Adanna 4kk – Joko on kiinteiden aika?

Tässä parin kuukauden aikana sen lisäksi, että sain opinnot valmiiksi, on meidän vauvakin kasvanut ja kehittynyt. Katselin, että olen tainnut kirjoittaa vauvan kasvusta vain yhden postauksen verran ja senkin silloin, kun vauva oli yhden kuukauden ikäinen. Jos tahdot, voit lukea tuon postauksen tästä linkistä. Nyt tulee siis päivitetyt vauvakuulumiset! Vielä ei olla käyty 4kk neuvolassa, mutta kirjoittelen neuvolakuulumiset sitten erikseen.

Adanna täytti siis sunnuntaina neljä kuukautta. Edellisessä vauvapostauksessa kerroin haaveestani pystyä imettämään ainakin kesään asti ja nyt voin jo onnellisena kertoa, että tuo haave on toteutunut. Adanna on ollut tähän saakka täysimetyksellä, mikä on itselleni kuin lottovoitto, sillä esikoistani pystyin imettämään vain osittain kaksi kuukautta. Adanna on pienikokoinen, kuten oli jo mahassa ollessaan – 3kk neuvolassa hän painoi 500g vähemmän kuin siskonsa saman ikäisenä,vaikka Aurorakin oli pieni vauva. Kasvu on kuitenkin tasaista ja ihan ”normaalin” rajoissa, joten hyvin ollaan pärjätty omalla maidolla. Jos kasvu on tulevassakin neuvolassa yhtä tasaista, en pidä vielä kiirettä kiinteiden aloituksen kanssa. Nyt olen alkanut toivoa, että päästäisiin puolen vuoden ikään täysimetyksellä, jonka jälkeen vasta aloitettaisiin kiinteät. Mikäli kasvussa kuitenkin ilmenee jotain, niin tietysti aikaistetaan aloitusta.

Muutenkin meillä menee tosi kivasti. Adanna on nukkunut yönsä alusta saakka tosi hyvin. Nykyään hän herää kerran tai kaksi syömään, mutta jatkaa aina heti syömisen jälkeen unia. Päivisin hän opettelee kääntymistä ja liikkeelle lähtöä. Ensimmäisen kerran Adanna kääntyi kyljelleen viiden viikon ikäisenä ja on kovasti yrittänyt mahalleen kääntymistä sen jälkeen. Jossain vaiheessa kiinnostus lopahti yrittämiseen, mutta nyt Adanna taas kellahtaa kyljelleen aina, kun hänet laittaa vaikka leikkimatolle. Mahallaan ollessaan hän laittaa polvia massun alle ja koittaa päästä eteenpäin. Ihanaa, kun hetken aikaa meillä on vielä sylivauva. ♥

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *