Kovat nektariinit pehmenevät herkuksi

Karamellisoidut_nektariinit_Kasvihormoni 007.jpg

Kaupan hyllystä saa liian usein vain kovia ja mauttomia hedelmiä – myös kesäaikaan. Niiden pitää antaa kypsyä kotona pöydällä tai kiireessä niiden kypsytystä voi edistää pannulla. Isyyspakkauksen Tommi vihjaisi, että valmistamani jälkiruoan ohjetta voisi tiedustella täältä, joten tässä tulee, olkaa hyvät!

Karamellisointi on helppo toimenpide, tarvitaan vain pannu, kuumuutta ja sokeria. Halutessa hedelmien sekaan voi laittaa muitakin makuja, vaikkapa anista. Hedelmät voi karamellisoida pelkässä sokerissa tai niille voi paistaa kinuskin, erona on vain voin määrä. Käytä voita siis joko teelusikallinen tai puoli desiä sen mukaan, millaisen kastikkeen haluat hedelmille!

Karamellisoidut_nektariinit_Kasvihormoni 010.jpg

Karamellisoidut nektariinit ja ananasvaahto

neljälle

  • 4 nektariinia
  • 1 tl (tai 50 g) voita
  • 1/2 dl sokeria

Vaahto

  • 1 dl kuohukermaa
  • 100 g ananasmaustettua tuorejuustoa
  • 1/2 vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria

Valmistus

  1. Pese ja halkaise nektariinit. Mikäli nektariinit ovat hyvin kovia (eli raakoja), voit paloitella hedelmät useaan osaan. Poista kivi. 
  2. Kuumenna valurautainen pannu kuumaksi ja lisää siihen voi. Mikäli haluat hedelmille kinuskikastikkeen, käytä voita viitisenkymmentä grammaa, muutoin voimääräksi riittää sellainen, joka vain rasvaa pannun pinnan. Pienennä lämpö keskilämmölle.
  3. Lisää hedelmät pannulle leikkauspinta alaspäin. Mikäli käytät hellaa, jossa on lämpöä varaava rautalevy (sellainen perusmallin hella), nosta pannu pois levyltä noin minuutiksi lämmön alentumiseksi.
  4. Lisää pannulle sokeri ja kääntele hedelmät siinä. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes nektariinit ovat pehmenneet kauttaaltaan. Kääntele nektariineja muutaman kerran paiston aikana.Karamellisoidut_nektariinit_Kasvihormoni 011.jpg
  5. Valmista vaahto: vatkaa kerma pehmeäksi mutta pysyväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  6. Mausta vaahto vaniljalla ja sokerilla. Tarkista vaahdon makeus ja lisää tarvittaessa ruokalusikallinen sokeria.
  7. Kokoa annokset: laita lautaselle kaksi nektariininpuolikasta. Nosta tai pursota niiden viereen pari lusikallista vaahtoa. Lusikoi pannun pohjalta hieman nestettä kastikkeeksi.

Karamellisoidut_nektariinit_Kasvihormoni 008.jpg

Nauti!

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.