PA

IMG_6416.JPG

…eli päivän asu. Vai mitäs oikein luulitte? 😉

IMG_6378.JPG

(No joo, olitte oikeassa! 😉 Tilit ne tulee ja tilit ne menee :P…)

Ballerinat.JPG

Ja siitä sujuvasti seuraavaan surkutteluun, eli säähän. Kattokaa ny: farkut, takki ja lähestulkoon umpinaiset kengät HEINÄkuussa, buuu! Kesä 2015 tullaan siis aina muistamaan ”kesänä, jota ei sitten tullutkaan”. Tiedän, first world problem, mutta silti.  Tämä kesä on jotenkin mennyt multa aivan ohi. Kesäloma meni reissatessa ja sen jälkeen kova työrupeama sairastamisineen. Päivät vain kuluvat kuin huomaamatta. Ja ensi viikolla on jo elokuu… 

IMG_6379.JPG

Onneksi on tällaisia vanhan mummon suihkumyssyjä muistuttavia kukkia edes hiukan kesää hönkimässä. Hortensia kuulemma kannattaa istuttaa kukkapenkkiin kukkimisen jälkeen, niin hyvällä tuurilla siitä saa monivuotisen perennan. Uskon, kun näen, nimimerkillä Isäntä kaiveli juuri kesän korvalla mun viimevuotiset pystyynkuolleet hortensiakräkit kukkapenkistä.

IMG_6422.JPG

IMG_6425.JPG

IMG_6443.JPG

MissD.JPG

Miss Dior on ollut on-off-käytössä jo pari vuotta, tällä hetkellä ihan ehdoton lemppari. Hieman polttelisi ostaa myös Chanelin Coco Mademoiselle, mutta se on tuoksultaan jotenkin aika samantapainen kuin tämä. Ja hinta onpi aika suolainen… Joten ehkäpä käyttelen tämän ensin suosiolla loppuun :D.

Germini.JPG

Marketin kassan kanssa mietittiin kimpun hintalapun puuttuessa oikein porukalla, että mikäs kukka tämä nyt oikein olikaan. Mä ehdotin gerberaa, mutta se olikin germini. Potatoes, tomatoes :P. Tätä nuuhkaistessa mä odotan aina vaistomaisesti, että kohta se suihkauttaa vettä naamalle :). Se on jotenkin niin symmetrisen täydellinen, että sen on pakko olla jonkun klovnin unohtama tekokukka.

Että tämmöstä tärkeetä asiaa tällä kertaa. 🙂

To whom may we direct our complaints and queries concerning the non-existance of summer this year?

K.K.

 

Muoti Ajattelin tänään Höpsöä Päivän tyyli

Kanapestopasta

Terve metsä, terve vuori…! Ma olen bäk! 🙂 Kunpa voisin sanoa, että entistä ehompana, mutta niin ei kyllä taida olla. Maattuaan viikon sängyssä, sohvalla ja toisinaan myös lattialla, on selkä vaan niiiiin sö-kö-nä. Olemattomat lihakset ovat kutistuneet entisestään ja takaraivolle on muodostunut (varmaan jo pysyvä) takkupallo. Iho kukkii kuumehikoilun tukittua kaikki mahdolliset ja mahdottomat ihohuokoset. Voisinpa edes sanoa, että tämän riutumisen seurauksena olisin edes laihtunut mutta pah, ei tod. Sairastuminen vuoden kiireisimpänä aikana ei todellakaan ole kiitollista hommaa, ja siitä masentuneena ja kaiken pahan alkuna ja juurena sitä sitten syö herkkuja. Koska on niin kipe-e-e-e, koska kuume sattuu-u-u ja koska kaikki viha-a-a-a mu-a-a-a, byäääh.

Mutta minkäpä sille voi. Jos on kipee, on kipee. Onneksi sitä yleensä parantuu.

Koska sattuneista syistä tällä viikolla ei tullut kuvattua yhtikäs mitään, ajattelin laittaa teille tänne yhden mun lempiresepteistä, kanapestopastan, jota tehtiin viime viikonloppuna EPT (ennen pahuksen tautia). Ja sitä edellisenä. Koska se vaan on niin hyvää. Pestopastahan on ihanaa ihan sellaisenaan, mutta ei välttämättä kamalan täyttävää (paitsi jos syö saavillisen). Siksi mä lisään siihen aina hiukan kanaa. Kanan voi siis tietysti jättää tästä pois.

 

IMG_6139.JPG

Kanapestopasta

Ainekset:

1 ruukku basilikaa

1 valkosipulinkynsi

1 dl pinjansiemeniä

1 dl hyvää oliiviöljyä

1 dl raastettua parmesaania

suolaa ja pippuria

300 g maustamatonta kanaa (fileenä tai valmiina paloina)

tagliatellejä tai spaghettia

IMG_6141.JPG

Jos haluat pestosta oikein notkeaa ja sileää, tee tahna tehosekoittimessa. Itse tykkään, että koostumus on vähän kökköröinen, jossa on hiukan sattumia, joten teen tämän käsipelillä morttelissa.

Jos teet peston tehosekoittimessa, heitä vain kaikki ainekset sekoittimeen ja voilá, pesto on valmis. Halutessaan pinjansiemeniä voi hiukan paahtaa kuumalla paistinpannulla (huom, ilman öljyä tai rasvaa) ennen niiden heittämistä sekoittimeen mutta ei ol pakko (jos on nälkäkiukku ja pakko saada ruokaa nopeasti tai muuten).

Jos teet peston morttelissa, aloita murskaamalla basilikanlehdet ja pinjansiemenet keskenään. Jos ne eivät mahdu mortteliin kerralla, murskaa erissä. Kun lehdet ja siemenet ovat suht hienona mössönä, siirrä ne kulhoon. Lisää joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja parmesaaniraaste ja rouhi joukkoon kunnolla suolaa ja hieman pippuria. Sekoita hyvin.

Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan. Kun vesi kiehuu, heitä veteen sopiva määrä nauhapastaa (taglietellejä tai spaghettia) kiehumaan. Muista maustaa keitinvesi suolalla ja lorauksella öljyä.

Pastan kiehuessa paista kananpalat kypsiksi pannulla öljyssä ja voissa.

Kun pasta on al dente, kaada vesi pois kattilasta. Lisää pesto kattilaan pastan joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla. Lisää kananpalat. Lisää tarvittaessa hiukan vielä suolaa. Valmiin annoksen päälle voi lisätä vielä hiukan parmesaania ja pari basilikanlehteä.

Ruokajuomaksi sopii tietenkin hyvä italialainen punaviini. Mä tykkään varsinkin kaikesta missä lukee Valpolicella :). Sen kanssa ei voi koskaan mennä vikaan.

 

IMG_6366.JPG

Mamma che buono! 🙂

IMG_6146.JPG

Ai että on hyvvee, sano savolainen, kun kattilan tyhjäksi kaapi. Ja tämä maistuu myös pikkuneideille, jotka ei yleensä tykkää valkosipulista. Muikee on ilme.

IMG_6230.JPG

Ei muuta kuin uutta viikkoa kohti köpötellen.

Chicken pesto pasta, a heaven on a plate.

K.K.

 

Puheenaiheet Ruoka ja juoma DIY Ajattelin tänään