Kirjekuori

Postilaatikossa oli tänään kirjekuori. Se oli paksu. Lähettäjänä oli OYS. Kutsu lapsettomuustutkimuksiin.

Meille on varattu aika maaliskuun lopulta. Aika on meille molemmille, ja sitä ennen tutkitaan miehen siemenneste. Nyt siis ratkesi sekin mysteeri. Itse olen kyllä aivan varma, ettei miehen siittiöistä löydy vikaa, mutta hyvä, että nyt saadaan varmuus asiasta. Mies kun on aivan varma, että hänen tavaransa on kelvotonta.

Sikäli olen vähän pettynyt, kun elättelin toiveita, että päästäisiin lääkärin puheille jo helmikuussa. Ilahduttavaa taas on se, että päästään näemmä kerralla lapsettomuusasiakkaiksi. Minulle jäi terveyskeskuslääkärin puheista sellainen käsitys, että ensin pääsen jollekin gynelle, joka sitten laittaa meidät eteenpäin lapsettomuuspolille (tai niin kuin kutsussa lukee: lisääntymislääketieteen polille).

Toiveet tämän kierron tärpistä ovat onneksi jo karisseet. Eipähän tule niin paha pettymys. Ihanaa kuitenkin, että lääkäriasiat menee eteenpäin ja me saadaan apua.

Kommentit (9)
  1. Ja tosiaan, pari viikkoa sitten OYSista tuli henkilötietopaperit, kuukautiskysely ym täytettäväksi. Niiden papereiden mukaan jono icsiin on tällä hetkellä 4-6kk. Te luultavasti lähdette kevyemmillä hoidoilla matkaan jos nyt syy ei selviä? Ymmärtääkseni niihin pääsee kyllä nopeammin? 🙂

    1. Juu, nuihin kevyempiin hoitohin ei käsittääkseni ole juuri jonoja. Jotenkin oon vaan jo etukäteen tosi pessimisti enkä usko, että nuo kevyemmät auttaa 🙂 Ja eihän sitä vielä tiedä, vaikka tutkimuksissa löytyisikin jotain selitystä meidän lapsettomuudelle. Sitä oikeastaan toivonkin, että löytyisi syy ja sille joku hoito. Simppatestit tosiaan tehdään OYSissa ennen lääkäriaikaa. Turha kai näitä asioita on tietenkään etukäteen spekuloida, tulee mitä tulee. Odottelu vaan on niin hermoja raastavaa (niin kuin varmasti tiedät)!

  2. Moi taas!

    Hakeuduin lääkäriin ensimmäisen kerran kun yritystä oli takana 1,5 vuotta (talvi 13), tuolloin minut ultrattiin eikä mitään löytynyt. Osasin kyllä jo aavistaa, ettei vika ole minussa, minulla on edellisestä suhteesta 4v tytär. Tutkimukset jäivät sitten tauolle, kesä tuli ja meni. Syksyllä soittelin tk:n ja pyysin lisäselvityksiä. Mies kävi antamassa samaan aikaan yksityisellä simppanäytteen ja syy selvisikin sitten heti. Tuloksissa on pielessä kaikki: määrä, laatu, tiheys, muoto, jne. Tästä syystä suoraa icsiin! Tämän jälkeen meistä otettiin julkisella verikokeet ja minut ultrattiin vielä kertaalleen, eikä mitään muuta löytynyt kuin ne huonot siittiöt. Meillä oli siis jo kaikki vastaukset valmiina kun menimme ensikäynnille ja lähete lähti heti OYSiin. Eli kun varsinaisiin tutkimuksiin pääsee niin sitten se menee kyllä ripeästi eteen päin, toivottavasti näin myös teillä 🙂 Kannattaa käydä antamassa se simppanäyte etukäteen, se jouduttaa kivasti sitten asioita koska sitä tulostakin sai odottaa 3-4 viikkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *