Hyvää syntymäpäivää!

Huhtikuussa 2005.

Sinä päätit olla valmis. Valmis luopumaan kohdun lämpimästä turvasta ja valmis altistamaan itsesi tälle maailmalle, jonka on vaikea hyväksyä erilaisuutta. Tästä huolimatta päätit tulla, esittäytyä. Olla avoin tulevaisuudelle ja tuoda sen kaiken ilon mitä lapsi voi tullessaan tuoda.

Sinut maailmaan saattanut kätilö oli ilkeä. Ohitti minun, kahdesti synnyttäneen huolen siitä, että lapsi jää aina kiinni lippaan, ei tule ulos ilman apua. Ilkeili: olet kaksi lasta synnyttänyt, kyllä sinun pitäisi tämä osata Ponnista, herra jumala, ponnista oikein. Ei se osaa, luennoi opiskelijoille. Yritä edes. Minä yritin niin, että pintasuonet katkesivat ja olin pilkullinen.

Kun hän lopulta taipui soittamaan paikalle lääkärin, olin niin väsynyt, etten jaksa muistaa tämän naisihmisen nimeä. Mutta muistan, kuinka hän otti minua kädestä, katsoi silmiini ja sanoi rauhallisella äänellä; minä tulin auttamaan sinua. Työnsi pois selkänsä takana nalkuttavan kätilön ja veti sinut imukupilla maailmaan.

Maksit hiljaa, varpaat tumman sinisinä. Olit matkannut monta tuntia sitä lyhyttä matkaa kohdusta maailmaan. Olit hiljaa ja uupunut. Minä itkin, kuollut se on. Minun lapseni. Kuollut. Pikkuhiljaa opiskelija sanat saavuttivat; ei ole kuollut, kyllä selviää. Lasta autetaan hengittämään. Älä itke. Nopea, opiskelijan kömpelö puristus kädessä. Lohdutus. Lapsi pärjää. Kaikki meni kuitenkin hyvin. Kätilöstä huolimatta. Kaikki on hyvin. Kaikki on hyvin.

Sinä taistelit tiesi maailmaan, niin kuin soturit tekevät. Sinä selvisit, onnistuit.

Elämäsi on ollut taistelua, ponnistelua ja pinnistämistä. Et sovi siihen kapeaan muottiin, johon pitäisi mukauta. Maailmasi on laajempi, hajallaan ja vaikeasti ymmärrettävä. Sinua osoitellaan, syytellään, syyllistetään ja väheksytään.

Olet rakas. Sinä tiedät sen. Olet meille valtavan rakas ja luojan kiitos, siitä sinä ammennat voimasi. Meistä; vanhemmista ja ympärilläsi olevista ihmisistä, jotka ymmärtävät sinua, maailmaasi. Olet rohkea, rohkeampi kuin tiedät. Voimakas, voimakkaampi kuin ikinä uskot.

Olet tärkeä pala tätä maailmaa.

Hyvää syntymäpäivää rakas lapseni. Minä rakastan sinua!

perhe vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *