Jotain sinistä ja jotain vanhaa

Tällä kertaa ei ole kyse häistä vaan hyväpohjaisen pikkukaksion remontista. Jo parhaat päivät nähneestä kaksiosta remontoitiin opiskelijalle kiva koti. Alusta asti oli selvää, että remontissa halutaan kunnioittaa 60-luvun alussa valmistuneen talon aikakautta ja tunnelmaa. Korjataan vain se mikä on pakko ja säästetään vanhoja yksityiskohtia aina kun mahdollista.

Alkupeäinen keittiö oli valitettavasti niin huonossa kunnossa, että se päätettiin purkaa. Asunnon parketti oli kuitenkin yllättävän hyvä ja sille ei tarvinnut tehdä remontissa mitään. Tässä säästyi myös reilusti rahaa.

Jääkaappipakastin oli sijoitettuna seinän vieressä olevaan kylmäkaappiin jo aikaisemmin. Tämä ratkaisu päätettiin säilyttää, että keittiöön jäi pieni viite siitä millainen se joskus oli ollut.

Uusi minimalistinen jääkaappipakastin näyttää hienolta vanhan komeron sisällä! Lemmikinsiniset kaapistot lankavetimineen täydentävät tunnelman.

Keittiön ja olohuoneen välillä on iso oviaukko. Keittiön päätyseinä rahoitettiin, että näkymä olohuoneesta keittiöön on siisti ja linjakas.

Asuntoon saavuttiin aikaisemmin intensiivisen punaisen eteisen kautta. Remontissa pieni eteinen tapetoitiin tummansinisellä Boråsin tapetilla. Asunnon olohuone tuntuu neliöitään suuremmalta ja valoisammalta, kun sinne astuu pienestä tummasta eteisestä.

Olohuone maalattiin Cover Storyn sinisellä sävyllä Tove. Huoneesta tuli ihanan tunnelmallinen, ja sininen sopii erityisen hyvin vanha parketin sekä vanhojen puisten kalusteiden pariksi.Valkoinen katto ja listat raikastavat kokonaisuuden.

Makuuhuoneeseen valittiin tummempi sininen, Cover Storyn Astrid. Makuuhuoneessa, kuten olohuoneessakin, kaikki seinät maalattiin yhdellä sävyllä. Tumma makuuhuone on nyt kuin turvallinen pesä, jossa saa takuulla hyvät unet.

Makuuhuoneesta kuljetaan pieneen vaatehuoneeseen. Vaatehuoneen vanhat puiset hyllyt kunnostettiin. Vastakkaisen seinän erikoiset viritykset purettiin ja tilalle hankittiin Elfan valmis setti, joka sopi mitoiltaan tilaan täydellisesti. Vaatehuoneen lattiaan laitettiin salvianvihreä linoleumilaatta. Vihreän lattian väri toistaa eteisen kukkatapetin vihreiden lehtien väriä.

Myös asunnon kylpyhuone vaati täydellisen remontin. Taloyhtiössä oli tehty putkiremontti, mutta kylpyhuoneiden pintoja ja kalusteita ei ollut silloin uusittu. Nyt oli korkea aika!

Kylpyhuone pidettiin simppelinä ja jatkettiin vanhaa hyväksi havaittua linjaa. Valkoiset kiiltävät 15×15 laatat seiniin ja tiilenpunainen kuusikulmainen laatta lattiaan. Tämä yhdistelmä ei vanhene trendien vaihtuessa. Surkeassa kunnossa ollut amme vaihtui sadevesisuihkuun.

Asukas ja suunnittelija ovat molemmat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Korona hidasti remontin valmistumista, mutta lopputulos on sitä mitä toivottiin. Moderni ja rakennuksen aikakautta kunnioittava asunto. Tässä kodissa viihtyy pitkään!

koti sisustus remontointi
Kommentit (2)
  1. Ihana! Sain tästä monta ideaa meidän 60-luvun kotiin? Mistä toi keittiö on?

    1. Kiva jos tästä oli sulle apua! Keittiö on Helnon, helno.fi. Väri erikoistilaus ja valittu Tikkurilan värikartasta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *