Maailman ylikultuspäivää, hyvää päivää!

Tänään on se päivä, kun maapallon uusiutumiskapasiteetti on käytetty tämän vuoden osalta.

ylikulutuspaiva_kasvihormoni.jpg

Porkkanat, punajuuret ja kesäkurpitsat ovat onneksi kasvaneet kohisten, samoin omatuotannon perunat ovat korjuukunnossa. Tomaattisato on runsas ja paprikoita on tullut napsittua. Jääkaappia ei tarvita, kun hakee vihannekset suoraan kasvimaalta. Elonkorjuun autuutta! (Valitettavasti on ne ykdeksän muutakin kuukautta.)

Lantapatteri maan alla tuottaa lämpöä täällä pohjolassa, jossa suuri osa kulutuksestamme kohdistuu elinoloja parantaviin lämmitykseen ja liikkumiseen. Sadevettä keräämällä haaveilen vähentäväni pohjaveden kulutusta, tosin tämän kesän osalta aie on jäänyt puolitiehen. Kompostin ansiosta meidän puutarhajätettä ei tarvitse kuljettaa autolla kauas – tosin ruoantähteet kaipaavat vielä lämpökompostoria, myönnetään.

Puutarhabloggarilla on harrastuksensa vuoksi ehkä hieman parempi omatunto kuin monella muotibloggarilla. Kukapa sitä kissan häntää nostaisi ellei katti ihan itse sitä tekisi.

Hyvää päivää!

Kommentit (1)
  1. Täällä hyrisee onnnesta toinen elonkorjaaja, tai on hyrissyt koko kesän. Olkoonkin, että jättikurpitsanalut mätänevät kasvimaalle yksi toisensa jälkeen. Syödään sitten kesäkurpitsaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *