukaan asioista mitään ymmärtävä ei sano 🙂

   Inssiä ilmeisesti läpikäytte, onnea siihen! Vaikka uskoa ei ole, niin toivoa saa 🙂

   1. Se on kyllä totta, että insseillä on aika pieni onnistumismahdollisuus. Haluaisin kuitenkin luoda toivoa, että myös niillä voi onnistua. Meillä oli selittämätöntä lapsettomuutta 2,5 vuotta, ensimmäisestä inssistä tärppäsi.

 2. No voi vitsi. 🙁

  Kylmä totuushan on (nyt voi sanoa ääneen, kun inssit ovat ohi), että aika harvoinhan nuo inssit taitavat onnistua. Koeputkihoito taas on sen verran järeämpää kamaa, että toivon sen onnistuvan teilläkin tosi pian. Voimia ja pitkää pinnaa siihen asti. <3

  1. Täysin totta tuo, ja se oli kyllä mielessä koko inssien ajankin. Toivottavasti IVF tosiaan pian onnistuu, kyllä siihen on ladattu odotuksiakin luvattoman paljon… Kiitos, voimia tarvitaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *