Inseminaatio, täältä tullaan (ehkä)!

Nielaisin ensimmäisen letrotsolitabletin eilen. Mitään sivuoireita ei ole ilmaantunut, vaikka apteekintäti luetteli minulle niitä kauhean litannian. Letrotsoli on vaihdevuodet ylittäneiden naisten rintasyövän hoitoon tarkoitettu lääke, ja vaikka sitä käytetään myös lapsettomuuden hoidossa ovulaation aikaansaamiseksi, käyttöohjeet on kirjoitettu vain rintasyöpäpotilaille. Apteekintäti tuntui olevan vähän hämillään antaessaan minulle lääkkeen eikä tainnut oikein tietää, mitä pitäisi sanoa. Hän tuntui kuitenkin kovasti haluavan tsempata minua, mutta en tiedä, johtuiko se siitä, että hän ymmärsi minun olevan lapseton vai luuli kärsivän rintasyövästä.

Luin netistä ovulaation induktion onnistumismahdollisuuksia. Yleensähän se tehdään klomifeenilla, joka saa aikaan raskauden 25-50 %:lla käyttäjistä. Letrotsoli taas toimii tutkimusten mukaan klomifeenia paremmin PCO-potilailla (joihin minäkin kai lukeudun), joten letrotsolin tärppäysprosentin pitäisi kai olla hieman tuota suurempi. Prosentit tuntuu kyllä ihmeen suurilta, varsinkin kun niitä vertaa inseminaation surkeisiin 10-15 % onnistumismahdollisuuksiin. Voisiko kuitenkin olla, että meidän ongelma olisi se, että minulla on monirakkulaisuutta munasarjoissa ja letrotsoli olisi ratkaisu ongelmaan? Voisiko? Voisihan? Olen vaarallisen toiveikas.

Jumalat olivat jo niin suotuisia, että  lapsettomuuspolin hoitaja määräsi meille folliultran vapun jälkeiselle perjantaille, joka minulla on vapaapäivä töistä. Silloin tosin on jo 12. kierronpäivä, joten vähän epäilen ovulaation osuvan viikonlopulle ja inseminaation jäävän väliin. Mutta ei se haittaa, vähän typerästi uskon nyt letrosoliin ja miehen erinomaisiin siittiöihin. Voisihan se pelkkä ovulaation induktio toimia, eikö voisikin?

Kommentit (9)
  1. Hienoa! 🙂 Pidetään peukkuja!
    Meidän epäonneksi Naistenklinikalla ei ollut vapaita aikoija tulevien tutkimusten vaatimille päiville, joten seuraavaan kiertoon odotellaan. Tää on tätä, odottelua ja jännittelyä mutta toivottavasti palkitsee 🙂
    Tsemppiä kovasti teille! 🙂

    1. Onpa harmi, että joutuu odottamaan vähän niin kuin turhaan, kun ei ole aikoja! Jaksamista odottamiseen, kyllä se lopulta iloksi muuttuu 🙂

  2. Kuinka ihania viestejä! Paljon onnea teille! Toivoa siis on 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *