Pulinaa pakurista ja muusta superista

Olen lähiaikoina kiinnostunut superfoodeista, eli erityisen terveellisistä ruoka-aineista. Homma on vasta alussa, enkä tiedä, mikä olisi itselle se sopivin. Tähän mennessä olen tykästynyt kovasti pakurikääpään. Itse syön pakuria vajaan teelusikallisen aamuisin sotkettuna hedelmäsmoothien. Toisaalta pienen annoksen voi kumota suuhun vaikka sellaisenaan – eipä se maistu kuin puulta.  

Pakurikääpä on siis muun muassa koivun lahottajasieni (kuulostaa herkulliselta, tiedän).  Musta, hiilimäinen möykky rungossa. Käävässä sanotaan olevan rutkasti antioksidantteja ja muita terveydelle hyödyllisiä ainesosia.Käävän käyttö (kuulostaapa oudolta) on piristänyt. Tosin nyt voi olla vaarana sekoittaa tämä aurinkoisen ajan tuoma piristys pakuriin, mutta varmistan havaintoni syksyllä. Tosin kokeilin lyhytaikaisesti pakuria jo talvella, ja huomasin saman asian. Piristi.  Aion jatkaa pakurikäävän käyttöä. Ei se minusta ole pelkkää hippien hypetystä, kuten joku sanoi.. Luonto kun tunnetusti tarjoaa terveyttä. Johan sitä saa mustikoista elinvoimaa.

Pakurikääpä.jpg

 

(Kuva osoitteesta: www.puhdasruoka.fi) 

Maca-jauhetta testasin aiemmin.  Ostin sitä Punnitse & säästä -liikkeestä pikkuisen satsin. Oli tosi pahaa, ainakin minusta. Sitäkin sujautin miniannoksen smoothien. Olen lukenut, että macaa käyttäessä pitäisi kolmen viikon välein pitää viikon tauko. Korjatkaa, jos olen väärässä. Ensin käyttö ei vaikuttanut, mutta jossain kohtaa alkoi mahakipu. Mietin kuumeisesti, että mikä sen aiheuttaa… Vatsavaivaisena olen muuttanut ruokavalioni, enkä voinut käsittää, mikä on syy. Lopetin macan, kipu katosi. En taida kokeilla enää.  

Tilasin nyt acai-marjoja. Olen kuullut joidenkin käyttävän niitä painonhallinnassa, mutta itse en aio kokeilla niitä siksi.
Luonnonmukaiset superruoat vain kiinnostavat minua. Kerron sitten acai-kokemuksistani. Kertokaa tekin (jos joku tänne eksyy), jos kokemuksia on! 

Kommentit (2)
  1. Moikka Elviira 🙂 Kommentoin tuohon macan ja vatsakipujen yhteyteen sen verran, että syy voi löytyä tavallisen macan sisältämissä tärkkelyksistä. Siksi suosittelenkin kokeilemaan gelatinoitua macaa ennemmin, sillä siitä on poistettu nuo tärkkelykset ja se on siten vatsaystävällisempää kuin tavallinen maca 🙂 

    Kaikkea hyvää kokeiluihisi!

    1. Moikka! 🙂 Suuri kiitos kommentista! Täytyy pistää tuo muistiin ja testata!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *