Värillä on väliä
Kroppa on puhunut ja minä olen vihdoin päättänyt sitä kuunnella. Vaihtelevat vatsa-, iho-, väsymys –ongelmat ovat kertoneet omia viestejään, joita olen ajoittain jaksanut kuunnella ja toisinaan taas keskittänyt voimani täysin muualle. Kausiluontoisesti mietin välillä tarkemmin syömisiäni ja välillä en yhtään.
Olen mielenkiinnolla seurannut keskusteluja ja lukenut artikkeleja, blogeja, jotka käsittelevät hyvinvointia, ruuan terveellisyyttä, mikä on eettistä tai ekologista. Tarpeeksi syvällisesti en kuitenkaan ole aiheeseen perehtynyt ja tietoa on saatavilla aina niin puolesta kuin vastaan, joten mitään ehdotuksia tai toivotuksia en muille tässä asiassa koe osaavani jakaa. Omalla mutulla olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että ei voi mennä kovinkaan vikaan, jos pyrkii yhä enemmissä määrin hankkimaan tuotteet luomuna, syömään mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa, välttämään turhia sokereita (voiko suklaan siltämät sokerit olla koskaan turhia… se on ihan oma lukunsa), lehmänmaitoa ei tarvitse kalsiuminpuutteen pelossa tankata, eikä lihaa tarvitse syödä läheskään joka päivä ja kun syö niin toivon, että se eläin on saanut lajityypilleen oivallisen elämän. Food Inc kahteen kertaan katsottuna iski viimeisen naulan arkkuun…
Erinäköisiä epämääräisen näköisiä pöperöjä on tullut viime aikoina väännettyä ja tässä yksi suosikestani, vaikka ulkomuoto voikin hieman hämätä. Minusta ei ehkä ruokakuvaajaa tämän perusteella ainakaan tule…
Muutaman muunkin Lilyläisen tavoin olen aloittanut lokakuuni lihattomana, olen huomannut syöväni oikeastaan aika harvakseltaan tätä nykyä lihaa (kalaa en lue tähän mukaan), joten todellinen haasteeni on muistaa korvata lihansyönnin jättämisestä jäävä proteiinin- ja raudanpuute, mutta uskon myös näin keksiväni monipuolisempia ruoka-aineita ja saavani erilaisia hauskoja ruokakokemuksia. Suunnitelmissa ei ole tämän kuun jälkeen siirtyä täysin kasvissyöjäksi mutta kokeiluna tämä on itselleni mielenkiintoinen projekti ja jään katsomaan syntyykö jotain muutoksia olotilassa. Raportoin toki tuonnempana jos muutoksia syntyy. Ja mielelläni kuulen vinkkejä ja kokemuksia lihansyönnin lopettaneilta tai sitä suunnittelevilta.
Alemmassa kuvassa viime viikolta eräs uusi resepti ja ruoka-aine, johon ihastuin kovasti. Eli vihanneksia ja kvinoaa, niin vihanneksia olen toki ennenkin syönyt mutta tuo kvinoa on täysin uusi tuttavuus. Alkuun kvinoan maku vaikutti hieman oudolta mutta sopivasti maustettuna siitä tuli erittäinkin herkullista. Herkullinen resepti löytyy TÄÄLTÄ. Parasta tässä reseptissä on sen muunneltavuus omaan makuun sopivaksi. Kyseisessä reseptissä käytetään mm. rucolaa ja pinaattia, minulta puolestaan sattui löytymään korianteria ja basilikaa, niin niillä mentiin ja hyvin maistui! Suosittelen testaamaan.
Uskon vahvasti, että kaikki asiat ovat yhteydessä toiseen. Jos haluaa väriä elämään, pitää se aloittaa myös lautasen kautta.
Värikästä viikkoa!
-M