Tehtiin terassi

Koronakeväästä oli se hyöty, että ehdittiin tehdä pihahommia ihan reilusti. Mikä oli todella hyvä! Piha oli kamalassa kunnossa remontin jäljiltä. Viime kesänä ja edellisenä talvena siellä tönötti yksi taukovaunu, bajamaja ja vaihteleva määrä roskalavoja ja -kasoja. Lisäksi tontin pohjoispäätyyn kaivettiin yli kaksi metriä syvä kanjoni viemäri- ja vesiputkia sekä kaukolämpöä varten. Ei todellakaan mikään ilo silmälle.

Idea tähän meidän jätemateriaaleja hyödyntävään terassiin lähti miehen kuorsauksesta. Tavallaan… Heräsin aamuyöstä enkä saanut enää nukuttua, kun kaveri vieressä kuorsasi. Päädyin selailemaan Pinterestiä, kun en muutakaan keksinyt. Siellä tuli vastaan kuormalavoista rakennettu terassi. Meillähän oli piha täynnä hyvää rakennusmateriaalia! Onneksi ei oltu vielä ehditty viedä sitä Sorttiin.

Terassista tulisi sen kokoinen mihin materiaali riittäisi. Käytännössä isot vanerilevyt määrittelivät koon. Pinterestin terassi oli katettu laudoilla, mutta me käytettiin siihen remontissa avonaisen lattian päällä olleita vanerilevyjä.

Ensin mittasin ja merkitsin narulla terassin paikan ja koon. Sitten kaivettiin nurmikko pois. Sen enempää pohjatöitä ei tehty. Pohjalle olisi voinut laittaa soraa tmv., mutta päätettiin, että käytetään se mikä meillä on eikä osteta mitään. No, terassiruuveja ja -öljyä oli sentään pakko ostaa. Tämä terassi kestää sen mitä kestää. Todennäköisesti se on pihassa vielä vuosienkin päästä.

Tässä koko pohja kaivettuna ja tasoitettuna.

Sen jälkeen aseteltiin kuormalavat paikoilleen. Käytettiin vatupassia, että olisi edes suunnilleen vaaterissa. Vähän isompi vatupassi olisi ollut kyllä kätevä, mutta menihän se näinkin.

Lopuksi vielä levyjen ruuvaus päälle. Vähän piti jännätä, että osuuko ruuvit aina lavoihin, kun kaikki kuormalavat olivat erilaisia ja sopiva ruuvauskohta vaihteli. Sivujen kolot peitettiin laudoilla.

Toiseen päätyyn rakennettiin kukkalaatikko. Disainin määritteli pitkälti se mitä pressun alta löytyi. Lopuksi koko komeus öljyttiin Tikkurilan harmaalla terassiöljyllä ja kukkalaatikkoon laitettiin narut kasvien tueksi.

Ja tällainen siitä sitten tuli. Terassiöljy tekee ihmeitä!

Kalusteista miellä oli omasta takaa vain pöytä. Sohva ja tuolit ostettiin Ikeasta. Joskus tässä on vielä Fermobin mustat Luxembourg-kalusteet, mutta nyt mennään näillä. Sohvan pehmusteina on kaksi vanhaa täkkiä. Sopivan kokoinen ja värinen iso auringonvarjo löytyi Maskun alesta puoleen hintaan (jotain hyötyä siitäkin, että unohtaa laittaa postilaatikkoon Ei mainoksia -lapun).

Kukkalaatikon krassitkin alkaa vähitellen kiivetä naruja pitkin.

Kaikesta mittailusta huolimatta vanerit olivat parikymmentä senttiä pidemmät kuin kuormalava-alusta. Tontilta löytyi onneksi näitä vanhoja reunakiviä, jotka täyttivät kolon täydelliesti. Joskus käy todella hyvä tuuri!

Tästä projektista jäi hyvä mieli. Saatiin kiva terassi ja hyödynnettyä iso kasa yli jäänyttä materiaalia. Terassilla on ehditty jo juhlistaa vappua, oppivelvollisuuden päättymistä ja juhannusta. Elokuussa vuorossa rapuhuhlat.

 

 

koti sisustus diy remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *