Vauva wtf -näitähän riittää

Nata pohdiskelee wtd:ssä   (https://wtd.fi/vauva-ajan-suurimmat-mysteerit/) että wtf vauva. Näitä on tullut itsekin pohdittua. Ennen vauvan tuloa olin mm. vahvasti sitä mieltä, että vaippakassi on joku jenkkien salaliitto niiden kassien myymiseksi. EIPÄ OLE.

  • vaunut – tää on vaikea. Meille ostettiin Britaxin Smile 2-vaunut, koska a) ne on nätit ja b) niihin kävi saman merkin turvakaukalo ilman adaptereita. No toi a-kohta pitää edelleen paikkaansa ja vaunukopan kanssa nämä rattaat ovat olleet tosi kätevät, mutta meidän vauvapa inhosi sitä turvakaukaloa noin 4 kuukauden ikään asti t-o-d-e-l-l-a paljon. Huusi kuin syötävä aina kun hänet siihen laittoi. Eli ei helpottuneet ostosreissut sillä, että vauva vaan siirrettäisiin autosta kaukalossa peräkontista taiottaviin ratasosiin, ehei. Meidän piti ostaa erilliset matkavaunut, joissa oli mukava makoilla kauppareissuilla. Nämä Ergobabyt olivat oikein onnistunut ostos, enemmän niistä toiste. Ratasosa Britaxeissa  ei ole suoraan sanottuna kovin onnistunut. Vaunuista tulee kiikkerät ja vauva on vaikea pujottaa ja köyttää kiinni niihin. Nyt jos ostaisin niin en kyllä tiedä, mitkä. Sori, täst ei nyt tainnut olla apua! 😂
  • harsot – harsolyfe dot com. Nämä ovat oikeasti tosi monikäyttöisiä. Imevät paremmin kuin mitkään muut, siksi niitä käytetään juuri tähän. Harsohan on yleensä puuvillamusliinia, joka on suht harvaan kudottua puuvillaa. Näitä saa nykyään tosi nättejä ja vaikka ne nätit ovat aika kalliita niin ovat monikäyttöisempiä kuin halpikset, niitä kun kehtaa käyttää ihan julkisilla paikoillakin mm. vauvan alustana. Ja tähän jo joku sanoo, että mitä vikaa niissä valkoisissa on niin ei olekaan. Itse olen ostanut pari ”edustusharsoa”, joista toinen oli mukana mm. alttarilla kun lapsi kastettiin ja sit loput on näitä perusvalkoisia. Harsoja voi käyttää pyllyn kuivaamiseen, hoitoalustan eritesuojana (anteeksi tuosta sanasta), pukluilta suojautumiseen ja kun se kuitenkin ruiskahtaa sinne, missä rättiä ei ole, niin puklujen kuivaamiseen. Ja jos oikein tahdot askarrella, niin vauvatarvikekaupoista voi ostaa vaunuverholenksuja, joilla perusharsonkin voi virittää vauvan suojaksi tämän nukkuessa vaunuissa. Ja vaunuverhoa tosiaan tarvitaan tuulen/pakkasen suojaksi ja kesällä pitämään ötökät ja vaikka linnut pois vaunukopasta koska NE KUITENKIN SINNE KAIKKI PYRKII terveisin hysteerinen esikoisäiti. Harsojen rinnalle suosittelisin hankkimaan bambupyyhkeitä. Niitä saa hyvin pienikokoisia ja ovat siksi käteviä kuljettaa mukana. Ne ovat vielä monikäyttöisempiä kuin harsot. Kun pyyhkeen kastelee, voi sillä pestä vauvan kasvot kädet ja vaipan vaihdon yhteydessä pyllyn. Ovat myös oivallisia vauvaa kylvetettäessä: saa hyvin lotrattua vettä päähän ja pyyhittyä kipakammat liat iholta. Bambuharsot myös korvaavat ne jenkkien tonneittain käyttämät wipesit, joita en päästäisi ainakaan oman peräosastoni  lähellekään, ovat sen verran kemikaalikyllästeisiä. Supersöpöjä harsoja tekee Elodie details ja pieniä bambupyyhkeitä Xkko.
  • vaatteet. Näitä tarvitset kutakin kokoa sen verran kun niitä kuluu kussakin pyykkisyklissä.  Let me explain: jos peset vauvan pyykkiä esim. joka kolmas päivä ja joka päivä menee likaiseksi yksi yökkäri ja kahdet päivävaatteet, niin tarvitset yöpukuja minimissään neljä (3 päivää pyykkikorissa ja yksi kuivumassa) ja päivävaatteita 4 kertaa kahdet ja sittenkin tekee tiukkaa. Itse olen pyykkinarkomaani ja pyykkään vauvan vaatteita noin joka toinen päivä ja mutu-tuntumalta sanoisin että meille riittäisi noin 5 vaatekertaa kutakin, housuja ehkä riittisi neljät. Sit yksi toppahaalari, yksi välikausihaalari ja merinovillapotkupuku, kaikki mielellään sellaisia, että hihan- ja lahkeensuut saa käännettyä lapasiksi/sukiksi. Meillä on muuten kuivaava pyykkikone eli saan vaatteet samantien käyttöön. Siinäpä muuten supervinkki: kuivausrumpu! Helpottaa elämää vauvan kanssa tosi paljon, kun esim. lakanoita ei tarvitse olla kuin kahdet. Niin ja millaisia vaatteita sitten? Kietaisubodyt ovat kätevimpiä ihan vauvalle noin 4 kk asti, sen jälkeen onnistuu jo pään kautta pujottaminenkin. Ja alaosat ehdottomasti sukalliset, jolloin et tarvitse erillisiä sukkia. Pienissä jaloissa ne vain eivät pysy. Ihania sukkahousuja, jotka menee housuista, tekee tsekkiläinen Mile. Sukallisia housuja kun ei oikein tehdä yli 6 kk vanhoille vauvoille.
  • vaippakassi – uhka vai mahdollisuus? Tämä on mulle ollut tosi tarpeellinen, sillä en nuku 😂. Meillä Storksackin söpö musta, jonka saa helposti ripustettua vaunujen aisaan. Tärkeää hoitolaukussa on se, että sen saa helposti vaunuihin ja vaunuista mukaan, jos rattaat pitää jättää jonnekin. Jotkut suosivat reppumallisia, mut mulle kätevin on ollut olan yli heitettävä. Yhdessä kassissa on aina lähtövalmiudessa neljä vaippaa (ei, kaksi EI riitä, kokeiltu on), vauvalle vaihtovaatteet ja ruokaa, pieni purkki rasvaa (vauvamme on atoopikko), yhdet liivinsuojukset, nyt talvella pieni myssy, lapaset ja villasukat. Myös merinovillahaalari aika usein kassissa mukana, jos en pue sitä vauvalle lähtiessä. Esim kauppakeskuksessa hengaillessa toppapuku yleensä on liikaa mutta päähän tekee mieli laittaa joku ohut pipo ja jossain paikoissa merinohaalari juuri sopiva lisäkerros sisätiloissa. Ja niitä harsoja ja bambupyyhkeitä ja nenäliinoja on myös mukana. Jos vauva söisi tuttia, niitä olisi myös. Ja mikä tärkeintä: minun lompakkoni, kuulokkeeni, avaimet ja paikka puhelimelle. Näin siksi, että tässä univelassa jotain unohtuisi kuitenkin aina.En kykenisi hallitsemaan kahden laukun logistiikkaa (omat kamat yhdessä, vauvan toisessa) puhumattakaan siitä, että kotoa lähtiessä löytäisin/muistaisin etsiä mukaani esim. avaimet, jos niitä ei olisi valmiiksi pakattu aina samaan kohtaan kassia.

Kaikkeen hankittavaan vinkiksi: jos olet visuaalinen ihminen, osta nättejä tavaroita ja vaatteita ja varsinkin joku ihana hoitolaukku. Katselet näitä kamoja päivittäin ja ruma toppapuku alkaa ottaa päähän noin kuukauden kuluttua siitä, kun puet sen lapselle min. kaksi kertaa päivässä.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *