Junaillen taaperon kanssa

Minä jos joku olen vastahakoinen julkisen liikenteen käyttäjä, siis niin vastahakoinen, että ystäväni vitsailet järjestävänsä minulle polttareideni kohokohdaksi seikkailuradan eli bussimatkoja ympäri pääkaupunkiseutua, joten tällä seuraavalla kirjoituksella (lue: ylityksellä) on todella painoarvoa kun se näpytellään minun toimestani.

Hyvä Vr ja InterCity -juna

Kiitos teille, olen löytänyt täydellisen tavan matkustaa naperoni kanssa kahdestaan! En pidä pitkien matkojen autoilusta yksin, puhumattakaan takapenkillä tylsistyvän lapseni kanssa. Junailu on tuntunut vaikealta ihan vain siksi, että mikään julkinen liikenne ei voi olla vaivatonta, ainakaan lapsen kanssa.

Päätin antaa teille mahdollisuuden, ja yllätyin. Ei helpompaa olisi voinut olla!

Lippu Helsinki-Tampere välille oli minulle ja lapselleni enemmän kuin kohtuuhintainen, noin 30 euroa. Istumapaikat sain varattua leikkipaikan vierestä, jossa oli paljon muitakin lapsia. Ja se leikkipaikka, noh, ei varmaan tarvitse edes mainita, että pieni vilkerini oli siitä kovin innoissaan <3

Junassa sai kävellä, touhuta ja lukea kirjoja. Syötiin eväitä ja oleiltiin. Matka, joka kesti vajaan kaksi tuntia ei juuri eronnut normaaleista iltaleikestä. Paitsi, että ne paljon jännempiä, kun paikka oli uusi. Vähän niinkuin se HopLop! Meillä oli kivaa!

Kiitos mukavasta matkasta!

S ja Äiti

 

Olen valaistunut, julkinen liikenne voi olla tosi hyvä juttu!

 

kuvas.jpg

kuvas1.jpg

 

Jatkossa juna on meidän valinta, ainakin mummolaan matkustaessa! Voin lämpimästi suositella kaikille muillekin pienen lapsen kanssa kohtuullisia (ja miksi ei pidempiäkin) matkoja matkustaville!

 

Lumista launtaita Tampereelta!

Kommentit (1)
  1. Me ihastuttiin tuon pienen kanssa VR:n perhehyttiin. Pikkuinen nukkui lattialla omassa kantokopassaan ja me pystyimme olemaan vapaasti hytissä ja jalkatilaa oli. Reppuja pystyi penkomaan sitä mukaa kun tarvetta oli, pöytäkin kun löytyi hytistä. Pikkuinen katseli myös maisemia isosta ikkunasta ihan mielellään. Hytissä on neljä paikkaa, joten kun oltiin varattu kaksi niin osan matkasta vaunuun tuli myös toinen perhe, mutta he kävivät myös leikkipaikalla, joten rauhallista oli. Tykkäsin kovasti. Mies jo oli sitä mieltä että tänne varataan paikka, vaikkei olisi lastakaan mukana. 😀 Saatiin vieläpä aleliput Veturin-etuasiakkaina niin lippu oli 19 euroa/henkilö/suunta (JKL-HKI ja HKI-JKL).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *