Oi, pullaa!

15.jpgKorvapuustit. Voi miten niitä kaipasinkaan! Omatekoinen pulla on ihan parasta. Monta päivää oli mielessä, että pitäisi leipoa. Oli valtava korvapuustien kaipuu.

Pullan teossa on jotakin ihmeellistä, koukuttavaa ja henkilökohtaista. En tiedä mikä se on, mutta korvapuustien teko on jotenkin rentouttavaa ja turvallista. Ja taikina on tietenkin ihan pakko tehdä käsin. Mikään ei ole niin ihanaa kuin upottaa sormensa pullataikinaan. Hassua.

En ole lähtenyt ohjeilla kikkailemaan, olen vuosia tehnyt samalla ohjeella. Löytyy Sunnuntai-jauhopaketin kyljestä ja tästä linkistä. Koska teen taikinan käsin, jauhojen määrän tuntee käsillä ja ne mittaankin usein ihan tuntumalla. Jauhoja kuluu usein vähän vähemmän kuin ohjeessa. Mielummin liian vähän jauhoja kuin liikaa. Ja ohjeesta poiketen käytän taikinaan aina aitoa voita. Ja paljon kanelia.

Korvapuusteissa ei kannata säästellä makuaineissa. Voita, sokeria ja kanelia kuluu. Mutta kun uuninluukusta alkaa tulvia tuoksuja, tietää että oikealla tiellä ollaan.

16.jpg

17.jpg

18.jpg

Koti Ruoka ja juoma DIY

Ihana arki – Chorizokana, hunajakasvikset ja yrttiperunat

14.jpgEilen oli taas yksi niistä päivistä, kun ei tullut mitään kivaa ruokaa mieleen. Kello lähestyi ruoka-aikaa ja jotakin oli pöytään laitettava ennen kuin nälkä ottaisi vallan. Keräsin jääkaapista tavaraa pöydälle ja tämmöinen siitä sitten tuli. Chorizoon käärittyä kanan rintafilettä, paistettuja hunajakasviksia ja timjamivalkosipuliperunoita. Aika perus, mutta hyvää oli. Ja tuli muuten tosi nopeasti.

Välillä on tosi vaikea miettiä mitä ruokaa arkena laittaisi. Vaikka ruokalajeja on vaikka kuinka, niin jostakin kumman syystä välillä iskee hetkiä kun ei tule mieleen mitään mitä haluaisi syödä.

Meillä on aina koko perhe syönyt samaa ruokaa. Yksivuotiaasta lähtien kaikilla on ollut sama tarjoilu. Nyt perheen kuopus alkaa pikku hiljaa tottua samaan kuin me, tosin suolaa käytetään hänen annoksiinsa säästeliäästi. Ajattelen, että lapsetkin kaipaavat makuja ja mausteita. Ainakin meillä.

Tätä ateriaa voi varioida ja tehdä niistä aineksista mitä kaapista löytyy. Ja nämä kysyvät lähes itsekseen. Tässä siis yksi hyvä vinkki niihin päiviin, kun ei tule mitään mieleen 🙂

Ohje kaikessa yksikertaisuudessan:

Marinoi kuorellisia perunalohkoja ainakin tunnin ajan valkosipulissa, oliiviöljyssä ja timjamissa. Paista uuninpellillä 225-asteessa kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Leikkaa kanan rintafileet kolmeen, pitkään osaan. Maista suolalla ja pippurilla. Kääri 1-2 viipaletta espanjalaista chorizoa kanan päälle/ympärille ja asettele uunivuokaan tiiviisti vieri viereen (näin chorizo pyysyy kana päällä). Lisää kanat uuniin kun perunat ovat olleet siellä noin 15 minuuttia (toimii hyvin kiertoilmauunissa, jossa voi paistaa useammassa tasossa). Kanat paistuvat uunissa koosta riippuen noin 10-15 minuuttia.

Kun kanat ovat uunissa, pilko paistinpannulle esim. paprikaa ja kesäkurpitsaa, lorauta oliviiöljyä sekaan. Anna kypsyä miedolla lämmöllä ja pehmetä. Lopuksi sekoita mukaan suolaa, juoksevaa hunajaa ja loraus valkoviinietikkaa.

Koti Ruoka ja juoma DIY