Kasvihormonin karitsaiset hampurilaispihvit
Näin vältät mökkivieraiden aiheuttaman ruoanlaittostressin: kutsu kylään vieraita, jotkat tuovat mukanaan omat ruoat, reseptit ja kokin!
Saimme viime viikonloppuna mökkivieraaksi Kasvihormoni-bloggari Perho Kerttusen perheineen, ja hän yllätti meidän hampurilaisaterian aineksilla. Hänen tekninen tukensa se minutkin yllytti varaamaan itselleni Isyyspakkaus.com-domainin. Itse sain taas Perhon innostumaan Instagramista, jonne olen itsekin laittanut paljon kesäisiä kuvia loman aikana.
Heidän pojat, meidän tyttö ja yhteinen kiinnostuksen kohde
Perho valmisti pihvinsä tällä reseptillä:
Karitsaiset hampurilaispihvit
Ainekset
- 1 dl (ohraleivästä tehtyä) korppujauhoa
- 1 dl kuivattua sipulirouhetta
- 2 rkl kuivattua paprikarouhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 3 tl ruususuolaa
- n. 1 tl rouhittua mustapippuria (myllystä)
- 1/2 tl chilijauhetta
- (1 tl oreganoa, 1 tl rosmariinia TAI tuoretta minttua)
- 1 dl omenamehua
- 1 dl kuumaa vettä
- 1 dl pecorino-juustoa raastettuna
- 800 g naudan paistijauhelihaa
- 400 g karitsan jauhelihaa
Valmistaminen
- Sekoita kaikki mausteet ja muut kuivat aineet keskenään. (Jos olet menossa reissuun, tee tämä mausteseos kannelliseen kippoon ja pakasta jauhelihat. Paikan päällä sekoita mausteet ja sulanut liha veden kanssa – helppo kuljettaa eikä liha mene pilalle)
- Lisää omenamehu korppujauho-mausteseoksen sekaan ja anna turvota muutama minuutti
- Lisää vettä sen verran, että saat seoksesta löysää puuroa. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita tasaiseksi
- Lisää jauheliha noin 200 grammaa kerrallaan ja sekoita joka välissä tasaiseksi. Näin varmistat, että mausteseos leviää koko taikinaan. Älä kuitenkaan vaivaa lihaa, jotta taikina ei sitkisty
- Kuumenna valurautapannu. Mikäli se on käsitelty hyvin rasvalla, et tarvitse paistamiseen rasvaa, sillä karitsasta irtoaa sitä runsaasti
- Annostele pannulle jauhelihataikina palloina, joiden halkaisija on noin viisi senttiä. Litistä ne pannulla pihveiksi
- Paista pari minuuttia molemmilta puolilta. Nosta lopuksi lautaselle ja peitä foliolla. Anna vetäytyä viitisen minuuttia, jonka aikana voit kuumentaa hampurilaissämpylät samalla pannulla.
Kiitos Perho tästä reseptistä! Lisukkeiksi – ja oman hampurilaiseni täytteiksi – tarjolla oli myös paistettuja kasviksia: sipulia, kesäkurpitsaa ja paprikaa. Hampurilaisten täytteinä tarjottiin myös ketsuppia (tietysti), hampurilaiskastiketta, suolakurkkua, fetajuustoa, salaattia, cheddar-juustoa ja Rouvan minttu-jogurttikastiketta.
Jälkiruoaksi Perho valmisti karamelisoituja nektariineja: puolitetut hedelmät paistettiin pannulla runsaassa sokerissa ja tarjoiltiin makean vaahdon kera. Tarkempaa ohjetta voitte tiedustella Kasvihormoni.fi:stä :)