Rakas Joulupukki

Tänä jouluna toivoisin ihmisten sydämeen suvaitsevaisuutta, ymmärrystä ja rohkeutta kohdata erilaisuus normaalina. Toivoisin inhimillisyyttä elämään, hyväksyvää katsetta äidille, joka taltuttaa raivoavan erityislapsensa pahaa oloa marketin lattialla. Vilpitöntä iloa kun katsoo isää ja erityislasta jolle väkijoukossa kulkeminen on haastavaa mutta nämä kaksi elävät silti; lähtevät ulos, hakevat kokemuksia ja elämyksiä. Niin kuin kaikki muutkin.

Ehkä he näkyvät ja kuuluvat korostetusti, ehkä hidastavat muiden kulkua, ovat erilaisia. Toivon ympärillä oleville ennakkoluulottoman mielen, avoimet silmät ja vilpittömyyden, jonka kautta he voivat iloita siitä, että erityisetkin elävät täyttä elämää.

Rakas joulupukki

Toivoisin, että yhteiskuntamme päättäjät ymmärtäisivät yhteiskunnallisen merkityksen mitä ajoissa saadulla tuella, avulla ja kuntoutuksella voidaan saavuttaa. Valtavan positiivisien inhimillisen merkityksensä lisäksi se säästäisi yhteiskunnan varoja, näyttäisi meidän todellakin olevan hyvinvointiyhteiskunta, joka huolehtii heikommasta.

Toivoisin ammattilaisille ammattitaitoa, tukea työhönsä ja kykyä nähdä lapsi diagnoosinsa takaa.  Toivoisin heille kaikille yhteistyötaitoja, positiivista asennetta ja mahdollisuutta nähdä oman työnsä positiivinen vaikutus silloin kun tavoitteita on saavutettu.

Toivon, että taistelun sijaan erityslasten vanhemmat voisivat jatkossa keskittyä oleelliseen; lapseensa. Hänen kuntouttamiseensa, sisarusten hyvinvointiin ja oman perheensä tasapainoiseen elämään. Ilman paperisotaa, taistelua hoitoon pääsemisestä ja ilman jatkuvaa huolta esim. taloudellisesta tilanteestaan, tämä olisi mahdollista.

Toivon paljon ja en ole varma onko tonttujoukoillasi resursseja toteuttaa toiveeni. Tästä syystä toivon varalle kirjavaa yksisarvista, sen hankkiminen lienee edellisiä toiveita helpompaa.

Hyvää joulua Korvatunturille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *