Herkullinen Bo Ssäm tuli jäädäkseen

bossam.jpgVihdoin se tuli kokeiltua! Nimittäin Bo Ssäm. On ollut pitkään haaveena, ja nyt oli kerrankin kiireetön viikonloppu, jonka se todella tarvitsee. Kituuhan tuo liha uunissa sentään yli 6 tuntia!

Bo Ssäm on huimaan suosioon noussut korealainen ruoka, jossa salaatinlehteen kääritään pitkään kypsynyttä, rikkirevittyä possua, jasmiiniriisiä ja tuoreita, mausteisia lisäkkeitä. Päähuomion ja -työn vie kuitenkin haudutettu possun lapa, joka vaatiin pitkän kypsennysajan. Aikaa siis kuluu, mutta kaikki on sen arvoista. Liha on niin mureaa, että sitä revitään haarukalla salaatinlehteen täytteeksi. Reseptejä on varmaan yhtä monta kuin kokkiakin, mutta omani otin lokakuun Hesarista. Simppeli ohje ekaan kokkauskertaan ja sisältää kaiken, mitä tarvitsee herkulliseen ateriaan lisukkeineen, myös juomasuositukset. Lisää ohjeita löytyy googlettamalla, kotimaiset ja ulkomaiset blogit ja ruokasivustot vilisevät eri versioita.

Homma alkaa edellisenä päivänä, kun luullinen possun lapa laitetaan marinoitumaan yöksi jääkaappiin. Seuraavanä päivänä työt jatkuvat pikkelöityjen kurkkujen, inkivääri-kevätsipulikastikkeen ja sinapinsiemenmajoneesin teolla ja tietysti lihan kypsyttämisellä. Tarjolle viipaloidaan myös tuoretta chiliä ja laitetaan esille keräsalaatin lehdet. Laitoin lihan uuniin jo aamupäivällä. Se ei oikeastaan vaatinut vahtimista, pari kertaa valelin lihan paistoliemellä. Ulkoiltiin ja kestittiin vieraita sillä aikaa. Vau mitkä tuoksut! Herahti vesi kielelle vieraillekin, tosin kypsyminen vaati silloin vielä muutaman tunnin, joten maistamaan eivät harmikseen ehtineet.

Tämä on mainio seurusteluruoka mm. illanistujaisiin. Meillä herkuteltiin tätä sunnuntaiaterialla, maistui myös perheen pienimmille, tosin ilman chiliä. Suosittelen lämpimästi, tämä jää varmasti meidän listoille. Tosi helppo valmistaa, herkullinen ja simppelit ainekset. Ensi kerralla ajattelin tehdä tämän aasialaisen nyhtöpossun sijaan sen amerikkalaista versiota (pulled pork), jossa itse liha on mausteisempi ja lihana usein kasler. Se voisi olla hyvä täyte vaikka hampurilaisiin. Niitä odotellessa siis!

bossam_2.jpg

Kommentit (2)
  1. Nyt meni tulevan sunnuntain ruokalistalle tämä! Kiitos vinkistä! 🙂

    1. Ole hyvä! Ihan superherkullista, suosittelen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *