Soitin

Tänään sain vihdoin soitettua terveyskeskukseen lääkäriajan toivossa. Pari viikkoa olen lykännyt soittoa sillä verukkeella, että on niin paljon muuta ajateltavaa, etten kerkeä. Tottahan se on ollutkin, mutta toinen puoli totuudesta on se, että olen mestari lykkäämään epämiellyttäviä asioita tulevaisuuteen. Tänään en kuitenkaan voinut enää vältellä väistämätöntä ja pakotin itseni luurin ääreen. Lähdin töistä lounaalle kotiin voidakseni soittaa jo päivällä, mutta en päässyt jonotusmusiikkia pidemmälle. Iltapäivällä soitin uudestaan ja jätin soittopyynnön. Hoitaja soitti minulle vähän ennen neljää, vain sanoakseen:

”Nyt ei ole yhtään lääkäriaikoja jäljellä, soitapa ensi viikolla uudestaan. Menee syyskuun lopulle aika.”

Puhelun jälkeen tuli vähän itku. Typerää, mutta silti. Kerroin näin ison ja aran asian, ja vastaukseksi käskettiin tekemään sama tunnustus ensi viikolla. Ei mitään pehmentäviä sanoja, ei mitään tietoa siitä, miten asioita sitten ensi viikolla viedään eteenpäin. ”Soitapa ensi viikolla, kiitos ja hei!”

Lääkäriajan saaminen kuukauden päähän kuulostaa julkisellä puolella ihan kohtuulliselta, mutta miksi niitä aikoja voi saada vasta ensi viikolla? Silkkaa asiakkaiden pomputtelua, sanon minä, katkera lapseton.

Ajatus yksityiselle menemisestä on käynyt mielessä, mutta rahasyyt vetävät julkiselle puolelle. Meillä ei myöskään ole mikään hirveä kiire, ja toivo luomutärpin mahdollisuudesta on vielä olemassa. Huokaan siis syvään ja soitan ensi viikolla uudestaan.

 

Kommentit (2)
  1. <3 Me otettiin ensin yhteyttä neuvolaan ja sieltä neuvolalääkäri laittoi lähetteen lapsettomuuspolille. Tuttua on tuo, että ei ole aikoja, mullekin sanottiin, että ensisijaisesti annetaan raskaana oleville tai synnyttäneille tai pienille lapsille. Sitten, kun purskahdin itkuun ja nyyhkin epäreilua systeemiä näin lapsettomuudesta kärsivän kannalta, niin aika järjestyi heti seuraavalle päivälle.

     

    1. Minä mietin kans, että voiko neuvolaan soittaa, mutta pelkäsin täystyrmäystä, kun asia ei liity lapsiin vaan niiden puutteeseen. Oiskohan se neuvolalääkäri sit jotenkin asiantuntevampi tämän lisääntymisasian kanssa kuin normi terveyskeskuslääkäri? Jotenkin kuitenkin kauhistuttaa ajatus neuvolaan soittamisesta, niin kuin jotenkin yrittäs tunkeutua johonkin mihin itselle ei ole asiaa mennä..

      Pitää ens viikolla alkaa vaatimaan aikaa ja vedota tunteisiin, nyt en sanonu muuta ku okei, soitanpa ens viikolla. Hauska, että teille noin nopsaa järjesty eka aika 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *