Ulkohuussin uusi elämä

 

Meidän piharakennuksen toisessa päässä oli vielä jäljellä vanha ulkohuussi, kun muutettiin taloon. Huussi ei ilmeisesti ole ollut käytössä 70-luvun jälkeen, kun taloon vedettiin vedet sisään ja wc-rakennettiin. Piharakennuksen toisessa päässä on miehen verstas ja keskellä varasto. Päätettiin aloittaa piharakennuksen kunnostus huussista ja tehtiin siitä varasto puutarhatyökaluille. Huussi on muutenkin se osa piharakennusta, mikä on parhaassa kunnossa, joten selvittiin lähes pelkällä maalauksella. Etenkin verstaan seiniä on ”verhoiltu” kaikenlaisilla kuitulevyn palasilla ja vesivanerilla. Sisäkattoon on vielä naulattu jonkinlaista solumuovikennoa. Niiden poistaminen on jo vähän isompi homma ja Sorttiin vietävää purkujätettä tulee reilusti.

 

 

Seinien väriksi valittiin vaaleansininen, muistoksi ajasta ukohuussina. Vaaleansinisenhän pitäisi karkottaa kärpäsiä ja muita ötököitä. Totta vai tarua? Seinälle laitettiin vanha naulakko, joka tuli talon mukana. Naulakko oli alunperin meidän kuistilla. Kuistin uuden ilmeen voit kurkata täältä. Kaikki muutkin tavarat löytyivät omasta takaa. Vanhan sinkkisen kastelukannun olen joskus pelastanut roskalavalta. Hyvin toimii edelleen.

Tässä talossa on kierrätetty ennenkin. Maalatessa huomaisn, että yläikkuna on alunperin ollut liukuovikaapin ovi. Lasissa näkyy se sellainen pieni vetoura. Kaikki, siis todella kaikki, on hyötykäytetty. Mikä tosiaan näkyy siellä verstaan seinissä, katossa ja lattiassa…

 

 

Ennen maalausta näky oli suunnilleen tämä. Nämä hommat etenee aina sen verran nopeasti, että jäi se ihan ensimmäinen ennen-kuva ottamatta. Tässä istuinrengas on jo poistettu ja istuinosan päälle on ehditty kiinnittää vanerilevyt. Vaneria meillä on runsaasti remontin jäljiltä. Sitä käytettiin talossa lattioita peittämään, kun kaikki oli revitty auki ja alakerrasta oli suora näkymä kellariin.

Ovesta pitäisi varmaan vielä poistaa nuo vesivanerit ja korvata ne jollain vähän kivemman näköisellä laudalla. Erilaista puutavaraakin löytyy vaikka osa jo hakattiin polttopuiksi ja huonoimmat pätkät vietiin Sorttiin.

 

 

Vaneroitu istuinosa oli alunperin peitetty samalla kukallisella muovimatolla kuin lattia. Lattia on tosin niin karmeassa kunnossa, että kuvasta ei enää kukkia erota. Lattia saa jäädä tähän kuntoon. Kuraisilla ulkokengillä täällä kuljetaan kuitenkin.

koti sisustus piha-ja-puutarha remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *