Kuisti kuntoon

Tällainen siitä sitten tuli. Kalusteet sopivat mielestäni tosi kivasti seinien sormipaneelin kanssa. Koska tila on niin pieni, on hyvä, että kalusteet ovat samaa väriä kuin seinä. Se tekee kokonaisuudesta rauhallisemman ja ehkä jopa vähän suuremman oloisen kuin se onkaan.

Lundian hyllyyn tuli tanko takeille ja kaksi kenkähyllyä. Kenkähyllyille leikkasin vielä sopivat palat sisalmatosta, että märät kengät eivät heti pilaa puista hyllyä. Matosta on myös helppo ravistaa pikkukivet ja hiekka ovesta ulos. Meillä on asukkaita neljä, joten lipastosta riitti kaikille oma laatikko ja yksi yhteinen kaikelle eteiseen kertyvälle pikkutavaralle.

Kuten kuvasta näkyy, on mitoitus tarkka. Lundian lipasto sopii täydellisesti patterin termostaatin alle. Termostaattien oli tarkoitus tulla seinän suuntaisesti, mutta jotenkin niistä nyt tuli tällaiset. Aika monta kertaa asiasta juteltiin, mutta viesti ei tainnut mennä asentajalle asti. Remontointi on välillä, kuin rikkinäistä puhelinta leikkisi…

Vanha peili löytyi omista varastoista. En edes muistanut, että meillä tällaista onkaan. Se tuli vastaan, kun pakkasin autotallin  tavaroita muuttoa varten. Peili on pelastettu appivanhempien mökiltä, kun mökki myytiin. Täällä päässä meni taas hetki, että se löytyi. Joku oli piilottanut sen pihavaraston hyllylle auton mattojen alle.

Kuistille löytyi sopiva matto Prismasta. Kyllä, Prismasta. Mies ei meinannut uskoa korviaan, kun sanoin ostaneeni kauppareissulta myös maton. Matto on Finarten käsinkudottu puuvillamatto, Laine. Sen värit sopivat täydellisesti kuisin väritykseen. Kuvassa se näyttää vähän ruskeammalta kuin oikeasti onkaan. Väri on oikeasti vihertävän harmaa, kuten kuistikin. Ja matto oli vielä -50% alessa!

Penkki on Ikean pihakaluste, joka pääsi vaihteeksi sisäkäyttöön. Se on vähän liian pitkä tuohon paikkaa, mutta tarpeeksi kapea, niin ettei täytä koko lattiatilaa. Oikealla olevan harmaan oven kun avaa, niin kuistilla alkaa olla aika tiivis tunnelma.

Meidän Lundian tikkaat olivat vain 30 cm syvät, joten vaatetanko piti kiinnittää hyllyn etureunaa, että seinän ja tangon väliin jää tarpeeksi tilaa. Naulakko kiinnitettiin vielä seinään, jotta se ei kaadu. Noin korkea ja kapea hylly ei olisi pysynyt pystyssä etenkään, kun paino ei jakadu tasaisesti, vaan on ylhäällä ja vielä etureunassa.

Naulakkoa vastapäätä olevalle seinälle ei mahdu kuin ovi. Eikä viereisellekään.

Molemmat ovet ovat talon alkuperäiset. Kuisti on lisätty taloon 70-luvulla ja ovet ovat siltä ajata. Olisipa joku rakentanut aikanaan vähän isomman kuistin! Nykyään talot ovat suojeltuja ja niiden ulkoasussa ei saa muuttaa mitään.

Remontissa sisäovi maalattiin ja siihen vaihdettiin pukinsarvi painike. Ulko-ovelle ei tehty mitään ja sen huomaa. Ovi pitäisi vähintäänkin tiivistää. Nyt siitä vetää ihan reippaasti. Tosin niin vetää myös kuistin ikkunoista…

Vanhat kumpparitkin sopivat hienosti kuistin väritykseen. Tulisipa pian kevät, niin pääsisi pihahommiin!

Ja tältä kuistilla näytti pahimmillaan. Kuvan ”kuramatto” oli käytössä useamman viikon, ennen kuin saatiin kaikki paikoilleen. Kuistilla odotti myös kasa pahvilaatikoita odottamassa kellarin valmistumista.

 

koti sisustus diy remontointi
Kommentit (6)
  1. Todella kaunis ja harmoninen kuisti! Mikä sävy seinissä on? Vaikuttaisi juuri sopivalta vanhanajan vihreältä, joka meillä hakusessa.

    1. Kiitos! Maali on Farrow & Ballin ja sävy on nimeltään Bone. Se on tosi kiva murrettu vihreä. Siihen on myös helppo yhdistää muita värejä.

  2. Aivan upea tuo seinä! <3 Ja peili sopii seinälle kuin nakutettu <3

    1. Kiitos! Meillä oli ylimääräisenä myös Hayn Strap -peili. Mietin ensin sitä, mutta tämä on kyllä minustakin parempi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *