Lone Deer Laredo

Onnittelen itseäni levyostosta, vaikka olen vasta kuunnellut Lone Deer Laredon toisen puolen. Siinä todellakin kuuluu ”hopeista valoa, villimetsien irtolaisia, puuvillapeltojen kesäöitä ja pohjoisen kosmista tuulta”, kuten Suomen musiikkiblogi kirjoittaa. LP-soittimen musiikkivalikoima kasvaa hitaasti ja tunteella.

Olen myös löytänyt itselleni uuden yönaisen. Mia Kankimäen tapaan nainen jonka elämistä ajattelee illalla rahoittuessaan, tiskipöydän metallisessa hehkussa ja pesukoneen rauhoituttua.

Lone Deer Laredo on Paola Suhosen ja Olli Happosen duo, seitsemän levyn pituinen projekti. En jätä tieten tahtoen Ollia tässä sivuun, hän kuuluu levyllä myös, mutta Paola näkyy minulle vahvemmin. Musiikkivideon merenneidon pyrstössä kimaltelee Ivana Helsingin malliston kangas, kaitafilmin tunnelman taltioija on muotisuunnittelija itse ja hänen äänensä soi lämpimän, kaihoisan tarinallisena levyllä.

Maailmassa on paljon naisia joista ottaa esimerkkiä. Toisaalta, kuka tahansa nainen on esimerkillinen jollekin. Mutta jotenkin Paolasta erottuu nyt määrätietoinen, ahkera, rohkea ja omaääninen, nainen jollaista minusta ei löydy. Toisinaan koen ärtymystä ja kenties kateutta noiden piirteiden omaajia kohtaan. Nyt ajattelen vain, vau!

Savonlinnan Ivana Helsinki kesämyymälän kassalla ihana, ystävällinen ja lempeä myyjä sujauttaa kassiin myös duon silhuettitarran. Sen voisi liimata levysoittimeen tai päiväkirjaan. Olen tarrasta lapsellisen ja nostalgisen iloinen. Vaikka Lone Deer Laredo käyttää nostalgiaa hyväkseen, se kaikki uppoaa minuun. Nielen mielelläni kaiken mitä tähän metsään huutaminen tuo vastakaikuna takaisin. (Vaikka tahtoisinkin tietää seisooko hän brändin kuoseilla koristeltujen heikohkolaatuisten tilaajalahjojen takana.)

Musiikissa soi metsä ja se sopii erityisesti syksyyn kun valo paistaa matalalta. Samalta reissulta kassiini sujahti myös kaksi vanhempaa levyä ja kummallinen sattuma paljastaa, että käsissäni on Rauli Somerjoen levy sekä Lone Deer Laredon levyn mukana tullut lyriikoita ja kuvia sisältävä lehtinen jonka sivuilla on myös Badding. Stars Stars Lights and Paradise.

Syksyllä järjestetään Ivana Helsingin Superwood festivaali jonka luvataan täyttyvän Twin Peaks -tunnelmasta, metsässä yöpymisen nostalgisuudesta, musiikista, kasvisruuan tuoksusta ja taiteesta. Tulisiko se halvemmaksi kuin se Savonlinnan myymälään jäänyt vihreä pitkä mekko.

kulttuuri musiikki suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *