Sitruunakana

IMG_3426.JPG

IMG_3428.JPG

IMG_3492.JPG

IMG_3432.JPG

IMG_3433.JPG

IMG_3441.JPG

IMG_3473.JPG

IMG_3489.JPG

IMG_2490.JPG

IMG_3509.JPG

IMG_3512.JPG

Tramppis.JPG

IMG_3517.JPG

IMG_3518.JPG

IMG_3531-crop.JPG

IMG_3532-crop.JPG

Helatorstaiehtoota! Yritän tässä olla ihan lunkisti, Suomen peli vain tuossa taustalla, en välitä tuomaripelistä enkä kohoilevasta verenpaineesta, tässä vain näpyttelen…:P (aikeuheetakunonjännää!)

Sanon taasen kerran: ihania on nämä arkivapaat! Ehtii tehdä kaikkia rästihommia mitä arkena ei, pestä pyykkiä, ihmetellä miten tatarit kasvaa varmaan noin kymmenen senttiä päivässä ja jej: pomppia uudella trampoliinilla.! 🙂 Lapselle ostettu tramppis taitaakin pian kaivata viereensä vuoronumerokoneen. Kun isommat pääsee vauhtiin, ei niitä pysäytä mikään…Määkin hypin varmaan ainakin puoli tuntia! Tuli muuten hiki.

Asukuva on keskiviikolta, tänään on hiihdelty vain verkkareissa. Päätin säästää teidät siltä näyltä ;). Ihan kiva hamonen, lyhyin vaan omistamistani, lol. Hameessa oli sellainen kahiseva (turha) liukas alushame, leikkasin sen pois kokonaan. Ei kahise enää ja heti tuntui joustavammalta. Saa nähdä menettääkö nyt koko hame muotonsa venyessään ;).

Ajattelin muuten tässä joutessani laittaa tänne blogiinkin mun sitruunakanaohjeen, kun tää on aika maistuvaista. Vastaavia ohjeita on netissä monia, ja tääkin muunneltavissa miten haluaa. Ja on muuten helppo, heitellään vaan kaikki uuniin.  

 

Pollo al limone

Tarvitset:

Maustamattomia kanafileitä (porukan koon mukaan, vähintään 1 file/hlö)

1 sitruuna

Yrttejä (melkein kaikki käy, mut mä laitan aina joko basilikaa, rosmariinia tai lehtipersiljaa)

Valkosipulia

Oliiviöljyä

Juoksevaa hunajaa

Suolaa ja pippuria

n. lasillinen valkoviiniä tai kanalientä

 

Laita uuni kuumenemaan n. 180 asteeseen. Paista kanafileet pannulla voissa/margariinissa niin, että ne saavat kauniin värin. Paloittele fileitä pannulla hieman pienemmiksi paloiksi, kun ne alkavat olla kypsiä. Heitä palaset isoon uuninkestävään vuokaan. Purista fileiden päälle ensin hieman juoksevaa hunajaa ja sen jälkeen kunnolla hyvää oliiviöljyä. Rouhi päälle merisuolaa ja mustapippuria. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja heittele viipaleet vuokaan. Viipaloi valkosipulinkynsi tai kaksi ja heitä nekin vuokaan. Ota sitten makusi mukaan yrttejä, esim. basilikaa ja hienonna sitä hieman ja heittele vuokaan. Viimeiseksi voit lisätä liemeksi joko lasillisen valkoviiniä tai kanalientä. Paista uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia. Lisäkkeeksi sopii vaikka rosmariiniperunat (ks. mun postaus Patate al rosmarino) tai villiriisi ja salaatti.

Maistuvaista viikonloppua!

K.K.

P.s. ei oo uudet lasit, vaan yhdet toosi vanhat 😉

Muoti Ruoka ja juoma Ajattelin tänään Päivän tyyli

3_

IMG_3464.JPG

IMG_3330-crop_bw.JPG

IMG_3449.JPG

IMG_3460.JPG

IMG_3462.JPG

IMG_3446.JPG

IMG_3336-crop.JPG

IMG_3349.JPG

IMG_3338.JPG

IMG_3351.JPG

IMG_3354.JPG

IMG_3396.JPG

cats.jpg

Jaha, se oli taas pakollinen vuosientäyttämispäivä tänään, torstain tyttö vuosimallia papu. Olin jo niin juhlistettu viikonloppuna, että ei enää tänään jaksettu kauheesti herkutella. Ja vettäkin tuli aamulla kuin aisaa ;).

Enkä ostanut sitä nahkatakkia lahjaksi itse itselleni, vaikka niin oli tarkoitus (vaan -hameen! :)). Vanhan puhelimen hajoillessa säännöllisesti päivittäin, menetin lopullisesti hermoni vappuviikolla ja ostaa paukautin uuden Samsungin, tällä kertaa Galaxy A3:n 4G:llä. Ja pakko myöntää, että 3G:hen verrattuna on kyllä eroa, kaikki toimii nyt jotenkin ajatusta nopeammin. Ja Insta toimii taas, huh huh :). Meinasi olla jo nikkikset :P. Vanhan puhelimen (Trend) muisti ei vaan jaksanut enää pyörittää ko. sovellusta, vaan kaatoi aina koko puhelimen, kun kuvan yritti julkaista.

Sit tosiaan toi olkkarin sohvapöytähän tuli kans taloon viikonloppuna, eli nyt on hankittu kaikenmoista ja on aika hetkeks rauhottua niin sisustus- kuin vaateostoksissakin. Tehdä retkiä omaan vaatekaappiin ja alkaa kaivella kesävaatteita varastosta, ihmetellä että ai niin mullahan oli tämäkin. Pitkän talven jälkeen on niin mieltsun kiva keventää hiljalleen kerroksia ja kaivella esiin mekot ja hameet.

Lisäksi mua on myös alkanut, hieman sulateltuani, viehättää ajatus tästä paljon puhutusta kapselipukeutumisesta (capsule wardrobe). Että on vain tietty määrä lempivaatteita, joita yhdistellä keskenään ja loput laitetaan jonnekin varastoon (tai viedään kirpparille). Silloin tulee ehkä yhdisteltyä hiukan rohkeammin sellaisia vaatteita, joita ei ehkä normaalisti yhdistelisi, eikä ehkä tule sitä kaappi-täynnä-vaatteita-mutta-ei-mitään-päällepantavaa-syndroomaa, koska vaihtoehtoja on vain rajallinen määrä. Ja kun niitä omia lemppareita pitää koko ajan kuitenkin, niin sama olisi heivata loput kaapintäytteet jonnekin, missä niitä tarvitaan enemmän.

Ajatuksena kyllä ihan loistava, mutta en tiedä vielä käytännön tasolla. Hmm. Pitää ehkä jossain välissä kokeilla. Kesällä tulee kyllä melkein pidettyä muutenkin vain muutamaa lempimekkoa ja sortseja… 

Keväistä viikkoa!

K.K.

Suhteet Oma elämä Ajattelin tänään Höpsöä