Kahdeksan hammasta ja neljä neulaa

Kasvukäyrillä

Yksivuotiaan ohjelmaan on viime viikkoina kuulunut niin neuvolaa kuin hammastarkastusta.

Yksivuotisneuvolassa me kävimme kaksi päivää ennen syntymäpäivää. Hoikkelikoikkelin teknikset tiedot olivat pituus huikeat 78cm ja paino (ei niin huikeat) 9 050 grammaa. Hammashoitaja laski neidin suusta kahdeksan hammasta.

Painoasiassa Äiti sai ensimmäistä kertaa armoa; lääkärin lausunnossa koreili sanat "hoikkuus todennäköisesti geeniperäistä" ja "kasvaa tasaisesti omalla käyrällään". Edelleen kuitenkin seuraillaan, joten ennen puolivuotisneuvolaa on käytävä vähintään kertaalleen avoneuvolassa tarkistamassa mittoja. Useammin, jos tuntuu, että syömisen kanssa on vaikeaa.

Onneksi syömisen kanssa on enää harvoin hankaluuksia! Meillä on siirrytty 95 prosenttisesti sormiruokailuun ja haarukan käyttöä harjoitellaan ahkerasti. Puuro on ainoa syötettävä ruoka. Kun itse saa syödä, ruoka maistuu! Olemme myös lopettaneet kaiken "vauvan ruoan" valmistamisen; neiti syö kanssamme samaa ruokaa. Suola lisätään vasta lautaselle, mutta mausteita ei säästellä. Ruoka maistuu, kun se maistuu jollekin! Korvikkeesta siirtyminen tavalliseen laktoosittomaan maitoon on myös tehnyt ruoalle enemmän tilaa.

Touhukkuudesta, motoriikasta ja kommunikointitaidoistaan neiti sai paljon positiivista palautetta, ja hän onkin ketterä kuin mikä. Juosta painelee pitkin pirttiä, tekee palikkapalloa ja lukee kirjoja (makoillen). Myös hakkapenkki on hallussa. Sanoja meillä osataan mm. Äiti, Kakka, Vaippa, Iti, Ei, (M)aito, Tätä. Eläimet sanovat Baak Baak, Vöh Vöh, Vuh Vuh ja karhu murisee. Kirjoista osataan etsiä ankka.

Rokotuksia me saimme yhteensä viisi. Neiti neljä ja äiti yhden. Kaikki rokotusohjelmaan kuuluvat 1-vuotisrokotteet sekä vapaaehtoinen influenssarokote. Äidille myös flunssapiikki, Isi otti omansa töissä. Neidin rokotteet jaoimme kahteen osaa, joista toisen satsi käytiin hakemassa Mummin kanssa tänään avoneuvolasta. Oireiluista ei ole tietoakaan, vaan iloinen tyttö touhuaa aivan normaalisti. Päädyimme ottamaan influenssarokotteen minun huonoista kokemuksista johtuen. Olen itse sairastanut rajuakin rajumman B-Viruksen, jolloin viruin 40 asteen kuumeessa kuusi päivää, toipuminen tuosta kesti vähintään kahdeksan viikkoa. En suinsurminkaan halua lapselleni samaa, enkä liiemmin sairastaa kyseistä tautia itse uudestaan! 

Olisittepa muuten nähneet neidin ilmeen kun, kolmannet itkupotkuraivarit neulan nähdessään osoittautuivatkin turhaksi ja neula upposi Äidin käsivarteen! Itku loppui kuin seinään! (Äidillä oli astetta tiukempi paikka neulakammoisena pysyä skarppina lapsen edessä.)

Hammashoitajan luona visiitti oli neulaton, mutta ei se suun kaivaminen kivaa neidistä ollut. Näyttipä neiti tädille kuinka terävät ne hampaat onkaan! Kahdeksan jo olemassa olevan hampaan lisäksi neljä kappaletta popskihampaita teki tuloaan, ei siis ihme, että kaikkea jyrsitään tällä hetkellä. Muutoin käynti oli peruskauraa: harjataan hampaita, ei juoda limuja, syödään pastillit jne. Mukaan saatiin uusi vaaleanpunainen hammasharja, joka kädessä piti käydä kävelylläkin, kun se oli niin mieleinen <3

 

Onko teidän perheessänne otettu influenssarokotuksia? Entä mitkä on ollut yksivuotiaiden mitat?

 

Ihanaa pakkasviikkoa <3

 

PS. Muistathan tämän: Lilyn -toimitus etsii uusia blogeja suositeltujen joukkoon, sopisiko sinusta vaikka Kasvukäyrät sinne? Tai jokin muu? Käy huikkaamassa oma suosikkisi TÄÄLLÄ ja anna lempiblogeillesi lisää näkyvyyttä! Vielä perjantaihin asti aikaa!

 

 

 

Kommentit

Petruska (Ei varmistettu)

Moikka!

Meilläkin oli tänään tuo 1-vuotis neuvola =) Ja ei Teillä nyt niin pikkuruinen tyttö ole ;) Meidän tytön mitat oli 8,4 kg ja 71,8 cm =) Ikinä en ole kyllä meidän neuvolasta saanut mitään negatiivista tytön kasvuun liittyen aina on tasaisesti omalla käyrällään mennyt :) Piikkejä otettiin vasta kaksi, mennään se käsivarteen laitettava ottamaan vasta joulun jälkeen. (Äidin toive) Tuosta influenssa rokotteesta ei puhuttu mitään. Mutta en ollut asiaa muutenkaan ajatellut, mutta se on totta että jos sen kerran on itse sairastanut sen niin ei varmasti halua sitä muille läheisille eikä itselleen uudelleen.

MinEna
Kasvukäyrillä

Teilläkin on siellä oikea sirppana! <3 

meillä moitteet tulee pituus/paino -käyrästä, joka on -13. S on sellainen hujoppi (kuten äitinsäkin). <3

kahdessa osassa meilläkin tuli mun toiveesta, ja tosiaan meidän neuvolassa tarjottiin influenssarokote koko perheelle. Inha tauti!

Vierailija (Ei varmistettu)

Eevi-typy kuukausi sitten 1-vuotisneuvolassa oli sen 79cm ja 10,2kg, jokin kasvupyrähdys oli tapahtunut kuukaudessa.. Mekin otimme nuo piikitykset kahdessa erässä, äitin toiveesta :)

MinEna
Kasvukäyrillä

Pitkä tyttö sielläkin! <3

Silkkitassu

Neuvolassa kysyttiin et tahdotaanko me ottaa se kun riskiryhmään kuulutaan nyt. En ole koskaan ottanut niin nyt vähän epäilyttää et pitäiskö vai ei... enkä ole kyllä sairastanutkaan yhtään influenssaa (tietääkseni ainakaan..). 24/7 nuha minulla on, mutta ei muuta.  

MinEna
Kasvukäyrillä

Me ollaan itse otettu rokote joka vuosi jo sieltä 2009 lähtien niin sinällään se oli helppo päätös. Nää rokote jutut on ainavähän kakspiippusia. Mulla isona perusteena neidin rokottamiseen toimi se, että kun hän on lähdössä tammikuussa hoitoon niin riski sairastua kasvaa. Kotona olevalle melkein riittää suojaksi se, että vanhemmilla on. 

Jokainen tekee niinkuin itse parhaaksi näkee, ja kyllä se sullekin selkeytyy <3 Tässä asiassa ei taida olla sitä oikeaa tai väärää tapaa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.